Zobacz pełną wersję : D60 - kilka pyt
Mialem aparat D60 przez chwile w reku, poza tym, ze maly to sprawil u mnie dobre wrazenie. Dobrze dziala zmiana orientacji na pionowa wyswietlacza, czujnik wylaczajacy wyswietlacz tez jest ok. Porazka tylko z koniecznoscia grzebania po menu, np. gdy trzeba zmienic ISO.
Kilku rzeczy nie skumałem - tu pytania do userow:
* co trzeba nacisnac w trybie M by zmienic przeslone?
* czy da sie wybrac jedno z 3ch pol ostrosci?
* gdzies widzielisci instrukcje (ang) w necie?
* czy jest dostepny do niego grip?
Jak pisalem w innym watku, polecilem ta 'zabawke' z 18-55 vr koledze, sam jestem ciekaw jak bedzie mu sie sprawowala. ON kupil przedostatnia szt., w czasie sprzedazy zadzwonil tel. i ktos zarezerwowal ostatnia szt. (fotojoker). Acha, w zestawie nie bylo ksiazki Nikona o fotografii.
//EDIT
Kilka dni pozniej po odpowiedziach mialem okazje miec dluzej D60 w rekach i oczywiscie okazuje sie ze powinienem sie czerwienic ze wstydu - ustawia sie to jak w innych zabawkach Nikona. W sklepie bylem po prostu zbyt asekuracyjny. Troche wiec sie wstydze, ze tak tu zablysnalem wiedza ;)
A decyzji ja i kolega nie zalujemy - to najwazniejsze :)
mishieck
06-03-2008, 13:53
Instrukcja (EN)
http://tinyurl.com/yv7o4k (http://tinyurl.com/yv7o4k)
Jak pisalem w innym watku, polecilem ta 'zabawke' z 18-55 vr koledze, sam jestem ciekaw jak bedzie mu sie sprawowala.Nie znajac kompletnie tego aparatu, poleciles go koledze? ROTFL!
Porazka tylko z koniecznoscia grzebania po menu, np. gdy trzeba zmienic ISO.
Czy D60 kupiono świadomie czy po prostu dla tego, że fajny?
Kilku rzeczy nie skumałem - tu pytania do userow:
A instrukcja do aparatu nie była dołączona?
trzymasz 1 krecisz 2
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://vox.home.pl/pub/601.jpg)
3 w prawo i lewo
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://vox.home.pl/pub/602.jpg)
* czy jest dostepny do niego grip?
jeszcze nie
Napisał Domis Zobacz post
Porazka tylko z koniecznoscia grzebania po menu, np. gdy trzeba zmienic ISO.
Nie trzeba grzebać w menu żeby zmienić iso jest programowalny przycisk FN dajesz pod niego iso i masz zmianę tego parametru szybko łatwo i przyjemnie tak jest też w d 40/x .
Jestescie jak zwykle bezwzgledni i to w Was lubie :)
Nie znajac kompletnie tego aparatu, poleciles go koledze? ROTFL!
No oczywiscie, bo przeciez w zyciu bym sobie D60 nie kupil...
A tak powaznie - ilu z nas kupilo swoje body po wnikliwym tescie zrobionym na prawdziwej puszce przed zakupem? Wiekszosc dokonala wyboru na podstawie specyfikacji i opinii zaslyszanych/przeczytanych w necie. Ja znajac umiejetnosci kolegi i jego zasobnosc portfela odradzilem mu hybryde i c. d400 - znam system Nikona i ten mu polecilem. No i aparat mozna wybrac nie znajac niuansow jego obslugi.
Co do postu zaczepnego kolegi mpwt.
Tak - D60 jest nowy i fajny i sie niezle sprzedaje.
Instrukcja byla w pudelku, a ja przyszedlem do sklepu, a nie do czytelni. Acha uprzedzam pytanie - sprzedawczynie nie wiedziala, a nawet utrzymywala, ze nie ma mozliwosci wybranie jednego pola ustawiania ostrosci.
rastula i Mavok - wielkie dzięki!
kronos28
06-03-2008, 22:02
A tak powaznie - ilu z nas kupilo swoje body po wnikliwym tescie zrobionym na prawdziwej puszce przed zakupem?
no np. ja
No oczywiscie, bo przeciez w zyciu bym sobie D60 nie kupil...
A tak powaznie - ilu z nas kupilo swoje body po wnikliwym tescie zrobionym na prawdziwej puszce przed zakupem? Ale przeciez nie mowimy o zakupie przez Ciebie, tylko przez Twojego kolege, ktoremu ten aparat poleciles -- nie majac o nim wiecej pojecia, niz to, co producent zamiescil w specyfikacji. :) Kupujac dla siebie body, z ktorym nie miales stycznosci, ponosisz po prostu jakies tam ryzyko, ale polecajac nieznany sprzet -- komus, kto tym bardziej sie na tym nie zna -- w pewnym sensie robisz go w wala. ;) Oczywiscie wcale nie musi sie poczuc oszukany, bo moze sie w nim "zakochac" od momentu jak go wezmie w lapki, ale... hmmm... nie polecilbym nikomu sprzetu, z ktorym osobiscie nie mialem stycznosci.
A tak powaznie - ilu z nas kupilo swoje body po wnikliwym tescie zrobionym na prawdziwej puszce przed zakupem?
Ja.
Ja znajac umiejetnosci kolegi i jego zasobnosc portfela odradzilem mu hybryde i c. d400 - znam system Nikona i ten mu polecilem.
No to go załatwiłeś pięknie... ;)
Co do postu zaczepnego kolegi mpwt.
Teraz jest zaczepny. :p
"d400 - znam system Nikona i ten mu polecilem."
No, D400 to na pewno fajny model ;)
Tez bym nie mial nic przeciw.
"Co do postu zaczepnego kolegi mpwt."
To juz nawet na ten temat kraza stereotypy...?
Jak widac, teoria spiskowa ma sie niezle ;)
No, D400 to na pewno fajny model ;)
Tez bym nie mial nic przeciw.
Gdybym stał przed wyborem D60 / 400D to wybór byłby dla mnie prosty :)
To juz nawet na ten temat kraza stereotypy...?
Jak widac, teoria spiskowa ma sie niezle ;)
Mam dziwne wrażenie, że sam to wywołujesz! :p
Zamiast dziękować, że pomagam to że zaczepny jestem. Jak chcecie mogę tylko pisać w dziale Freelancer i Galerii... Chyba, że sam będę miał problem.
Obrażam się ;)
Obrażam się ;)
Oj, tam! do wieczora Ci przejdzie...
Ciesz się - dorobiłeś się "marki" :mrgreen: w dziedzinie "kastracji" :mrgreen: (skoro przepały na matrycowym już są zajęte, to dobre i to ;-) )
(wpis żartobliwy, oczywiście)
Grip jest taki sam jak do D40\40x.
no co ty!
przecież mpwt tylko wyraża swoją opinię - zawsze, za każdym razem i niustająco w każdym temacie z d40, d40x, d60... czekamy na d90 :-)
a ja to oczywiście wszystko biora do siebie osobiście :-P
przecież mpwt tylko wyraża swoją opinię - zawsze, za każdym razem i niustająco w każdym temacie z d40, d40x, d60... czekamy na d90 :-)
Widać ty nie czytasz innych wątków niż o D40/D60 skoro masz taki pogląd. Ale niech Wam będzie. Nie gniewam się (czy to już wieczór?).
P.S. chociażby mógłbyś czasem skomentować zdjęcie, które umieszczam na forum. Ech...
Gdybym stał przed wyborem D60 / 400D to wybór byłby dla mnie prosty :)
dla mnie też:mrgreen: tylko kupiłbym z innym szkłem, bo kitowy jest do kitu (wiadomo o który aparat mi chodzi ;-) )
Widać ty nie czytasz innych wątków niż o D40/D60 skoro masz taki pogląd. Ale niech Wam będzie. Nie gniewam się (czy to już wieczór?).
P.S. chociażby mógłbyś czasem skomentować zdjęcie, które umieszczam na forum. Ech...
nie mam duszy krytyka :-)
ważne żeby się Tobie podobały...:-)
ale wierz mi, że nie ma w moich wypowiedziach jakichś złych wibracji - szacunek !
a wątki o moim aparacie i obiektywach (obecnych i przyszłych :-) interesują mnie oczywiście najbardziej - nie czytam całego forum - nie odczuwam takowej potrzeby :-)
"Gdybym stał przed wyborem D60 / 400D to wybór byłby dla mnie prosty"
Z tym, ze ja zacytowalem z czyjejs wypowiedzi D400, nie 400D ;)
"Mam dziwne wrażenie, że sam to wywołujesz!
Zamiast dziękować, że pomagam to że zaczepny jestem."
MPWT, zauwaz, ze tylko i wylacznie w zartobliwej formie. Nabijam sie z ROZPACZLIWEJ WIZJI tych "przesladowanych", nie z ciebie. Sam mam poglady bardzo podobne do twoich, wiec dlaczego mialbym im zaprzeczac...? Nawet puszki mamy identyczne, bo D80 jest bardzo fajna.
Jesli przesadzilem, to przepraszam. Nie odbieraj moich wypowiedzi ZBYT doslownie ;)
MPWT, zauwaz, ze tylko i wylacznie w zartobliwej formie.
Wiem, żartuję sobie. W ogóle ta zaciętość przeciw mojej osobie mnie bawi. Nie wiem dlaczego, ale niektórzy nie mogą pogodzić się z suchymi faktami i dorabiają sobie całą filozofię :)
Jesli przesadzilem, to przepraszam. Nie odbieraj moich wypowiedzi ZBYT doslownie ;)
Nie przepraszaj, nie ma za co! Nie odbieram tego dosłownie. Ale inni wzięli to co piszesz na serio. Serio! Hihi. Z Prz3mo już też miałem podobną rozmowę (w tym wątku?) :) A my też już w nie jednym wątku dyskutowaliśmy :D
P.S. ale tego z D400 nie zajarzyłem ;) Ale wtedy tym bardziej nie miałbym wątpliwości :D
Nabijam sie
Forum to chyba nie jest odpowiednie miejsce do nabijania sie z innych użytkowników.
z ROZPACZLIWEJ WIZJI
...a dokładniej, przedstawisz tą wizje?
tych "przesladowanych",
Kogo nazywasz tym zacnym określeniem?
Seeker, a nie mówiłem "Serio!"? :D
Idę robić zdjęcia...