Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : [ Makro ] Rzeź

Bullter
02-03-2008, 21:31
To moj ulubienic .Pochodzący z odlowu Ethmostigmus trigonopodus yellow leg.Długośc ciałka 17-18 cm .Bardzo spokojna sztuka ;).
Fotka standardowo dopalana fleszem , znikomy postprocesing .Prawie full kadr.Uszczkąłem troszkę z prawej strony.Z 6 Mpix po przycięciu zostało 5,7Mpix .Chciałem jak najblizej podejść dlatego są zamierzone cięcia . Myślę ze wystarczy tego wstępu , czas na fotkę :).Podpisów nie będzie ...bo dupa ze mnie , nie poeta :).Acha przysłona f11 :)

1.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us)

arachiusz
02-03-2008, 21:43
masakra :shock: , widząc fote naszła mnie ochota na takowego predatora.
17-18 cm !!!???

malibu
02-03-2008, 21:46
bardzo fajna fotka , podoba mi się dzięki niej można zobaczyć co to jest łancuch pokarmowy ;)

Nikuś
02-03-2008, 21:49
Rzeź?? To bardziej jak pałaszowanie małży :mrgreen:
choć nie wiem jak wygląda atak.. szybkość, czy ofiara, jesli to mozliwe broni się/ jak długo trwa opór(jesli jest)

Ciekawa też byłaby mz seria np ofiara i napastnik w odleglości od siebie, nastepnie moment dojścia, poźniej atak właściwy i konsumpcja :-? oczywiście wiem, że jest to b.trudne i można sobie szybciej nakręcić film akcji ;)

Zdjęcie jak zwykle na najwyzszym poziomie, a dązenie do full kadrów bardzo prawidłowe:)

pozdrawiam

Bullter
02-03-2008, 22:26
masakra :shock: , widząc fote naszła mnie ochota na takowego predatora.
17-18 cm !!!???

Dzięki :).
W rzeczywistości jest większy :).Ma ponad 22 cm doliczając tylne odnóża .Przyjęte jest ze podaje sie długość samego ciałka :).Bestia bardzo jadowita .W parę minut usypia duzego karaczana.

bardzo fajna fotka , podoba mi się dzięki niej można zobaczyć co to jest łancuch pokarmowy ;)

Rzeź?? To bardziej jak pałaszowanie małży :mrgreen:
choć nie wiem jak wygląda atak.. szybkość, czy ofiara, jesli to mozliwe broni się/ jak długo trwa opór(jesli jest)

Ciekawa też byłaby mz seria np ofiara i napastnik w odleglości od siebie, nastepnie moment dojścia, poźniej atak właściwy i konsumpcja :-? oczywiście wiem, że jest to b.trudne i można sobie szybciej nakręcić film akcji ;)

Zdjęcie jak zwykle na najwyzszym poziomie, a dązenie do full kadrów bardzo prawidłowe:)

No cóz jesteś blisko prawdy :).Po spałaszowaniu ofiary , resztki wyglądają jak pusta muszelka po małży :).
Jeżeli tylko wymyśle jak to wyreżyserować to zrobię taką sesje .Do tego zadania potrzebowałbym 4 osób i to takich które na prawde sie nie boją i potrafią w razie czego zadbać o zdrowie modela ,a nie skrzywdzić go podczas ucieczki.
Muszę zrobic casting :mrgreen:.
Dzięki serdeczne :).Do full kadrów już się przyzwyczaiłem , nie pamietam już kiedy ostatnio orżnąlem fotkę załozmy do 3Mpix.

Cieszę sie bardzo ze kadr się spodobał .Wrzucam następny :).Tez prawie full 5,5 Mpix .

2.

arachiusz
03-03-2008, 09:15
full kadry i tak trzymać :)
co do castingu ciekawym kto się zgłosi :)

fushiro
03-03-2008, 13:36

Bez mrugnięcia :mrgreen: , tylko z Bydgoszczy mam trochę daleko...

wigi
03-03-2008, 13:58
fotki fajne, ale z tytułem jednak przesadziłeś ;)

madmips
03-03-2008, 14:41
aż się głodny zrobiłem ;) niezła sztuka...

jjj
03-03-2008, 15:07
Dynamiczne macro...;)

jutomi
03-03-2008, 17:14
Napięcie rośnie.
Kiedy trzeci odcinek foto-serialu? :)

Bullter
03-03-2008, 18:21
full kadry i tak trzymać :)

Dzięki :)
:mrgreen:

Bez mrugnięcia :mrgreen: , tylko z Bydgoszczy mam trochę daleko...

O...jeden potencjalny pomocnik juz jest :)

fotki fajne, ale z tytułem jednak przesadziłeś ;)

Chciałem mocno pojechać po bandzie :).Może ciut przesadziłem bo krwi nie widać na kadrach ;).

aż się głodny zrobiłem ;) niezła sztuka...

Podobno nadmiar białka nie szkodzi ;)

Dynamiczne macro...;)

Dzieki :)

Napięcie rośnie.
Kiedy trzeci odcinek foto-serialu? :)

Proszę :). 3 fotka z serii .

3.

Nivelen
03-03-2008, 19:54
Super foty :D podoba mi się takie naturalne podejście do makro, nie takie mrówki glamour tylko zwykła rzeź ;)

Bestia bardzo jadowita .W parę minut usypia duzego karaczana.

A człowiekowi coś poważnego może zrobić? ;)

shaolin
04-03-2008, 08:37
Mam nadzieje ze jak go bierzesz na dwor to ma zalozony kaganiec i smycz ;) troszke mi nie pasuja te ciecia ale wiem ze inaczej sie nie dalo zeby pokazac z bliska produkcje schabowych... foty standardowo piekne... czyli nuda... :mrgreen:

Bullter
04-03-2008, 08:56
Super foty :D podoba mi się takie naturalne podejście do makro, nie takie mrówki glamour tylko zwykła rzeź ;)
A człowiekowi coś poważnego może zrobić? ;)

Do mrowek nic nie mam podobaja mi się :) .One takze potrafią pokazać krwiożerczą naturę :).
Delikwent który jest alergikiem może mieć duże problemy.Najważniejsze to bezpieczeństwo swoje jak i modela przy takich kadrach .Przede wszystkim nie dać się ugryźć :).

Mam nadzieje ze jak go bierzesz na dwor to ma zalozony kaganiec i smycz ;) troszke mi nie pasuja te ciecia ale wiem ze inaczej sie nie dalo zeby pokazac z bliska produkcje schabowych... foty standardowo piekne... czyli nuda... :mrgreen:

Początkowo miał problemy z kagancem , ale zaskoczył o co biega , jak zobaczyl ze jego kolega bullion tez taki ma i nosi bez oporu ;).
No niestety cięcia nieuniknione , mają tak długie anteny że cięzko pokaząć z bliska akcje nie ucinająć ich .Planuje przy nastepnej sesji wjechać jej w paszcze obiektywem :mrgreen:.To dopiero będą cięcia :).
Dzięki serdeczne :)

Dark
04-03-2008, 09:24
He, he... dawaj versicolora, dawaj versicolora! :D :D :D

1 przednia, ja mogę tylko tak z wijem drewniakiem ;)

borregaard
04-03-2008, 10:09
A co bullion na takie wielośladowe....oblizuje się?..:-D
Następne świetne fotki.
Co do pełnych kadrów.....jasne że byłoby fajnie,szkoda tylko że nie wszystkie robale,a może i dobrze...chcą osiągać podobne wielkości...:-D
Podpinanie wszystkich dodatkowych gadżetów,a nawet ich dostępność czasami, jest problemem w naturalnym środowisku i crop tu jeszcze długo będzie użyteczny...W "studio" można pokowboić....:-D
Pzdr
Andrzej

Bullter
04-03-2008, 19:32
He, he... dawaj versicolora, dawaj versicolora! :D :D :D

1 przednia, ja mogę tylko tak z wijem drewniakiem ;)

Ok :).Wrzuce go :).

A co bullion na takie wielośladowe....oblizuje się?..:-D
Następne świetne fotki.
Co do pełnych kadrów.....jasne że byłoby fajnie,szkoda tylko że nie wszystkie robale,a może i dobrze...chcą osiągać podobne wielkości...:-D
Podpinanie wszystkich dodatkowych gadżetów,a nawet ich dostępność czasami, jest problemem w naturalnym środowisku i crop tu jeszcze długo będzie użyteczny...W "studio" można pokowboić....:-D
Pzdr
Andrzej

Nie..bullion znalazł w koncu kolege ;)
No tak ..wyprawy na łono natury byłby bardzo niebezpieczne .Dobrze ze mamy taki klimat jaki mamy .
To goła 60 :).NIe podpinałem zadnego teleconvertera , ani pierscieni .Jeżeli miałbym d200 albo d300 na pewno bym troszkę "pocropował" .Z d70 cieżko to zrobić nie ma z czego ciąć.Przy większych cropach wyłaża rózne syfy .Zresztą napewno to pamietasz :).

jarek76
04-03-2008, 23:48
Bardzo bardzo fajne

Bullter
05-03-2008, 08:25
Bardzo bardzo fajne

Dzięki serdeczne :)