Zobacz pełną wersję : SB-800 czy TEN typ tak ma? ;)
witam :)
wczoraj stalem sie posiadaczem (mam nadzieje szczesliwym;) )
SB-800 - wszystko pieknie ale chcialem zapytac innych posiadaczy
czy w ich lampkach ten wybierak na srodku pod wyswietlaczem
z zoomem, + i - tez u nich tak "lata"? Cala lampa jest fajnie
zrobiona ale ten wybierak to tak jakos dziwnie sie rusza ;)
Szukalem jakiegos info na forum ale albo za slabo szukalem albo nikt nie pisal
jesli przegapilem to przepraszam (przyznam ze jeszcze calego dzialu
o lampach nie przeczytalem...)
Dajcie znac czy mam leciec do sklepu i wymieniac czy TTTM (Ten Typ Tak Ma)
i trzeba sie z tym nauczyc zyc.
pozdrawiam
Pawel
Mam SB80DX (bardzo podobna mechanicznie do 800) i SB600 w żadnej wybierak nie lata. Zdecydowanie TTTNM :twisted:
Pozdrawiam
Ulv
u mnie lata luźno, przy czym nie ma to żadnego wpływu na działanie - bo trzeba nacisnąć aby przycisk zadziałał, samo delikatne "latanie", czy luzy w niczym nie przeszkadzają) - ergo TTTM
kronos28
08-03-2008, 23:19
u mnie lata luźno ale chodzi normalnie wszystko
Przemek Paśnik
08-03-2008, 23:22
u mnie też jest luz, ale wszystko hula ładnie
u mnie lata luźno ale chodzi normalnie wszystko
no u mnie tez tak jest jak piszesz:)
ale wolalem sie upewnic zanim pojde wymienic ;)
w koncu SB-800 to nie zabawka za jakies grosze i ten latajacy (niby lekko ale zawsze)
wybierak troche mnie zastanowil. Np wybierak w body D50 chodzi tak jak powinien
i do niego porownywalem ten z sabiny.
Bez stresu. Ja mam dwie różnego pochodzenia i ten "luz" to normalka. Tak było od nowości. Nie wierzę, że ktoś ma inaczej;)
Slawskip
09-03-2008, 08:41
W mojej Sabince też luźno lata, w innej sb-800 którą macałem w FJ też tak było, więc TTTM
Ten Typ Tak Ma
Za prelegentami, wybierak posiada lekki luz niemający najmniejszego wpływu na naświetlenie :) .
Leciutki luz ma ale nie lata jak napisał sote. Kwestja zdefiniowania słowa lata.
Leciutki luz ma ale nie lata jak napisał sote. Kwestja zdefiniowania słowa lata.
Dokładnie, bo ja też mam luz ;-P
leciutki luz jest ale nieprzeszkadza to w niczym....TTTM
matka997
09-03-2008, 15:50
mam te lampe ze trzy lata i dopiero teraz zauważyłem że mi lata ;)
wymcałem teraz klawisze w IBM mojej lepszej połowy, i ale jaja, latają
;)
no dobra moze troszke przesadzilem z tym lataniem ;)
ale w porownaniu z reszta lampy (ktora jest solidnie zrobiona)
ten dziwnie ruchomy wybierak troche mi podpadl ;)
DZIEKI wszystkim za odpowiedzi!
pozdrawiam
Pawel
puchbeary
09-03-2008, 20:14
TTTM ale najbardziej wqr..jące jest co innego - pal sześć latający klawisz ale luz na sankach to mnie do białej gorączki doprowadza.
no moja jeszcze luzu niema, przynajmniej sama z siebie - bo jak poruszam (ale po co mam ruszac;) )to sie LEKKO rusza
TTTM ale najbardziej wqr..jące jest co innego - pal sześć latający klawisz ale luz na sankach to mnie do białej gorączki doprowadza.
No fakt lekko się chybocze na sankach ale tylko lewo prawo !
To ja chyba swoją do serwisu oddam, bo ani mi się nie chybocze na sankach ani wybierak nie klekocze ;-)
Pozdrawiam
Ulv
Ja mam swoją 800’tke od niedawna, może z 3 miesiące, a tak mi się dziad huśta w przód i w tył, że prawie za metronom może służyć. :/ No ale TTTM :P
matka997
09-03-2008, 23:08
a moja sie zgina w połowie
;)
no moja jeszcze luzu niema, przynajmniej sama z siebie - bo jak poruszam (ale po co mam ruszac;) )to sie LEKKO rusza
Myśle, że wszyscy tutaj właśnie o takim luzie mówimy/piszemy...
a moja sie zgina w połowie
;)
...to się ciesz, bo moja się jeszcze wygina w prawo i w lewo:mrgreen:
Ooo tak! to jest wkurzajace na maksa, moze w koncu cos z tym zrobie :) btw. kiedys ktos napisal, ze ten wybierak z tylu Sabiny wyglada jak od ruskiego zegarka kupionego na placu - ja sie z tym zgadzam :lol: