Zobacz pełną wersję : [ Glamour/Beauty ] Geisha
devourer
07-03-2008, 15:33
//EDIT
BRAK ZDJĘCIA, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
Prosze o komentarze
andrzej_laskowski
07-03-2008, 16:06
A gdzie ostrość?
Kadr z dołu, światło, WB, wszystko razem daje bardzo słabą fotkę.
david555
07-03-2008, 16:16
Sorry, ale nawet po wypiciu litra sake, prawdziwa gejsza wygląda zupełnie inaczej.
Podobieństwa są ale to za mało.
devourer
07-03-2008, 16:33
Wiedzialem ze ktos sie przywali do tytulu :p To nie byla sesja tylko amatorski pokaz mody na dodatek ciemnica, lampa pentaxa ktora mialem nie miala regulacji mocy a calosc robiona na czuja w manualu. Dzieki za kometarze
nonnatus
08-03-2008, 00:49
taka z niej gejsza jak "Nasz dziennik" - nasz.
zdjęcie niestety z tych słabszych.
[1] dobry jest tylko pomysł. złe wykonanie.
[2] światełko marne.
[3] zły kadr. ma duży chaos.
[4] najgorszy w tym wszystkim jest jednak makijaż. okropnie to wyszło.
koniecznie popraw fryzurę, makijaż. wygląda to niedbale.
masz ładną modelkę. pokaż to Jej piekno.
kobieta sprawia wrażenie skrajnie zrezygnowanej. co ty Jej zrobiłeś?
kazałeś stać boso w piwnicy? nie krzycz już na Nią.
ładniej oświetl. popraw zdjęcie. ale, ale - jak mawia klasyk ukrainskiej wódki - Aleksander K. próbuj dalej.
i niech nie załamują Cię komentarze. niech mobilizują.
pzdr.
devourer
08-03-2008, 01:32
Nonnatus, czytaj no chlopie ze zrozumieniem. Az zacytuje samego siebie moze wtedy cos do ciebie dotrze.
To nie byla sesja tylko amatorski pokaz mody na dodatek ciemnica, lampa pentaxa ktora mialem nie miala regulacji mocy a calosc robiona na czuja w manualu.
Po pierwsze swiatlo bylo zerowe, mialem lampe jaka mialem i innego wyjscia niz odbicie od sufitu nie bylo. Po drugie co ty w ogole gadasz z tym chaosem w kadrze? zastanow sie a potem cos pisz. Bzdura kompletna. Nastepnym razem zaprosze ciebie na pokaz "mody" i ty ulozysz fryzure oraz umalujesz dziewczyny. JA na to wplywu nie mialem, a swoje wywody na temat czego to ja jej nie zrobilem mozesz sobie zachowac dla siebie.
Po twoim komentarzu nie sposob sie nie zalamac.
ps. jestem ciekaw czy ktos sie jeszcze przywali do tytulu zdjecia..hmm
Serdecznie Pozdrawiam
RomanZWrocławia
08-03-2008, 04:18
devourer: kolejny twórca poronionego zdjęcia niewinien niczemu.
gdyby nie to, tamto, sramto, owamto .......
nie proś o komentarze do swoich zdjęć - nie jesteś w stanie ich przyjąć i zrozumieć.
wiem co będzie dalej
bez odbioru
to po co go dałeś? Zwykle zdjęcie mają coś wspólnego z tytułem który się im nadaje. Zdarza się nawet że tytuł i zdjęcie wzajemnie się uzupełniają. Albo ktoś daje 'podniosły' tytuł, żeby dorobić ideologię do kiepskiego zdjęcia (to absolutnie nie uwaga pod Twoim adresem tylko ogólne spostrzeżenie).
Nadając tytuł "gejsza" ukierunkowujesz potencjalnych oglądaczy... więc czemu się dziwisz?
devourer
08-03-2008, 11:22
devourer: kolejny twórca poronionego zdjęcia niewinien niczemu.
gdyby nie to, tamto, sramto, owamto .......
nie proś o komentarze do swoich zdjęć - nie jesteś w stanie ich przyjąć i zrozumieć.
wiem co będzie dalej
bez odbioru
Jestem w stanie je przyjac nie ale takie bzdury ktore wypisal nonnatus nie zadajac sobie trudu przeczytania mojego wyjasnienia odnosnie zdjecia. Jezeli jestem pewien swoich racji i przekonan to bede ich bronic a nie kulil ogon pod siebie.
Wystarczy.
nonnatus
08-03-2008, 11:37
bardzo dobre zdjęcie.
nigdy nie widziałem lepszego.
wizaż i stylizacja the best.
poza modelki optymalna.
kadrowanie bez zarzutu.
światło znakomite.
kolory, nasycenie i Go bez zarzutu.
słowem znakomite.
czekam na kolejne w bezdechu.
nonnatus
08-03-2008, 11:48
"Nonnatus, czytaj no chlopie ze zrozumieniem. Az zacytuje samego siebie moze wtedy cos do ciebie dotrze."
dziecko złote, przeczytałem w życiu więcej książek niż Ty masz dni, więc nie pisz mi o niezrozumieniu czytanego słowa.
rozumiem, że jak cytujesz samego siebie to ma to inne znaczenie niż jak piszesz to przed cytowaniem, tak? haa
może dociera.
----------------
"Po pierwsze swiatlo bylo zerowe, mialem lampe jaka mialem i innego wyjscia niz odbicie od sufitu nie bylo. "
więc piszę: światło marne.
-----------------------------
"Po drugie co ty w ogole gadasz z tym chaosem w kadrze? zastanow sie a potem cos pisz. Bzdura kompletna".
włosy niedbale ułożone (w ogóle były układane?) tworzą razem z marnym makijażem dość osobliwą kompozycję.nieprawdaż?
do tego dół zupełnie nie pasuje do reszty zdjęcia. my opinion.
----------------
"Nastepnym razem zaprosze ciebie na pokaz "mody" i ty ulozysz fryzure oraz umalujesz dziewczyny"
"pokaz mody" - o matko Jadwigo.
chcesz powiedzieć, że nikt tego by lepiej od ciebie nie zrobił?
--------------------------
"JA na to wplywu nie mialem, "
znowu winni żydzi i masoni.
a kto miał mieć. ciocia Gienia z trzeciego piętra?
-----------------
"a swoje wywody na temat czego to ja jej nie zrobilem mozesz sobie zachowac dla siebie."
przecież nie musisz tego czytać.
--------------
"Po twoim komentarzu nie sposob sie nie zalamac."
to się załam.
albo lepiej przełam i zamiast krzyczeć i lamentować nad swoim urażonym ego
pomyśl jak zrobić lepsze zdjęcie.
---------------------------
proponuję więc tytuł: lista schindlera, bo kobieta ma minę jakby jechała do auschwitz.
co Ty Jej zrobiłeś? co?
----------------------
"Jestem w stanie je przyjac nie ale takie bzdury ktore wypisal nonnatus nie zadajac sobie trudu przeczytania mojego wyjasnienia odnosnie zdjecia."
przecież odpowiadam Ci tudzież Tobie, więc zadałem sobie trud.
piszemy odnośnie "do" jakiegoś zdjęcia., a nie odnośnie zdjęcia
że sobie pozwolę.
------------------------
-------------
Serdecznie Pozdrawiam[/QUOTE]
ja również.
i dobra rada na koniec.
daruj sobie osobiste wycieczki, okij.
pzdr
kacperek
08-03-2008, 12:02
nonnatus (http://forum.nikon.org.pl/member.php?u=16372) z tego co rozumiem autora, to on przyszedł na jakiś pokaz organizowany przez kogoś i to nie on:
- ustawiał światło
- robił makijaż i nie miał na to wpływu
- dbał fryzurę
itd.
Co nie znaczy, że można zrobić każde zdjęcie i dać na forum tłumacząc, że nie miałem wpływu na nic.
Vodafone
08-03-2008, 12:16
sorry ,ale to zdjęcie to po prostu koszmar !!!
może by tak wszyscy poluzowali troszkę? bo robi się chamsko i napastliwie :( znowu.
Vodafone- nie umiesz wyrażać swoich spostrzeżeń w bardziej delikatny sposób? Bo styl Twoich wypowiedzi pozostawia niesmak... trollujesz specjalnie? czy "mówisz co myślisz"? Bardzo bym też chciał zobaczyć Twoje zdjęcia. Bo gadasz dużo, pouczasz. Czy w kwestii foto robisz coś jeszcze?
Nawet gdybyś był genialnym fotografem, to pisanie o czyimś zdjęciu że jest koszmarem, szczególnie wykrzykując to publicznie, jest zwyczajnie niegrzeczne... Tymbardziej na forum, gdzie wystawia się zdjęcia, żeby się czegoś nauczyć, dostać jakieś wskazówki etc.
ciemno mroczno i ponuro -taki jest klimat tego zdjęcia ,jeżeli taki był Twój zamysł to go osiągnąłeś
w przeciwnym wypadku to duża porażka
sorry, ale tak tę fotkę odbieram -pozdrawiam :-D
Zdjęcie trzeba było umieścić w dziale przeznaczonym dla reportażu skoro powtarzasz że Ty tylko przyszedłeś i zrobiłeś zdjęcia;) Nie dziw się że w tym dziale ludzie oczekują dopieszczonych zdjęć i zwracają uwagę na detale na które jak sam piszesz nie miałeś żdnego wpływu.
Podoba mi się! Bardzo ostra wymowa zdjęcia. Jeżeli zmienisz dziewczynie kolor włosów na biały będzie wyglądała jak Banshee ;) Na tym forum podobnych klimatów nie prezentuje się w zasadzie wcale, więc nie przejmuj się ostrą krytyką. Wrzuć do innych galerii a zobaczysz, że zdjęcie zbierze sporo plusów.
Ciekaw jestem jakie opinie miałyby osoby krytykujące to zdjęcie o galerii takiej jak Foto Decadent...
david555
08-03-2008, 15:05
Ciekaw jestem jakie opinie miałyby osoby krytykujące to zdjęcie o galerii takiej jak Foto Decadent...
Zawsze walę to co myślę, bo inaczej po co się odzywać i jeśli mam przeświadczenie, że nawet ktoś o uznanym nazwisku popełnił coś nie w mym guście, to na nic wszystkie jego nagrody, bo i tak dostanie prztyczka w nos.:D
W podobny sposób nie uważam, żeby miejsce wystawienia nobilitowało prace.
I w Luwrze można powiesić kicz i zawsze będzie to kicz.
Vodafone
08-03-2008, 19:21
może by tak wszyscy poluzowali troszkę? bo robi się chamsko i napastliwie :( znowu.
Vodafone- nie umiesz wyrażać swoich spostrzeżeń w bardziej delikatny sposób? Bo styl Twoich wypowiedzi pozostawia niesmak... trollujesz specjalnie? czy "mówisz co myślisz"? Bardzo bym też chciał zobaczyć Twoje zdjęcia. Bo gadasz dużo, pouczasz. Czy w kwestii foto robisz coś jeszcze?
Nawet gdybyś był genialnym fotografem, to pisanie o czyimś zdjęciu że jest koszmarem, szczególnie wykrzykując to publicznie, jest zwyczajnie niegrzeczne... Tymbardziej na forum, gdzie wystawia się zdjęcia, żeby się czegoś nauczyć, dostać jakieś wskazówki etc.
Po pierwsze... nikogo nie pouczam ;-) Po drugie... napisałem co myślę - jestem szczery aż do bólu (uważam ,że szczerość lepsza od obłudy) ;-) Po trzecie... jestem amatorem a nie genialnym fotografem;-) Po czwarte... nie trzeba robić zdjęć by móc je ocenić (napisać czy się podobają czy nie ) idąc do kina tez oceniasz film (wyrażasz swoją opinię na jego temat) mimo iż sam nie jesteś producentem,reżyserem czy też operatorem kamery :mrgreen:
Dziękuję i pozdrawiam.... to by było na tyle ;-)
devourer
08-03-2008, 20:26
Dzieki za komentarze ale skonczmy juz te klotnie i uniesienia. Powtarzam jeszcze raz ze wplyw na sama modelke czyli jej stylizacje, makijaz wlosy i tak dalej mialem znikomy i to NIE BYLA planowana sesja no ale nonnatus tego jakis dziwnym trafem nie rozumie. Moze rzeczywiscie wstawilem w nie odpowiedni dzial a tytul nie pasuje za bardzo. Myslalem ze to dobre zdjecie dlatego sie nim pochwalilem ale jak widac jest inaczej. I na tym prosze juz zakonczmy kometarze w tym watku.
misiobudrysio
09-03-2008, 07:17
Ta Geisha to cos w stylu murzyna z "alternatywy 4"
pozdrawiam
nonnatus
10-03-2008, 16:05
choć mógłbym jeszcze słów kilka...
to: Tako rzecze nonnatus -
AMEN