Zobacz pełną wersję : D300 - "Podgląd na żywo" nie działa
Jak to jest z tym podglądem na żywo w D300 ?
Dotychczas nie miałam potrzeby używać tej funkcji, nadal zresztą nie mam ;), ale chciałam dziś zobaczyć wreszcie jak to działa.
Przekręcam pokrętło na LV i nic... monitor ciemny. Mam ustawiony tryb "bez statywu" i wyzwalanie migawki "S".
Czytam instrukcję i nie ma tam nic wspomniane o tym, że jeszcze coś trzeba gdzieś ustawić żeby funkcja działała.
Mam rozumieć, że trafił mi sie uszkodzony egzemplarz puszki ? :/
Pozdrawiam
Naciśnij spust migawki...
jest w instrukcji :-P
Faktycznie, "unieś lustro", jakoś mało kojarząca dziś jestem ;), dzięki ;)
No i do kitu to, wcale mi sie nie podoba...
Pozdrawiam
Vodafone
26-02-2008, 20:02
Może po prostu nie potrafisz z tego korzystać ? ;-) Jak dla mnie to super sprawa...:mrgreen:
Mi również ta funkcja się nie podoba :/ Ale lepiej że jest niz miałoby jej nie być :)
Faktycznie, "unieś lustro", jakoś mało kojarząca dziś jestem ;), dzięki ;)
Pozdrawiam
Kwestia ustawień aparatu i jest miodzio:)
Fakt na początku nie byłem zadowolony ale tak jak pisałem to kwestia ustawień. Po zmianie w menu trybu podglądu na żywo na statyw jest OK. Działa niczym kompakt:D
Przydatne bardzo w niektórych sytuacjach.
Tak jak yaqb81 uważm, że funkcja jest super szczególnie korzystając ze statywu i wężyka, lub pilota.
to dopiero jaskolka, cos jak pierwsze samoloty ;) nastepna generacja mysle, ze juz bedzie miala normalny af jak przez wizjer. hmm, kto wie, moze filmy nawet.
Vodafone, nie mówię, że potrafię, mogę powiedzieć, że nie potrafię ;). Nie korzystałam z tej funkcji jeszcze, wczoraj włączyłam, żeby zobaczyć jak to w ogóle działa i tyle.
To takie pierwsze wrażenie, że do kitu, może jak wyczuję to zmienie zdanie ;).
Pozdrawiam
Vodafone
29-02-2008, 11:12
Vodafone, nie mówię, że potrafię, mogę powiedzieć, że nie potrafię ;). Nie korzystałam z tej funkcji jeszcze, wczoraj włączyłam, żeby zobaczyć jak to w ogóle działa i tyle.
To takie pierwsze wrażenie, że do kitu, może jak wyczuję to zmienie zdanie ;).
Więc nie oceniaj czegoś czego jeszcze do końca nie poznałaś... :mrgreen: