Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Street
devourer
02-03-2008, 19:41
//EDIT
BRAK ZDJĘCIA, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
Uwagi mile widziane.
devourer
02-03-2008, 23:20
Rozumiem ze na tym forum zdjecia nowych osob sa nie chetnie komentowane czy jak? a moze takie dno kompletne ze nikt nie chce nic powiedziec?
jacek.gold
02-03-2008, 23:21
patrzę patrzę i nie podoba mi się..... :(
bo kadr, bo centralnie, bo w ogóle jakieś takie bezpłciowe i bez wyrazu, również jestem na nie
heartbeats
02-03-2008, 23:25
Rozumiem ze na tym forum zdjecia nowych osob sa nie chetnie komentowane czy jak? a moze takie dno kompletne ze nikt nie chce nic powiedziec?
hmmm takiej prawidłowości nie zauważyłam..
david555
02-03-2008, 23:26
No dobra, strzeliłeś zdjęcie na ulicy, ale o co chodzi?
Choć w przybliżeniu, bo jedyne ci widać, to, to, że to późnym popołudniem wykonane zdjęcie i że hipotetycznie, jest to zdjęcie kobiety.
oprócz kadru niepodoba mi się konwersja , i mam wrażenie ze to raczej nie street tylko ktoś znajomy - także na nie
Trzeba czasami poczekać ciepliwie.
Wydaje mi się, że nadmiernie uzyte suwaczki Shadows/Highlight np po to żeby ukryć zbyt ostre światło. Może się myle. Poza tym sympatyczna wygladajaca osoba na zdjęciu. Ciekawe czy blenda użyta, czy się odbiło po lewej
pozdrawiam
devourer
02-03-2008, 23:34
Nie podoba sie, trudno. Ta pania widzialem pierwszy raz w zyciu, nie jest zadna moja znajoma a zamienilem z nia doslowe 2 zdania. Zadnej blendy nie bylo. Dziekuje za komentarze.
jacek.gold
02-03-2008, 23:36
no tylko nie obraź się i daj jeszcze coś :)
devourer
02-03-2008, 23:40
Czemu nie.. :)
//EDIT
BRAK ZDJĘCIA, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
W jedynce za ostre światło, za głębokie cienie, za dużo ostro rozmytego tła, noooo... ogólnie to za ostre ;)
Spróbuj np. ciachnąć w kwadrat i zbij lekko kontrast, IMO po takim zabiegu wygląda o niebo lepiej.
Dwójka bardzo sympatyczna i radosna, dużo lepszy kadr, ale dla mnie znowu troszkę za duży kontrast. Czemu nie przymkniesz troszkę szkiełka, nie wpuścisz więcej zastanego?
Ale oczywiście co kto lubi, jak wolę trochę bardziej miękkie i stonowane portrety. Pozdrawiam :)
jacek.gold
02-03-2008, 23:56
ooooooooo to zupełnie inna bajka
to się podoba choć jakiś szczegół może przeszkadzać ale i tak sympatyczne
Witek "Wisz"
03-03-2008, 00:29
Przy konwersji do BW staraj się, żeby zdjęcie było rzeczywiście czarnobiałe, a nie szare. Szczególnie skóra, oddana za ciemno, sprawia bardzo niekorzystne wrażenie. Dwójka bardzo pogodna. Rzeczywiście dość ostro światło, ale mi osobiście aż tak bardzo nie przeszkadza.
Heartbeats - ależ avatarek, hmmmm...:mrgreen:
Pozdrawiam
heartbeats
03-03-2008, 10:46
Hmm.. :mrgreen:
david555
03-03-2008, 11:10
Mamy ładne koleżanki na FORUM, po prostu. :D
o ile pierwsze zdjęcie jest nieciekawe to na drugim przynajmniej modelka jest super. Ale światło ci się źle ułożyło. Twarz w cieniu, oświetlony tylko czubek nosa, broda i włosy - które są tu przez to istotniejsze niż twarz.
Jeśli masz dostępna tą modelkę to ćwicz na niej - jest świetna.
PS - na tym forum zakładaj na nowe zdjęcia nowy wątek gdy zdjęcia są z innej sesji foto. Jak sesja ta sama - to dokładaj do starych.
david555
03-03-2008, 11:43
Jeśli masz dostępna tą modelkę to ćwicz na niej - jest świetna.
:mrgreen:
devourer
03-03-2008, 13:20
Niestety zamienilem z nia doslownie kilka slow :( Dzieki za komenty
W jedynce skopana jest konwersja do B&W, natomiast dwójka to już coś innego. Mnie się podoba :) Pomimo iż światło nie jest idealne, oraz ciąłbym ciaśniej to mi sie podoba :)