Zobacz pełną wersję : Prosze o upewnienie w wyborze d50...
Witam wszystkich forumowiczów.....
Zdaje sobie sprawę że moderator zaraz napisze że temat sie powtarza, żebym poszukał w archiwum itd.... Ale mimo to proszę Was drodzy forumowicze o pomoc...
Do sprawy......
Jestem fotografem amatorem, moim sprzętem jak do tej pory jest stary rosyjski sprzęt - Zenit, mam do niego dwa obiektywy, no i tak właśnie pstrykam... Dzięki temu aparatowi wpadłem w sidła fotografii... Rosjanie raz na jakiś czas potrafią stworzyć coś nieśmiertelnego ( Zenit, Kałasznikov ;))
Chciałem fotografować w bardziej komfortowych warunkach, a poza tym bardzo lubie foty typu - akcja, ruch itd.
Od jakiegoś czasu rozglądam się za jakimś sprzętem... wcześniej napaliłem sie na Canona 350d, ale odkąd w sklepie oglądnąłem Nikona d50, wprost zakochałem sie w tym aparacie, strasznie mi sie podoba, apoza tym świetnie leży w dłoni...
No i właśnie..... zamierzam kupić zestaw KITowy d50..... Cały czas gdzieś w tle przewija sie Canon 350d.... w sumie to nie mam na niego póki co kasy, ale bardzo proszę o upewnienie mnie w dobrym wyborze!!!! Czytałem wszelkie opisy i porównania a i dalej mam mały dylemat, oczywiście cały czas przewaga d50!!
Bardzo prosze o poradę...... co kolwiek....napiszcie
Z góry dziękuje.........
patrycjusz
10-03-2006, 14:45
Bierz! bo warto :) :D. Poczytaj sobie porownania 350d z d50.
Pozdrawiam
kwasik dziękuję... właśnie na to czekałem ;)
Skoro bardziej Ci się podoba to kup D50. Co prawda nie miałem w ręku 350D ale Nikona mogę szczerze polecić. Swietny sprzęt ! Rzeczywiście można się zakochać ;) Robienie zdjęć D50 to przyjemność. Na pewno nie bedziesz zawiedziony!
no ciesze sie :) poza tym jak masz jakies szkła od zenita to mozesz zawsze poprobowac z przejsciowkami m42 i miec dodatkowe szkła,
aha jeszce jedno: pomysl moze nad czyms innym niz kitowy 18-55. moze uzywke 18-70, a jesli nie zalezy ci na szerokim kacie to tamron 28-75 2.8
kwasik ja bardzo chętnie kupiłbym polecane przez Ciebie szkiełka, ale uwież mi póki co nie wydole finansowo... sam aparat wezme częściowo na raty.... a pozatym zanim poznam aparacik to troche czasu upłynie więc KITowy obiektyw mi na razie (mam nadzieję) wystarczy... dzięki
A jeszcze jedno.... zdjęcia w ruchu...d50 poradzi sobie??
jasne, do nauki w zupełnosci wystarczy, potem sam zobaczysz ze to hobby to finansowa studnia bez dna...:cool:
jasne, do nauki w zupełnosci wystarczy, potem sam zobaczysz ze to hobby to finansowa studnia bez dna...:cool:
He he! popieram! Kup z kitem. Zobaczysz co i jak i czego Ci brakuje i ewentualnie dozbierasz potem na inne obiektywy. A zdjęcia będziesz mógł już robić i poznawać aparat
patrycjusz
10-03-2006, 16:46
niby narzekanie tak na ten kit, ale widzialem dobre zdjecia nim robione:)
zgadzam się, ja też widziałem niezłe fotki robione kitem.....
patrycjusz, bo kit nie jest zły, ale do 18-70 to mu troche brakuje...zalezy jak leży.
patrycjusz
11-03-2006, 20:11
parenascie tygodni temu jeden z uzytkownikow pokazywal bardzo fajne fotki z koncertu wlasnie tym obiektywem robione. :) Mysle ze to jednak zalezy od potrzeby uzytkownika
Ale nie bede sie głebiej wypowiadać bo nie używalem kita od d50.
Pozdrawiam
wiesz ja nie zamierzam zostawać przy kitowym szkle.....ale na początek wystarczy.....dzięki, pozdrawiam.......
W dobrych warunkach kit wystarcza, mam swojego od pażdziernika i przymierzam się do jego wymiany na coś lepszego.
Też stałem przed takim wyborem i padło na d50, po tym jak się pobawiłem 350tką (zupełnie mi nie 'leżała'). Jeśli bardziej ci się podoba d50 to sprawa rozwiązana:)
dzięki za wszystkie posty... jakby mi ktoś jeszcze mógł wysłąć kilka fotek w naturalnym rozmiarze na maila to byłbym bardzo wdzięczny..... mój mail:
[email protected]
[ Dodano: Nie 12 Mar, 2006 ]
oczywiście fotek robionych d50........ pozdr
Rafaello
13-03-2006, 02:03
D50 jest dostępny od niedawana również w zestawie fabrycznym z 18-70 więc takiego kita bierz w ciemno
Rafaello
Witam ponownie.... chciałem sie troche pochwalić....tak więc dokonałem zakupu D50...przy czym się nieco spłukałem...ale co tam...ważne że jest upragniony aparacik....
Kupiłem zestaw kitowy + kartę Sandisc 1 GB Ultra 2.....myśle że na początek jest ok...biorąc pod uwagę przesiadkę z Zenita to w sumie jestem nieco przytłoczony natłokiem opcji...oczywiście dam rade się uporać, tylko potrzeba trochę czasu...
No dobrze to tyle...pozdrawiam wszystkich
P.S. oczywiście zamieszcze jakieś fotki niebawem....jakieś sensowniejsze niż zdj moich nóg!! :DDDD
no to gratulki...trening czyni mistrza :P
wow
ja między zenkiem a d50 miałem jeszcze analoga, każda przesiadka mnie z nóg zwalała, ale Ty widzę lubisz hardcore :)
Dariusz Walus
23-03-2006, 01:23
Gratuluje wyboru z ktorym do niedawna tez mialem problem. Dla mnie D50 to pierwszy aparat jaki w zyciu mialem [ nie liczac jakiegos 15 letniego tandetnego kompaktu]. Taka przesiadka byla oczywiscie szokiem z ktorego powoli wychodze. :) Na szczescie, w razie problemow, nikt na tym forum nie odmowi ci pomocy. :lol: Pozdrawiam
No to teraz chłopie za instrukcje i kup masywną świinke , napychaj ją jak tylko możesz. Bedzie Ci potrzebna dobrze wypchana, zapewniam :).