Zobacz pełną wersję : D80 - Err przy niskiej temp.
witam,
robiąc zdjęcia w niskiej temp (5st i mniej) po około 1 godzinie (kiedy aparat sie ochłodzi) pojawia się Err. Kiedy zabiorę go chociaż na 10min do ciepłego pomieszczenia aparat znowu działa. Po wyjściu na zewnątrz sytuacja się powtarza.
Ma to ktoś jeszcze czy tylko ja?
Proszę o pomoc
pzdr
Tomek
jacek.gold
11-03-2008, 12:11
No zimno mu to i reeeeeeeeee czyli trząść się zaczyna :)
Moim zdaniem cos nie tak.
Uzywalem D80 w duzo niższej temperaturze i nie było problemów.
Od samego początku masz taki objaw??? Czy aparat kiedyś się w niskich temperaturach też tak zachowywał?
...aparat kupilem w grudniu 2007.
Po kilku "sesjach" w plenerze zauważyłem ten problem. Także jest nowy i zachowuje się tak od samego początku.
MichaelS78
17-03-2008, 00:43
Witam,
Moim zdaniem coś nie tak z puszką, ja ostatnio używałem D80 przy -16st. i nie było rzadnego problemu... wszystko działało jak należy.
Pozdrówki
velaskez
17-03-2008, 00:47
podobnie jak koledzy, swojego D80 używałem dużo dłużej niż 1h przy niższej temperaturze... Rekord 9h.
Puszka wygrała wtedy ze mną i to ja skapitulowałem. Nie powinno się nic dziać.
Ale co powiedzieć w serwisie jeżeli w instrukcji wyraźnie napisane: temp użytkowania 0-40stopni?
Ale co powiedzieć w serwisie jeżeli w instrukcji wyraźnie napisane: temp użytkowania 0-40stopni?
No ale Tomek napisal, ze wystarczy temperatura 5 stopni, czyli ma cale 5 stopni zapasu zeby sie klocic z instrukcja :)
robiąc zdjęcia w niskiej temp (5st i mniej) po około 1 godzinie (kiedy aparat sie ochłodzi) pojawia się Err.