Zobacz pełną wersję : Grip
kamilek17
03-03-2008, 23:06
Mam pytanie czy mógłby ktoś wytłumaczyć mi jak działają gripy? czy działają one tylko z jednym akumulatorem? szukam gripa do Nikona d40 czy moglibyście mi jakiś polecić w mairę tani? czy ten będzie dobry? czy jeśli są 2 akumulatory to one wyczerpują się równocześnie czy jak jeden się wyczerpie to drugi zacznie pracować?
http://www.foto-tip.pl/sklep/product_info.php?cPath=53&products_id=998
Przemek Paśnik
03-03-2008, 23:13
Cechy gripa (ale nie każdego):
1. Ładujesz tam do 1 lub dwa akku, ewentualnie koszyczek z akumulatorami typu paluszki
2. Jak sama nazwa wskazuje poprawia chwyt przy wykonywaniu zdjęć w pionie i nie tylko
3. Niektóre oprócz dodatkowego spustu migawki/ przycisku AE-L mają inne ciekawostki (timery itp)
Tyle wiem, dołóżcie coś jeszcze :)
kamilek17
03-03-2008, 23:36
czyli można włożyć do niego tylko 1 akumulator i będzie działać? a czy z powodu istnienaia gripa bateria bęzie cierpieć na tym?
czyli można włożyć do niego tylko 1 akumulator i będzie działać? a czy z powodu istnienaia gripa bateria bęzie cierpieć na tym?
A dlaczego miała by cierpiec? A co do pytania to TAK grip będzie chodził na 1dnej baterii, a gdy wsadzisz 2 będa one się równomiernie rozładowywały, co wydłuży czas pracy aparatu .To chyba na tyle.
Pozdrawiam.
będzie działać tak samo jak bez gripa i nic złego się nie stanie :)
(edit: o, spóźniłem się o minutę z odpowiedzią ;))