Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Na błękicie jest... Agnieszka;)

Witek "Wisz"
07-03-2008, 00:33
//EDIT
BRAK ZDJĘĆ, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.

Witam.
Kolejne zdjęcia mojej żony. Tym razem minimalna obróbka w PSie, większa przed lustrem:mrgreen: No to bijcie:-D

1.

2.

3.

4.

dominik77
07-03-2008, 00:42
Najbardziej z serii podobają mi się 1 i 4.

Gdyby wskazywać jakieś detale do poprawy w psd, to zmarszczki na czole w nr 2 (subiektywne spojrzenie). :-)

Witek "Wisz"
07-03-2008, 00:47
Gdyby wskazywać jakieś detale do poprawy w psd, to zmarszczki na czole w nr 2 (subiektywne spojrzenie). :-)

Psiakrew, tego nie zauważyłem:mrgreen:
Dzięki!

ruda#
07-03-2008, 04:23
Nr 1 to najładniejsze zdjęcie, jakie do tej pory zrobiłeś swojej żonie :). Bardzo ładny kolor włosów - fajnie się komponuje z karnacją :). I grzywka się ciekawie ułożyła - asymetrycznie - takie cięcie na stałe mogłoby dobrze wyglądać przy jej okrągłej buzi. Aha - robisz bardzo duże postępy - doskonale to widać obserwując jak twoja modelka ze zdjęcia na zdjęcie jest coraz piękniejsza :).

heartbeats
07-03-2008, 11:12
1 i 4 fajne. Ja też widzę duże podstępy. I fajniej kadrujesz. I Agnieszka lepiej wygląda. Gratuluję :-D

Jeszcze wracając do 1, zwróć uwagę na czubek glowy - niewiadomo czemu obciąłeś jej kawałek włosów (?) No i zrobiła się 'dziura' z tła w LG. Ja osobiście staram się takiego efektu uniknąć.
Ale kadr sam w sobie - fajnie.

Co do światła się nie wypowiadam, bo ja niestudyjna.

kwiatusek
07-03-2008, 12:33
Jeszcze wracając do 1, zwróć uwagę na czubek glowy - niewiadomo czemu obciąłeś jej kawałek włosów (?) No i zrobiła się 'dziura' z tła w LG. Ja osobiście staram się takiego efektu uniknąć.
Ale kadr sam w sobie - fajnie.

zgadzam się, ja bym po prostu ucięła kawłęk góry, i wtedy tego niebieskiego kawałka w LG nie byłoby widać. Dodatkowo ucięłabym troszkę dołu, do linie, gdzie kończy się to coś białe włochate w PD.

rafael
07-03-2008, 15:58
dobrze ze zona jest cierpliwa:)

elix
07-03-2008, 16:23
Nr 1 to najładniejsze zdjęcie, jakie do tej pory zrobiłeś swojej żonie

Podpisuję się pod tym dwoma rękami. Widzę też, że z każdą nową odsłoną robisz postępy :-) a małżonka też chyba coraz chętniej pozuje :-)

Witek "Wisz"
08-03-2008, 00:16
//EDIT
BRAK ZDJĘĆ, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.

Dziękuję bardzo za wszystkie wypowiedzi. Nie ukrywam, że jest mi niezmiernie miło:-D Tym bardziej, że modelka zagroziła, że jak teraz nie zrobię zdjęcia, które się spodoba, mogę zapomnieć o kolacjach:mrgreen:
Ruda - moja Aga ma niesymetycznie ciętą grzywkę, ale chyba dopiero na tym zdjęciu udało mi się to pokazać:mrgreen:
Żona bardzo wszystkim dziękuje za słowa uznania:-D
Wstawiam lekko poprawione:

Wg Waszych sugestii zmieniona jedynka

Wg innych sugestii (dzięki wupi:-D) zmieniona czwórka

nonnatus
08-03-2008, 00:55
istotnie nr 1 najbetter
mam tylko jedną sugestię. zamiast krótkiego rękawka lepiej wypadłby długi.teraz to nieco rozprasza.niepotrzebnie.
pozwoliłoby bardziej skupić się na ładnej buzi modelki.
i kadrowałbym odrobinę niżej górę. ten niebieski trójkącik tła w górnym rogu.
jego ucięcie od góry nie zakłóci kompozycji zdjęcia.
ale to tylko szczegóły.
pzdr.

Witek "Wisz"
08-03-2008, 00:59
//EDIT

Rzeczywiście, racja.
Poprawię się:-D I modelkę też...:mrgreen:

Edit
A co mi tam, wstawię jeszcze jedno;)

I wersja BW

Witek "Wisz"
09-03-2008, 23:00
Nikt nie komentuje nowego zdjęcia?:mrgreen:

Mort
09-03-2008, 23:02
Nikt nie komentuje nowego zdjęcia?:mrgreen:

Chcialem ale boje sie ze znow przegne. niektorzy sa tacy delikatni :( a ja nieokrzesany cham.

Witek "Wisz"
09-03-2008, 23:51
No toś się odegrał...
Na konstruktywny komentarz, choćby ostry, nie obrażam się, bo ciągle się uczę. Ale niektóre teksty nic nie wnoszą i są po prostu nie na miejscu. Jeśli tego nie czujesz, to pozostaje mi tylko zgodzić się z Twoją wypowiedzią.
Pozdrawiam

heartbeats
10-03-2008, 00:00
Nononooo.. jakiś ciaśniutki kadr widzę :mrgreen:
Uczysz się Witku uczysz.
Jak dla mnie Agnieszka mogłaby minimalnie patrzeć bardziej w dół. Świecących ust bym się pozbyła, bo patrzę na nie zamiast na oczy.
A tak pozatym - robisz postępy. Przynajmniej ja to widzę ;)

Mort
10-03-2008, 00:02
To sie ogarne i napisze cos konstruktywnego.
Masz ladna zone , widac ze sprawia jej przyjemnosc pozowanie. Ale tlo jak dla mnie malo ciekawe , i swiatlo za jasne. Chyba wym wolal troche wiecej w kadrze niz sama twarz. No i kolor zdecydowanie lepszy :)

Witek "Wisz"
10-03-2008, 00:16
Napisała heartbeats:
"Uczysz się Witku uczysz."

Właśnie po to zamieszczam tutaj zdjęcia. I to dzięki Waszym komentarzom się uczę i czerpię z nim pomysły. Np pomysł na ciasne kadry od takiej jednej heartbeats:mrgreen: Będę pamiętał o oczach i ustach następnym razem. Dzięki!!!:-D

Napisał Mort:
"Masz ladna zone , widac ze sprawia jej przyjemnosc pozowanie."

Gdybyś ty wiedział, jak ja się musiałem nagimnastykować, żeby uprosić żonę, by zaczęła mi pozować... Uciekała przed obiektywem, jakby co najmniej gryzł i drapał:mrgreen: Światło już trochę przyciemniłem (przy wołaniu RAWa). Nadal za jasno? Hmmm... Opinie były różne... Ale rzeczywiście prawy policzek może lekko przepalony. Kadr ciasny bo miał taki być. A z konwersji sam jestem nie do końca zadowolony, dlatego zamieściłem obie wersje - żeby poznać opinie:-D

Dzięki i pozdrawiam

heartbeats
10-03-2008, 10:17
U mnie policzek w żadnym wypadku nie jest przepalony.
Wersja BW jest taka delikatniusia :mrgreen: Mnie się podoba, pamiętając o początkach ;)
Trochę dziwnie ta głowinka ucięta, ale widze, że kombinujesz z krzywym kadrem, także nie narzekam i czekam na dalsze efekty.

A co do żony - ja tam też nie lubię obiektywu i ulegam tylko i milion razy lepiej czuję się z drugiej strony aparatu ;)

frostic
10-03-2008, 14:12
na błekicie jest polana, dwa obłoki to hosanna, jeden chłopak a drugi panna....
Oj zaraz stare harcerskie czasy sie przypominają ;)

fajna sesja!
jestem totalnym zwolennikiem wszystkiego co rude i rudziejące wiec podoba mi się bardzo
Zastanawiam się tylko czy nie powinieneś pomyśleć o innym kolorze tła...
Nie mówie ze jest złe ale pamietam jak moja BŻ (rudzielec oczywiście) nie za fajnie wygladała w niebieskim ;););)

nonnatus
10-03-2008, 16:07
to nie tylko harcerstwo: to stachura. haaa

Witek "Wisz"
10-03-2008, 22:50
Widzę, że towarzystwo łapie klimaty SDM:mrgreen:

Tło mam tylko szare+trzy kolorowe filtry na lampę. Ale od czego PS:-D Dzięki za komentarze.

PS Spotkamy się kiedyś u studni, wokół będzie zielono...:mrgreen: