Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Katedra św. Stanisława - [Nemeth]
Witam
Katedra św. Stanisława w Wilnie
bazylika archikatedralna, najważniejszy kościół Wilna i Litwy. Obecny budynek wybudowany został w 1801 r. w stylu klasycystycznym według projektu Wawrzyńca Gucewicza.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img405.imageshack.us/img405/9137/dsc2080cb0.jpg)
pozdr.
Nie wiem co ty tam wieczorami popijasz (bo ja co mi tam w się nawinie ;]) ale przy obróbce - odstaw na bok ;]
Podłoga krzywa na maksa - i to już nie są morskie opowieści o 0,2 stopnia wte czy we w te, a ta wieża (dzwonnica?) to ją już tak pokrzywiło, jak mnie po wodzie mineralnej hehe.
A przecież i kadr i zdjęcie świetne. Czyste i sterylne - jak lubię a nie potrafię...
Podłoga krzywa? No nie wiem ... taki kadr... a co do reszty... zrób architekturę bez tilt-shifta, w dodatku na 12 mm a później to prostuj ;)
david555
10-03-2008, 01:33
Marynarza się czepiają, że krzywo.:D
No, może odrobinę leci, ale za to jaki kadr i obiekt, no po prostu palce lizać.
Grzegorka
10-03-2008, 12:11
Mówiłam Ci, że się będą czepiać, że krzywo :D hihi... A mi się podoba. Właśnie sterylność tego zdjęcia. A że krzywo, iiii tam ;) Było bardziej :p
mirage 710
10-03-2008, 17:38
Super zdjecie, I wcale podloga nie jest krzywa a to tylko efekt tego ze fotograf stal zbyt na lewo.
Pozdrawiam Tadeusz
Byłem, widziałem, bardzo kadr mi leży, ale ta wieża rzeczywiście lekko niekształtna. Cos za coś. Zarzuć więcej z Wilna, bo pewnie masz.
jacoslavgth
10-03-2008, 19:46
no krzywo, krzywo :) ja bymzrezygnowal z tak szerokiego szkla, bo to ze wieża krzywo to nic, ale jest strasznie przyrysowana perspektywa a to juz nie wygląda dobrze, tak czy inaczej zdjęcie fajne :)
:( a ja sie tak namęczyłem, żeby to wszystko ponaciągać, pościeśniać, powyciągać, poprostować ... a Wy "krzywo" i "krzywo" ;P
taaa a niedlugo bedzie ze za prosto :) mi tam sie podoba. fajna i sterylna fotka. pozdrawiam :)
Tak- czyste i sterylne to bardzo trafne określenie do tego zdjęcia.
Nic mi nie przeszkadza:)
fajnie -ja osobiscie kadrowałbym ciaśniej ,kolorki super
co do szkiełka wieże niestety Tokinka wygina w łuk i wyprostować jest bardzo ciężko w krajobrazie tej dystorsji nie widać ale w architekturze bardzo daje się we znaki ,przy prostowaniu gzymsy dzielące wieżę na poszczególne poziomy wypaczją się i wygląda to niestety nie tego ..... a nie można naprawdę nic z tym zrobić
pozdrawiam :-D
Piotr_ek
12-03-2008, 15:57
Mi na tym foto brak tylko jakieś ciekawej chmurki. A tak ogólnie patrząc to jest nawet przyjemnie :)