PDA

Zobacz pełną wersję : zdjęcie bez karty pamęci- zapytanie

kropsi
08-03-2008, 16:14
Witam, mam pytanie( może głupie, chociaż podobno głupich pytań nie ma tylko odpowiedzi głupie..). Jeśli zrobi się zdjęcie bez karty pamięci w aparacie, to czy jest ono jakoś przechowywane w aparacie? Tzn czy jest możliwość odzyskania go czy przepadło? Dzięki z góry za odpowiedź i pozdrawiam w ten słoneczny dzień:)

chicken
08-03-2008, 16:22
ginie bezpowrotnie ;)

arwic
08-03-2008, 16:29
Może to zabrzmi jak OT (niezamierzony) ale po co Ty robisz takie eksperymenty? Na chłopski rozum to karta pamięci jest odpowiedzialna za zapisanie zdjęcie, wiec ono raczej nie "po wisi" w body.

puchbeary
08-03-2008, 16:43
Witam, mam pytanie( może głupie, chociaż podobno głupich pytań nie ma tylko odpowiedzi głupie..). Jeśli zrobi się zdjęcie bez karty pamięci w aparacie, to czy jest ono jakoś przechowywane w aparacie? Tzn czy jest możliwość odzyskania go czy przepadło? Dzięki z góry za odpowiedź i pozdrawiam w ten słoneczny dzień:)a to jest wykonalne ? człowiek się całe życie uczy :D . Jakbyście mieli jakiś opatentowany sposób na zrobienie zdjęć bez akumulatora to jestem chętny na nauki.

jacek.gold
08-03-2008, 16:44
Dowcip polega czasem na czymś innym
Znajomy nie zablokował spustu bez karty i radośnie pstrykał a nawet oglądał przez chwilę efekty swej twórczości (bo się pokazują) a potem była dupa :)
To należy zablokować natychmiast bo porażka może być wielka
I być moze taki los spotkał pytającego

kropsi
08-03-2008, 17:11
1) Nie robie eksperymentow, tylko jak to jeden z przedmowcow slusznie wywnioskowal, nie zablokowalam spustu migawki, wiec mimo braku karty w aparacie, moglam zrobic zdjecie, ktore potem na chwile ukazalo sie, dlatego tez nie zwrocialm uwagi ze karta siedzi w komputerze a nie w aparacie
2) Na moj chlopski rozum wywniskowalam, ze raczej marne szanse na odzyskanie zdjecia, ale piszac moj post, chcialam sie poprostu upewnic, wiec nie rozumiem, po co od razu pisac jakies zlosliwe komentarze, forum jest chyba po to, zeby pytac
Pozdrawiam

mrfreak
08-03-2008, 19:05
...forum jest chyba po to, zeby pytac
Pozdrawiam

Tak jest po to;)

Maciek321
09-03-2008, 01:09
a to jest wykonalne ? (...)

Tak. Jedno zdjęcie mozna.

sToh
10-03-2008, 20:56
Tak jest po to;)

A Odpowiada sie czasem ? :P

jacek.gold
10-03-2008, 21:00
Tak. Jedno zdjęcie mozna.

można dowolna ilość
po prostu jedno zajmuje miejsce drugiego w buforze a potem znikaja :)

JK
10-03-2008, 21:24
Chyba, że aparat jest podłączony do komputera kablem i sterowany jest z Camera Control. Wtedy można bardzo dużo zdjęć zrobić bez karty. :wink:

jacek.gold
10-03-2008, 21:31
no co wy opowiadacie?
wziąłem własnie moją puszeczkę odblokowałem spust bez karty i kliknałem 8szt i nawet je przeglądnąłem a po wyłączeniu i włączeniu znikły
serię 15szt też przyjęło

Nivelen
10-03-2008, 21:40
to chyba zależy od bufora, aparat będzie robił zdjęcia dopóki będzie miał gdzie je zapisać:P