Zobacz pełną wersję : [ Portret ] _____
andrzej_laskowski
10-03-2008, 12:36
Ogniskowa , kadr i kolorystyka zupełnie nieportretowa.
Dzieciom , chyba, jednak można popełniać takie zdjęcia.
//EDIT
BRAK ZDJĘCIA, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
cyrusvirus
10-03-2008, 12:38
nieostro :(
Mnie się podoba... uwaga cyrusvirus'a trafna...
Pozwoliłem sobie na mała ingerencję - ja tak to widzę. Śliczna dziewczynka :)
//EDIT
BRAK ZDJĘCIA, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
heartbeats
10-03-2008, 13:24
Drugie przesadzone.
Ale troszkę kolory można było podkręcić, byle nie za bardzo.
hedgehog
10-03-2008, 13:27
Podoba mi się, wymowne. Ma klimat.
Po Twoich poprzednich zdjęciach to faktycznie troszkę mydełkiem trąci. Natomiast ujęcie bardzo fajne. Takie lekko karykaturalne. Podoba mi się.
Pozdrawiam
dziewczynka ma potencjał!
Moim zdaniem po godzinnej sesji plenerowej z Taką modelka efekty powinny być powalające
Nie przepadam za ptasią perspektywą ale w tym przypadku jest OK
Szkoda, ze ma taką smutną minkę na tym zdjęciu...
david555
10-03-2008, 15:47
Nawet dziecku nie wolno robić takich rzeczy.
Krzywda i tyle.
Vodafone
10-03-2008, 16:47
Krzywda i tyle.
Nic dodać,nic ująć... szkoda,że tak to wyszło
"Ogniskowa , kadr i kolorystyka zupełnie nieportretowa.
Dzieciom , chyba, jednak można popełniać takie zdjęcia."
--------------------
NIE !
hedgehog
10-03-2008, 19:17
To, że można dziecku tak zrobić zdjęcie zostało przez Andrzeja empirycznie dowiedzione, mówienie więc, że tak się dzieciom zdjęć nie robi jest niewiele warte ;)
A niby dlaczego nie? Bo nie? Bo to nie tak, jak normy nakazują? Czy nie, bo nie podoba się, jak tak? :)
Co definiuje "nie" a co "tak"? Gdzie następuje przełom?
Mam wrażenie, że to - jak zwykle - kwestia gustu ;)
andrzej_laskowski
10-03-2008, 20:20
Nic dodać,nic ująć... szkoda,że tak to wyszło
Może przewrotnie, ale bardzo sie cieszę że moje zdjęcie sie nie każdemu podoba, bo jeśli wszyscy są zachwyceni czymś to znaczy że to fotograficzny odpowiednik "Złotopolskich". ;)
A tak na serio to ko kończę ze słodkimi fotkami mojej córy, taera będzie tak, lub gorzej.
grzegorzant
10-03-2008, 21:59
A tak na serio to ko kończę ze słodkimi fotkami mojej córy, taera będzie tak, lub gorzej.
Andrzeju nie rób dziecku krzywdy - pamiętaj, że to dziewczynka jest i całe życie przed nią ;)
pozdrawiam
mozna , punkt widzenia i szeroki podoba sie ale oczeta winne byc ostre jak lancet :)
A mi się podoba. Bardzo ciekawe ujęcie! Troszke bym to zmienił.. a dokładnie tak :)
//EDIT
Rzadko się wypowiadam na temat zdjęć /w ogóle cicho siedzę/ :-)
Ale powiem jedno:
GE-NIAL-NY kadr
Całe piękno z córeczki wyciągnąłeś. I mówię to bez szyderstwa.
chickenowa obróbka leży mi najbardziej. Oryginał mdły troszkę, jak już koledzy zauważyli.
wreszcie się można poważnie przyczepić do zdjęcia andrzeja :-D, co za dzika satysfakcja :wink:
wolałbym ostre oczy, ale prz takiej małej GO dziwnie wychodzą ostre w pewnym miejscu głowy - włosy. Te włosy bym "znieostrzył". Kolory tak jak chicken. I by było tak OK wg mnie :)
perspektywa kontrowersyjna, ale ... czemu nie. To nadal takie baśniowe klimaty, tylko inna baśń :-D
Krzywda i tyle.
Hehe, też bym to tak widział. Nieco przesadzone to zdjęcie ;) No i technicznie też nie za bardzo...
tak jacek_Z ma rację - przyczepic sie do zdjec Andrzeja, to jest coś :-)
A powód czepialstwa jest prosty - o ile poprzednie fotografie to były wycyzelowane w (prawie) kazdym calu obrazki - z piękna kompozycja, światłem, kolorami - doskonałe technicznie i przede wszystkim urzekające w swojej prostocie - o tyle te zdjęcie jest po pierwsze banalnie skadrowane, po drugie słąbsze technicznie, no i wreszcie po trzecie, tak przerysowane dziecko zaczyna wyglądac w oczach osob, które np niewiele wiedzą o ogniskowych, jak dziecko z powazna chorobą...
... jak dziecko z powazna chorobą...
w pełni zgadza się, że jesteś not always right i kompletną nieprawdą jest, stwierdzenie lechupe is never wrong
w skrócie: pitolisz
hedgehog
11-03-2008, 11:09
w pełni zgadza się, że jesteś not always right i kompletną nieprawdą jest, stwierdzenie lechupe is never wrong w skrócie: pitolisz
Zajęło mi parę sekund przetrawienie tego zdania, ale przyznam, że poczułem rozbawienie :D
w pełni zgadza się, że jesteś not always right i kompletną nieprawdą jest, stwierdzenie lechupe is never wrong
heh :D
Pomijam kwestie kolorystyki i ostrości. Mocną stroną tego zdjęcia jest kadr. A czemu? Bo jest inny. Zasady są po to, żeby je łamać. Tylko trzeba to robić z głową.
david555
11-03-2008, 13:52
Tylko trzeba to robić z głową.
O, to, to, właśnie, z głową.
Deformacje w portrecie pasują bardzo niewielu, chyba, że ktoś chce konkurować z Witkiewiczem.:D
Kadr jest świetny! Mała wygląda jak by coś przed chwilką „zmajstrowała” a teraz patrzy tymi „maślanymi” oczami :) O specyficznej urodzie modelki nie wspomnę. Dla mnie tak jak w wcześniej pisałem BOMBA!
doprawdy ?
Widać nie mam poczucia humoru, bo zart uważam za tak śmieszny jak literki w twojej sygnaturce.
Nie mniej, pozwól, ze bede dalej pitolił, zwłaszcza na tematy ciebie nie dotyczące.