Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Kuźnice - [Nemeth]
Witam
Szuflandia.
1.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img232.imageshack.us/img232/671/dsc1427th1.jpg)
2.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img502.imageshack.us/img502/7264/dsc1421id7.jpg)
Raw do Jpg.
pozdr.
david555
26-02-2008, 00:42
Tradycyjne, "Nemethowe", malarskie ................ łódki.:)
no wkoncu łódka :) nr 1 bardzo się podoba
a ja zdecydowanie nr 2 za niebo i kolory :-D pozdrawiam
jedynka według mnie jest zdjęciem kompletnym. Uspokoiłem się :-)
misiobudrysio
26-02-2008, 01:43
tak na szybko:
oba sa swietne
Oba bardzo dobre. Ale ja wybieram na własne potrzeby dwójkę. Dlaczego? Na jedynce lewa strona zdjęcia zbyt ciemna (msz). Szczególnie łódkę wolałbym jaśniejszą. Powinna chyba trochę świecić tym blaskiem zachodzącego słońca.
Oba bardzo dobre. Ale ja wybieram na własne potrzeby dwójkę. Dlaczego? Na jedynce lewa strona zdjęcia zbyt ciemna (msz). Szczególnie łódkę wolałbym jaśniejszą. Powinna chyba trochę świecić tym blaskiem zachodzącego słońca.
Łódka nie będzie świecić, chyba że pod Czarnobylem ;) Ale gwoli ścisłości biała burta odbija słabe promienie liżące taflę zatoki :) Było już po zachodzie, więc jedynym źródłem światła były promienie odbijające się od chmur.
A mnie naszła jakaś ochota na naturalizm i nie grzebałem z obróbką.
Dzięki wszystkim za opinie.
Wybieram 1. Spokojne, ładne zdjęcia - lubię.
Łódka nie będzie świecić, chyba że pod Czarnobylem ;) Ale gwoli ścisłości biała burta odbija słabe promienie liżące taflę zatoki :) Było już po zachodzie, więc jedynym źródłem światła były promienie odbijające się od chmur.
A mnie naszła jakaś ochota na naturalizm i nie grzebałem z obróbką.
Ależ ja rozumiem. Nie podejrzewam cię, że mógłbyś o czymś zapomnieć przed prezentacją zdjęcia, więc nie chodziło mi o wytykanie błędów. Wiem, że prezentujesz zdjęcia, które odpowiadają twojej wizji i ja się z tym zgadzam. No ale oceniając do czegoś muszę się odnieść - odnoszę się do swojego oglądu i do tego jak ja bym to widział. A że rozumiem, jak podkreślam, twój przekaz - wybieram zdjęcie numer dwa, jako bardziej zrównoważone.
No i na nim jest niesamowite obramowanie głównego motywu w postaci nieba i chmur, naprowadzających wzrok na środek zdjęcia. Im dłużej na nie patrzę tym bardziej mi się podoba :)
Nie odebrałem tego jako wytykanie błędów :) Przez chwile nawet myślałem czy nie lepiej byłoby wyeksponować bardziej tę łódkę, lecz w końcu wybrałem tak jak widać :)
Też szukam...
Marek-frotka
26-02-2008, 14:16
Obydwa bardzo ładne.
Osobiście stawiam jednak na dwójkę – ekstra niebo , kolory i kadr w kwadrat dobrze pasuje.
Mnie się oba podobają :-D
hmmm sam nie wiem ale chyba 2 lepsza. podoba mi sie ze nie jest mocno poPSute. ladne naturalne kolorki. pozdrawiam :)
hmmm sam nie wiem ale chyba 2 lepsza. podoba mi sie ze nie jest mocno poPSute. ladne naturalne kolorki. pozdrawiam :)
Hmmm... w ogóle nie jest poPSute...
Ale sterylnie. Cały Twój styl nie do podrobienia :) Obie świetne
Hmmm... w ogóle nie jest poPSute...
moze zle sie wyrazilem. chodzilo mi o to ze jest naturalne i nie widac sladow PSucia :)
moze zle sie wyrazilem. chodzilo mi o to ze jest naturalne i nie widac sladow PSucia :)
Zdziwiłbym się jakby je było widać ;) Jak mówie - raw do jpg. Tyle ze zmniejszone na potrzeby forum i wyostrzone, rameczka plus podpis. Wsio. Cała obróbka.
Grzegorka
26-02-2008, 21:25
Ja tam nie umiem wybierać... Łódki Twoje i morzowe zdjęcia lubię, uwielbiam, kocham, wielbię, zazdroszczę, że ja tak nie umiem i że nie mam możliwości. Oba mi się podobają, ale ja nieobiektywna ;)
borregaard
26-02-2008, 21:25
Jakbym już gdzieś to widział....
Nieszkodzi,ładnie jest.To ,chyba,najlepszy Twój okres.Jest na co popatrzeć..:-D
Pzdr
Andrzej
Jakbym już gdzieś to widział....
Nieszkodzi,ładnie jest.To ,chyba,najlepszy Twój okres.Jest na co popatrzeć..:-D
Pzdr
Andrzej
Najlepszy okres - nie mam co do tego najmniejszych wątpliwości - wciąż przede mną.
Ale dzięki.
Ja tam nie umiem wybierać... Łódki Twoje i morzowe zdjęcia lubię, uwielbiam, kocham, wielbię, zazdroszczę, że ja tak nie umiem i że nie mam możliwości. Oba mi się podobają, ale ja nieobiektywna ;)
Umiesz. Przyjedziesz nad morze to sama zobaczysz ;)
Grzegorka
26-02-2008, 21:50
Zobaczę... jak robisz kolejne super fotografie :p No ale może czegoś się nauczę ;)
Od dluzszego czasu obserwuje Twoje zdjecia. I mowie Ci ze widac b. duzy progress. Podazaj ta droga.
Piotr_ek
27-02-2008, 18:31
Łódka nie będzie świecić, chyba że pod Czarnobylem
I właśnie w tym punkcie Maćku powinieneś rozważyć czy nie zrobić HDRa i poskładać w Photomatixie :)
obie foty genialne, nic dodać nic ująć... potrafisz pokazać piękno nawet najzwyklejszej łódeczki
pzdr
P.
Zdjęcie nr1-czysta poezja
Dla mnie klasyk!
Raz jeszcze dziękuję za wypowiedzi.
Obie świetne, piękne ale moją duszę zdobywa jednak 2-ka
Ładnie w Twojej szuflandii ;)