Zobacz pełną wersję : [ Makro ] Pierwszy...
...w koncu udało mi się :).Od paru tygodni polowałem na skakuna .Dzis go dopadłem :).Takiego okazu jeszcze nie miałem w kadrze :).
Od strony technicznej :swiatło mieszane - troszkę słońca i lampy :).Przysłona f20.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us)
borregaard
09-03-2008, 15:51
No cóż...nie wypada komentować tylko pogratulowć spotkania....:-D
F-20......widać...:wink:
Pzdr
Andrzej
arachiusz
09-03-2008, 17:34
fakt widać f20 , ach te skakuniki :)
Super zdjęcie
Mam pytanko, co do rozmiaru tego skakuna?
Światło mieszane, jak nazwałeś współudział lampy i słońca, jest chyba najpewniejszym rozwiazaniem i bardzo skutecznym.
Pajączek zapewne + - 5mm. Ciekawi mnie czy jakiś pierscień był oraz/lub czy kadrowaleś.
Skakunik daje radę:)
pozdrawiam
Dziękuje za komentarze :)
jarek76 pajączek ma okolo 5 - 6 mm
nikuś - zalozone 3 pierscienie + max wyciag na obiektywie.Kadrowane niestety , obciąłem z orgianłu 2 Mpix :(.Niestety d70s to nie d200 czy d300 gdzie mozna poszaleć z kadrowaniem.
zalozone 3 pierscienie + max wyciag na obiektywie.Kadrowane niestety , obciąłem z orgianłu 2 Mpix :(.Niestety d70s to nie d200 czy d300 gdzie mozna poszaleć z kadrowaniem.
Spodziewałem się.. bo choć dalej nie ujawniłes rozmiaru Skakunka, to wiem, że ciezko je dojrzeć nagim okiem ;)
Ten wyglada na mikrusika
pozdrawiam
Spodziewałem się.. bo choć dalej nie ujawniłes rozmiaru Skakunka, to wiem, że ciezko je dojrzeć nagim okiem ;)
Ten wyglada na mikrusika
pozdrawiam
5-6 mm :)
arachiusz
10-03-2008, 08:55
szkoda że takie małe są te gnojki :)
w tym sezonie będę szukał aż znajdę , bo ostatnio tylko dwa widziałem z tego jeden mi zwiał.
Salticus scenicus, jeszcze młodziak. Fajna sprawa, bo to był mój pierwszy skakun na D70s. Pstrykałem w lutym, ale to była samica z mojej hodowli :D
Faktycznie czuje się troszkę cropa i chyba, że delikatnie ześlizgnęła się Tobie GO z oczu pierwszego rzędu. Świetna kolorystyka i "sterylność" na + :)
szkoda że takie małe są te gnojki :)
w tym sezonie będę szukał aż znajdę , bo ostatnio tylko dwa widziałem z tego jeden mi zwiał.
Ano małe cholery są .Ciągle poluje na hyllus'a :)
Salticus scenicus, jeszcze młodziak. Fajna sprawa, bo to był mój pierwszy skakun na D70s. Pstrykałem w lutym, ale to była samica z mojej hodowli :D
Faktycznie czuje się troszkę cropa i chyba, że delikatnie ześlizgnęła się Tobie GO z oczu pierwszego rzędu. Świetna kolorystyka i "sterylność" na + :)
Dzięki za identyfikacje :).Do ilu mm rosnie ten kurdupelek?
Ano czuc tego cholernego cropa :(.