PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Mario

autograf
09-03-2008, 02:56
//EDIT
BRAK ZDJĘĆ, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.

I co, znow za duzo swiatla? Pytanie glownie kieruje do komentatorow moich poprzednich prac.
Dzieki i dalej bijcie ;)

1

2

Tomas24
09-03-2008, 11:49
Zamiast b/w robisz r/w ;-)
Może postaraj się unikać tych przebarwień na skórze, bo taki repertuar koloru jest beznadziejny, poważnie. Czoło przepalone, reszta twarzy różowo-czerwona, a i kadr jakoś za mną nie przemawia. Mi się nie podoba. Pzdr

mikkay
09-03-2008, 12:33
Jakoś te twoje ostatnie kadry do mnie nie trafiają. Mimo, iż nie komentowałem ostatnich prac to światła jest za dużo. Głowa od przepaleń aż czerwona!

frostic
09-03-2008, 12:51
fota robiona z ręki na zasadzie autostrzału??
Jako amator niższego szczebla mam prawo tylko do subiektywnej oceny pt: cos mi tu nie pasuje...

autograf
09-03-2008, 13:14
fota robiona z ręki na zasadzie autostrzału??

Wlasnie ku*** nie :(

Model posadzony na krzeselku, za nim czarne tlo, material kuiony w sklepie z tkaninami, przed modelem dwa statywy z parasolkami i dwiema SB-600.

Lampy wyzwalane bezprzewodowo 1/8 lub 1/4 nie pamietam, szklo 50/1.8, Manual 2,8 1/160

Sam juz nie wiem co robie zle.. :(

frostic
09-03-2008, 13:41
Wlasnie ku*** nie :(

Model posadzony na krzeselku, za nim czarne tlo, material kuiony w sklepie z tkaninami, przed modelem dwa statywy z parasolkami i dwiema SB-600.

Lampy wyzwalane bezprzewodowo 1/8 lub 1/4 nie pamietam, szklo 50/1.8, Manual 2,8 1/160

Sam juz nie wiem co robie zle.. :(

nie nerwuj sie ;)
Może po prostu model za bardzo sie starał, zeby wyglądć "męsko" na zdjęciu - i trochę nie wyszło (stąd pewnie to przygarbienie, które ja wziąłem za rękę z aparatem na końcu

Widzę ze masz profesjonalne studio i naświetlenie - tylko za bardzo nie łapię tej przysłony 2.8. Z tego co wiem to 11 w portretach spisuje się nieźle. Skoro masz tyle swiatła z lamp to po co... Moze dlatego prześwietlasz temat

Proponuje posadzić modela 2 metry od tła, aparat jakieś 2-3 metry od modela, zminić przysłone na 11 i zobaczyć jaki będzie efekt...
Albo zamiast lamp zrobić to z światłem zastanym, 2-3 metru od okna (najlepiej brudnego;) ). Preselekcja przyslony na 11 powinna być ok

To tyle. Ale i tak mnie nie słuchaj bo pewnie sie nie znam ;)

autograf
09-03-2008, 14:36
No dobra! Wkurzyliscie mnie ;) Dokladam dwójeczke i ponownie zamieniam sie w sluch? Co tym razem spieprzy***?

Mort
09-03-2008, 14:42
No dobra! Wkurzyliscie mnie ;) Dokladam dwójeczke i ponownie zamieniam sie w sluch? Co tym razem spieprzy***?

Z ostroscia juz lepiej , ale nadal kolory takie jak by kolega cieprila na zoltaczke i czerwonke razem wzieta. Kadry tez takie bez polotu.

dlugo fociles , az zarosnac zdazyl ;p

autograf
09-03-2008, 14:47
Z ostroscia juz lepiej ,
dlugo fociles , az zarosnac zdazyl ;p

I tu jest pies pogrzebany, bo zdjecie nr 1 dalem w oryginalnym rozmiarze - i imageschack zmniejszyl na 800x600.
A dwojeczke sam zmniejszalem. Na poprzednich moich pracach jest dokladnie tak samo jak z jedynka, czyli do...
Teraz sie bede mial na bacznosci, na jedynce tez byl zarost tylko go nie widac z wyzej opisanego powodu ;)

ale nadal kolory takie jak by kolega cieprila na zoltaczke i czerwonke razem wzieta

No i z tym mam najwiekszy problem, bo robie to tak, a wszystko na krzywach:
- najpierw delikatnie podnosze rgb
- pozniej zdejmuje czerwony
- troszku podciagam niebieski zeby "ochlodzic"

i wychodzi takie jedno wielkie gow**

JAK SIE Z TYM UPORAC?

Mort
09-03-2008, 14:53
Nie znam sie na ps'ach i innych takich , ale czlowiek powinien miec twarz w takich kolorach bardziej:

//EDIT
BRAK ZDJĘCIA, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.

A czerwone plamy to juz jego chyba urok. przemarzl czy cos ;p

autograf
09-03-2008, 14:56
Czym to uczyniles i jak?

Mort
09-03-2008, 14:59
Czym to uczyniles i jak?

przesunalem :
R -5
G +5
B +20

W irfanview. Tak na czuja kompletnie . bo jak mowilem sie nie znam.

autograf
09-03-2008, 15:04
Racja, dzieki!