Zobacz pełną wersję : [ Przyroda ] plyndz ;)
http://img211.imageshack.us/img211/4955/bassetdq4.jpg
jacek.gold
27-02-2008, 22:49
czy to posokowiec? a moze cocer?
ninie szanowny święta z uszami zajaca teraz załóz bo mikołaj zahibernowany do grudnia :)
kronos28
27-02-2008, 22:52
czy to posokowiec? a moze cocer?
basset hound :D i to jaki fajowy :D
jacek.gold
27-02-2008, 22:57
czyli posokowiec?
bo z takim określeniem się spotykałem
tak jest to posokowiec (co kolwiek to znaczy : P )
a dokladniej jak kronos wspomnial basset hound - moje dziecko :D
a co do czapki to jest problem tego typu ze zgubilem orygialny avatar wiec chyba ten zostanie do nastepnych swiat :)
jacek.gold
27-02-2008, 23:01
:) :) :)
Marta Baranowska
27-02-2008, 23:16
słodziak z plfoto:)
kronos28
27-02-2008, 23:32
czyli posokowiec?
bo z takim określeniem się spotykałem
tak i nie, bo jest to rasa zakwalifikowana do grupy posokowców i gończych http://pl.wikipedia.org/wiki/Basset ale Posokowiec to jest też inna rasa http://pl.wikipedia.org/wiki/Posokowiec
KARLOS_vu
28-02-2008, 10:06
Ciekawe o czym myślał podczas ujęcia
Zatroskany jakiś :mrgreen: ale wyszedł przednio
pies jest super, fota do bani :)
watpie by na swiecie byly jeszcze bassety pracuajce .. niestety ze wzgledu na swoj wyglad sa bardzo czesto wynaturzane
co zas do klasycznych posokowcow bawarskich - to taki fajny mocno przerosniety jakmnik :D:D:D
mnie powiem szczerze nawet dziwi to ze pisza o bassetach ze to psy mysliwskie szczegolnie przydatne w polowaniu na zajace
chyba zajace plastikowe wypelnione karma :D
wiekszosc czasu spi lub lezy watpie by dorwal jakiegos zajaca
kronos28
28-02-2008, 16:17
mnie powiem szczerze nawet dziwi to ze pisza o bassetach ze to psy mysliwskie szczegolnie przydatne w polowaniu na zajace
chyba zajace plastikowe wypelnione karma :D
wiekszosc czasu spi lub lezy watpie by dorwal jakiegos zajaca
ojj zdziwił byś się :D - basset to naprawdę szybka i zwrotna bestia (oczywiście jeżeli nie jest upasiony tylko dobrze odżywiony i ma zapewniony ruch, niestety ludzie pasą je jak worki a to nie jest zdrowe dla tych psów - jak się spasie to jak będzie stary nie będzie w stanie wejść nawet po schodach... :( ). Psy o długich łapach nie są w stanie złapać zająca, bo są za mało zwrotne - psy o krótkich jak np jamnik albo basset już tak (jak widziałeś uciekającego zajca to wiesz jak potrafi błyskawicznie zmieniać kierunek - pies na długich nogach np. wyżeł by się wykopyrtnął momentalnie chcąc polecieć za nim a taki basset nie :)). Druga zaleta przy polowaniu na zające to to, że może wcisnąć się do nory a już taki wyżeł albo posokowiec nie za bardzo.
(jak widziałeś uciekającego zajca to wiesz jak potrafi błyskawicznie zmieniać kierunek - pies na długich nogach np. wyżeł by się wykopyrtnął momentalnie chcąc polecieć za nim a taki basset nie :)).
jak widziałeś uciekającego zająca to wiesz jak szybko on się przemieszcza i obawiam się, że taki pies nie ma najmniejszych szans by się do niego zbliżyć :)
a pies na zdjęciu ma poczciwy wygląd :)
hedgehog
28-02-2008, 18:56
Zdjęcie do pupy. Ale pies rządzi :D
borregaard
29-02-2008, 17:13
Wystawianie takich zdjęć nie jest,do końca, w porządku......
No kto wystawi negatywa za takie parę kilo szczęścia...i to spojrzenie......:-D
Pzdr
Andrzej
misiobudrysio
01-03-2008, 05:31
psiaczek-przytulaczek
bardzo sympatyczna "mordka"