Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Mario
autograf
09-03-2008, 02:56
//EDIT
BRAK ZDJĘĆ, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
I co, znow za duzo swiatla? Pytanie glownie kieruje do komentatorow moich poprzednich prac.
Dzieki i dalej bijcie ;)
1
2
Zamiast b/w robisz r/w ;-)
Może postaraj się unikać tych przebarwień na skórze, bo taki repertuar koloru jest beznadziejny, poważnie. Czoło przepalone, reszta twarzy różowo-czerwona, a i kadr jakoś za mną nie przemawia. Mi się nie podoba. Pzdr
Jakoś te twoje ostatnie kadry do mnie nie trafiają. Mimo, iż nie komentowałem ostatnich prac to światła jest za dużo. Głowa od przepaleń aż czerwona!
fota robiona z ręki na zasadzie autostrzału??
Jako amator niższego szczebla mam prawo tylko do subiektywnej oceny pt: cos mi tu nie pasuje...
autograf
09-03-2008, 13:14
fota robiona z ręki na zasadzie autostrzału??
Wlasnie ku*** nie :(
Model posadzony na krzeselku, za nim czarne tlo, material kuiony w sklepie z tkaninami, przed modelem dwa statywy z parasolkami i dwiema SB-600.
Lampy wyzwalane bezprzewodowo 1/8 lub 1/4 nie pamietam, szklo 50/1.8, Manual 2,8 1/160
Sam juz nie wiem co robie zle.. :(
Wlasnie ku*** nie :(
Model posadzony na krzeselku, za nim czarne tlo, material kuiony w sklepie z tkaninami, przed modelem dwa statywy z parasolkami i dwiema SB-600.
Lampy wyzwalane bezprzewodowo 1/8 lub 1/4 nie pamietam, szklo 50/1.8, Manual 2,8 1/160
Sam juz nie wiem co robie zle.. :(
nie nerwuj sie ;)
Może po prostu model za bardzo sie starał, zeby wyglądć "męsko" na zdjęciu - i trochę nie wyszło (stąd pewnie to przygarbienie, które ja wziąłem za rękę z aparatem na końcu
Widzę ze masz profesjonalne studio i naświetlenie - tylko za bardzo nie łapię tej przysłony 2.8. Z tego co wiem to 11 w portretach spisuje się nieźle. Skoro masz tyle swiatła z lamp to po co... Moze dlatego prześwietlasz temat
Proponuje posadzić modela 2 metry od tła, aparat jakieś 2-3 metry od modela, zminić przysłone na 11 i zobaczyć jaki będzie efekt...
Albo zamiast lamp zrobić to z światłem zastanym, 2-3 metru od okna (najlepiej brudnego;) ). Preselekcja przyslony na 11 powinna być ok
To tyle. Ale i tak mnie nie słuchaj bo pewnie sie nie znam ;)
autograf
09-03-2008, 14:36
No dobra! Wkurzyliscie mnie ;) Dokladam dwójeczke i ponownie zamieniam sie w sluch? Co tym razem spieprzy***?
No dobra! Wkurzyliscie mnie ;) Dokladam dwójeczke i ponownie zamieniam sie w sluch? Co tym razem spieprzy***?
Z ostroscia juz lepiej , ale nadal kolory takie jak by kolega cieprila na zoltaczke i czerwonke razem wzieta. Kadry tez takie bez polotu.
dlugo fociles , az zarosnac zdazyl ;p
autograf
09-03-2008, 14:47
Z ostroscia juz lepiej ,
dlugo fociles , az zarosnac zdazyl ;p
I tu jest pies pogrzebany, bo zdjecie nr 1 dalem w oryginalnym rozmiarze - i imageschack zmniejszyl na 800x600.
A dwojeczke sam zmniejszalem. Na poprzednich moich pracach jest dokladnie tak samo jak z jedynka, czyli do...
Teraz sie bede mial na bacznosci, na jedynce tez byl zarost tylko go nie widac z wyzej opisanego powodu ;)
ale nadal kolory takie jak by kolega cieprila na zoltaczke i czerwonke razem wzieta
No i z tym mam najwiekszy problem, bo robie to tak, a wszystko na krzywach:
- najpierw delikatnie podnosze rgb
- pozniej zdejmuje czerwony
- troszku podciagam niebieski zeby "ochlodzic"
i wychodzi takie jedno wielkie gow**
JAK SIE Z TYM UPORAC?
Nie znam sie na ps'ach i innych takich , ale czlowiek powinien miec twarz w takich kolorach bardziej:
//EDIT
BRAK ZDJĘCIA, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
A czerwone plamy to juz jego chyba urok. przemarzl czy cos ;p
autograf
09-03-2008, 14:56
Czym to uczyniles i jak?
Czym to uczyniles i jak?
przesunalem :
R -5
G +5
B +20
W irfanview. Tak na czuja kompletnie . bo jak mowilem sie nie znam.
autograf
09-03-2008, 15:04
Racja, dzieki!