PDA

Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Oj, ten facet chyba coś podejrzewa, albo coś kręci...

bombel
24-02-2008, 17:05
Witam -

ostatnio widzę tutaj sporo zdjęć nocnych, co przypomina mi nienachalnie, że sam kiedyś zrobiłem jakieś jedno nocne zdjęcie. Co więcej - widzę tutaj prawie same dobre nocne zdjęcia, co napawa mnie pewną nieśmiałością...

No i będąc pilnym uczniem tego forum chciałbym spytać starszych doświadczeniem i bogatszych wiedzą, a także mądrzejszych Kolegów co mam sądzić o poniższym zdjęciu: (a) dobre, (b) ostatecznie obleci, czy (c) szmira i do kosza? Gdybyście powiedzieli też dlaczego tak, a nie inaczej, będzie nieźle.

Niniejszym składam też podziękowanie dla miłego pana (który coś podejrzewa czy coś kręci :)) - za to, że na moją prośbę mężnie wytrzymał ze dwie minuty w jednej pozie, chociaż skończył już robotę, zwijał majdan i zbierał się do odejścia. A było naprawdę mroźno tego wieczora!

http://img521.imageshack.us/img521/7240/kamerzystavi5.jpg

PS

Przy okazji zwracam uwagę, jakie obrzydliwe mamy na ładnej skądinąd krakowskiej starówce neony...

jarek76
25-02-2008, 13:10
Chyba wolałbym zobaczyć całą wieżę
Wobec tego skłaniam sie ku odpowiedzi (b) ostatecznie obleci
Pozdrawiam

jacoslavgth
25-02-2008, 13:42
jedyna rzeczą jaką mnie zawsze wkurza w zdjęciach nocnych sa gwiazdki na światłach - dlatego nie czynie takich zdjęc
co do zdjęcia, rzeczywiscie wiża by sie przydala w calości, oprocz tego zdjęcie leci w prawo, ogólnie brak przepaleń i ladnie pokazanie cienie :)

piotr w
25-02-2008, 13:58
Takie dwa spostrzeżenia rzucają mi się na oczy. Po pierwsze chyba trochę leci w prawo, po drugie bliższa latarnia, z uwagi na swoje miejsce w kadrze, bardzo ciągnie wzrok, a miał to chyba robić ów kamerzysta.
P.S. 1. O dramatycznym braku nieba nie piszę, bo odczytuję, że nie było tego w zamyśle, tak jak i wieży.
P.S. 2. Szkoda, że ta pustość Floriańskiej trochę oszukana, muszę się pochwalić przy okazji, że mam w swoich zbiorach zdjęcie całkowicie pustej Floriańskiej.

cyrusvirus
25-02-2008, 14:04
Musieliście fajnie wyglądać :D
Stanęło se dwóch ze statywami naprzeciwko siebie i se focili :)

david555
25-02-2008, 16:09
Musieliście fajnie wyglądać :D
Stanęło se dwóch ze statywami naprzeciwko siebie i se focili :)

Taa, pojedynek w samą północ.:)

A co do fotki, to też brakuje mi góry i wkurzają gwiazdki.

lechupe
25-02-2008, 17:06
mnie sie tam gwiazdki podobają, ale mnie sie wszystko z seksem kojarzy :-)
głosuję na b)

harb
25-02-2008, 18:38
zawsze jest problem z neonami i lampami ,bo bywają tak różne często na tej samej ulicy,
że wybrać właściwy balans jest dużym wyzwaniem
mnie rzuca się w oczy również (jak to napisał jacoslavgth) brak przepaleń i dobre doświetlenie ,
prostowanie (Tobie Bomblu nie powinno się o takiej sprawie przypominać-sorry:oops:)
ogólnie obleci

pozdrawiam :-D

bombel
26-02-2008, 19:10
Eee, skoro oceniacie na b, to ja oceniam na d (ale d...) i do kosza z tym. Nie żal mi, choć mam sentyment do tego obrazka z uwagi na kręcącego pana, ale co tam...

Oczywiście wieża jest, ale kadr taki płaski bardziej mi się podoba, choć jak widać jest to główny mankament dla Was.

Szkoda, że ta pustość Floriańskiej trochę oszukana, muszę się pochwalić przy okazji, że mam w swoich zbiorach zdjęcie całkowicie pustej Floriańskiej.

W dzisiejszych czasach pusta Floriańska w naturze nie występuje. :) Dlatego pustość musiała być oszukana.

Herb - masz rację. Spalam się ze wstydu.

Ogólnie jednak nie obleci - wywalam. Uff, poszło z dymem ze 30 Mega.

sea21
26-02-2008, 19:20
Przy okazji zwracam uwagę, jakie obrzydliwe mamy na ładnej skądinąd krakowskiej starówce neony...
to jest profanacja zabytkow!!! gdzie jest konserwator??????? osobiscie kazal bym mu trzymac te wszystkie neony. :evil:
co do fotki to B :)
pozdrawiam :)