Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : pomocy - utrata danych...

holka
12-03-2006, 16:14
tak. jestem glupia :(
z totalnego zmeczenia skasowalam sobie zdjecia z dysku twardego przed zgraniem, a w zasadzie w czasie zgrywania zdjec na plyte. Jeden z katalogow ktorego nie zaznaczylam do skasowania nagral sie ok, drugi niby tez sie nagral, pliki sa widoczne na plycie, pokazuje sie ich pojemnosc, ale nie mozna ani podejrzec jpgow ani otworzyc nefow. W tej chwili juz nie wiem jak to sie wszystko stalo. Kasowalam przez Norton Commandera i pewnie odruchowo wcisnelam shift (czyli z pominieciem kosza). Cala noc spedzilam probujac odzyskac zdjecia za pomoca DigitalPicture Recovery i Photo Rescue - niestety nie odnalazly sie w ten sposob.
Przed chwila (bez efektu) meczylam Zero Assumption Recovery. Teraz odpalilam jeszcze PC Inspector smart recovery 4.5, GetDataBack.
Jesli macie pomysly na jeszcze jakies programy to blagam o pomoc.
Jesli jakims cudem uda mi sie odzyskac te fotki to napisze ktory program podzialal. Przeciez to musi sie dac jakos odzyskac... Skoro udalo sie z dyskiem posel Jakubowskiej to i z moim dac sie powinno...

niech mnie ktos pocieszy... buuuu :(

dr junosza
12-03-2006, 17:07
jaki masz system operacyjny, czy masz zaintalowanego jakiegoś nortona ( system works np.?), czy komputer jest cały czas włączony czy nie. czy wiesz czy partycja jest FAT, FAT32 czy NTFS? czy Twoje zdjęcia były w katalogu na dysku systemowym (tym na którym jest windows) czy na innym? Warunek odzyskania to to żebyś nie nagrała jakiejś informacji na puste miejsce powstałe po twoim zdjęciu. Myślę że jest szansa na odzysk tylko powiedz coś więcej. Pozdrawiam

P.S. Jeżelli nie możesz dać sobie rady to chętnie pomogę.

sinner
12-03-2006, 19:05
oprócz wymienionych przez Ciebie to czasem pomagały mi :
Handy Recovery
Digital Image Recovery
Stellar Phoenix

vitter
12-03-2006, 19:51
najlepsze efekty przy odzyskiwaniu są gdy dany dysk podłączony jest jako drugi
czyli jeden dysk z systemem i programem do odzysku większy od skanowanego, a (skasowany, czy sformatowany) jako drugi dysk (niemylić z dwoma partycjami) tyle ze procedura czasochłonna
ja na odzysk z 80-cio Gigowego czekałem 3 dni z hakiem, ale się opłaciło :D

sinner
12-03-2006, 20:19
a tu jeszcze trochę na ten temat

http://www.searchengines.pl/phpbb203/index.php?showtopic=4993

holka
12-03-2006, 20:25
przetestowalam juz z 10 roznych programow
nie tylko do wyszukiwania utraconych zdjec ale rowniez wszelkiego pokroju plikow
niestety nadal nie znajduje nic ze skasowanego katalogu

dysk zabralam i podlaczylam do swojego kompa
dane byly na partycji systemowej...
uzywalam na niej pozniej IE sprawdzajac poczte, moze po prostu przez to juz zupelnie po fotkach nie zostalo sladu...

deep
12-03-2006, 23:57
Cześć sąsiadko, przekręć do mnie jutro to ci pomogę (może wreszcie będę mógł się zrewanżować :) ) i już więcej nic nie rób z tym dyskiem.

dr junosza
14-03-2006, 16:38
sukces czy .... dało się coś odzyskać, może by tak jeszcze powalczyć z tą źle nagraną płytą.

holka
14-03-2006, 17:32
z dyskiem kapusta
zaden z programow nie dal rady

dwa programy niby naprawiajace zle nagrane na plyte pliki pozrzucaly je na twardziela ale nadal sie nie da dobrac do tych plikow

tak wiec zapominam juz o tych plikach, nauczke mam :(