PDA

Zobacz pełną wersję : d200 i grip

Marcin Jakubowski
05-03-2008, 20:39
Witam,

uprzejmie proszę posiadaczy d 200 i gripa do niego o podpowiedzenie mi w którą stronę (trzymając aparat w ręce jak do robienia zdjęć) trzeba kręcić kółkiem przy gripie aby go odkręcić od korpusu ( nie mogę odkręcić a nie chcę kręcić na siłę w złą stronę).

pozdrawiam

T&T
05-03-2008, 21:36
Odkręca się jak zwykle w lewo. Przy d200 śruba mocująca grip lubi się blokować i trzeba użyc znacznej siły żeby ją odkręcić.

markB
05-03-2008, 21:46
Jak patrzysz od tyłu na puszkę to dokręcasz odwrotnie do wskazówek zegara. a odkręcasz zgodnie z ruchem wskazówek. Zobacz w dołączonej do gripa ulotce.

Marcin Jakubowski
05-03-2008, 23:40
dzięki,

metoda na "Pudziana"poskutkowała ukręceniem czegoś w środku i tera muszę rozłupać gripa, żeby "odzyskać korpus...

Pouczająca historia bowiem grip od nowości, przy kręceniu pokrętłem w pewnym momencie stawiał opór, niewielki ale wyczuwalny. Zlekceważyłem to, i dzisiaj się zemściło..

nikonowiec
04-04-2008, 23:19
Witam,

uprzejmie proszę posiadaczy d 200 i gripa do niego o podpowiedzenie mi w którą stronę (trzymając aparat w ręce jak do robienia zdjęć) trzeba kręcić kółkiem przy gripie aby go odkręcić od korpusu ( nie mogę odkręcić a nie chcę kręcić na siłę w złą stronę).

pozdrawiam

:mrgreen:Najlepiej w imadle:mrgreen: