Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : [ Glamour/Beauty ] Kasia w piwnicy

Sztolcman
23-02-2008, 21:35
//EDIT
BRAK ZDJĘĆ, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.

Jako, że nie mam studia, a pogoda jest ostatnio średniawa postanowiłem stać się "artystą undergroundowym" i zszedłem do piwnicy:)

1.

a tu coś dla fanów klimatów a'la Prison Break:-D
2.

co sądzicie?

david555
23-02-2008, 21:39
Hmm, co by tu.:)

Światło jest fatalne i na pierwszym i na drugim.

Na drugim to nawet sino barwne.

Modelka bardzo OK i nie ukrywaj jej już w piwnicy.;)

No i mów co chcesz, ale glamour, to to raczej nie jest.

wupi
23-02-2008, 22:50
co prawda nie jestem eksprertem, ale stwierdzenie ze swiatlo jest fatalne to chyba spora przesada :)
dla mnie jest takie surowo ala fashionowe, choc doswietlilbym troche dol i nie rozciagal tak cienia na 1
na 2 stylizacja nie pasuje do obrobki i miejsca
pozdrawiam

Sztolcman
23-02-2008, 23:03
Na drugim to nawet sino barwne.
Oj nie oglądało się Prison Breaka:mrgreen:

No i mów co chcesz, ale glamour, to to raczej nie jest.
Jakoś nie widzę tego w innej kategorii. Portret zawsze kojarzył mi się z uchwyceniem charakteru człowieka, a Kasia jest z natury skromną i wesołą młodą osobą, która z erotyzmem ma niewiele wspólnego. Wstawiłem do glamour, bo ten gatunek fotografii ma pokazywać piękno (często bezosobowo) i to zamierzałem osiągnąć.

Światło jest fatalne i na pierwszym i na drugim.
Możesz to rozwinąć? Ciągle się uczę i jeśli chodzi o oświetlenie każda rada jest dla mnie bardzo cenna:)

david555
23-02-2008, 23:19
Możesz to rozwinąć? Ciągle się uczę i jeśli chodzi o oświetlenie każda rada jest dla mnie bardzo cenna:)

Ani myślę podawać gotowych rozwiązań, choć przez lata nazbierało się trochę rutynowych schematów.:)
Niemniej na pierwszym, światło jest zbyt ostre i co prawda, muszę przyznać, że do piwnicznych klimatów pasuje idealnie, ale do glamour, który kojarzy mi się z miękkim upiększającym kobiece twarze oświetleniem, już nie za bardzo.

Na drugim z kolei, rozumiem, że to niebieskie, dość płaskie światło, miało wprowadzać w jakiś filmowy klimacik, ale mogę tylko powiedzieć jak na mnie to podziałało, a mianowicie, zamknąłem oczy.

To tylko takie moje subiektywne bredzenie i nie przejmuj sie tym zbytnio.:)

arturjb
23-02-2008, 23:27
Ani myślę podawać gotowych rozwiązań

nie ma to jak pomoc na forum ;-)

mi sie swiatlo na 1 podoba, ustawił bym jednak źdródło swiatła niżej (w 1/2 wysokości modelki?) co to by równo oświetlic całą postać. Nie wiem jednak, czy było by lepiej ;)

Vooda
23-02-2008, 23:44
pierwsze bardzo wyzywające, wg mnie polepszylbys kadr przemieszczajac postac bardziej w lewo, tak aby nie uciac cienia - ktory wg mnie bardzo tu pasuje.
Na drugim zdecydowanie kolory poleciały w niskie temperatury.
Nie ogladalem nigdy tego serialu - byc moze dlatego nie rozumiem klimatu .
Pozdrawiam

wupi
24-02-2008, 00:08
taka mala uwaga:) dzial to moda/glamour, wiec nie rozchodzi sie tylko o miekkie upiekszajace swiatlo. wiadomo, ze fashiionowe foty sa bardzo "rozne" czesto malo delikatne :)
pozdrawiam

frostic
24-02-2008, 13:55
za wiekszością - światlo niestety do bani.... za ostre cienie na 1 (a szkoda bo i piwnica i modelka niezłe)
No i kreacja na 2 - faktycznie chyba po ziemniaki zeszła do tej piwnicy ;)
Za to sukieneczka na 1 - mniam...

FajaR
24-02-2008, 14:13
Kasia jest z natury skromną i wesołą młodą osobą, która z erotyzmem ma niewiele wspólnegoEhe, a na jedynce to stylizacja że jako monter w piwnicy sprawdza szczelność instalacji? ;)

Jedynka podoba się, IMO może tylko światełko za wysoko i nogi zostały za bardzo w cieniu. Dwójka - eeee... nie. Serialu nie oglądam i pewnie dlatego, na fioletowo mi się modelka "nie widzi".

iczek
27-02-2008, 21:55
swiatła się bym nie czepiał, bo to jest do poprawienie i nauczenia sie. To czysta fizyka i technika. Ja sie tam czepie tych pseudo póz. Bo to jakas masakra wyszla. Proponuje zaczac jak najbezpieczniej.... czyli wez sobie Vogue i zrob z modelka jakies identyczne pozzy jak tam znajdziesz. I tak przez ... rok. Potem mysl sam.

ars
27-02-2008, 23:03
Fashionowe foty sa nawet wiecej niz malo delikatne. Czesto klient chce aby ciuch bylo dobrze widac, zeby pokazac jakie sa fajne guziki, zeby faktura zeby to i tamto i nagle sie okazuje ze z artowego podejscia nici bo trzeba calosc rowno jawnie i jasno naswietlic bez szalu i tyle. A ztych fotek to jednak nr 1 lepsiejsza.

Marta Baranowska
27-02-2008, 23:19
Niezłe:)

Mnie sie podobaja obydwa;)

Sztolcman
29-02-2008, 00:34
Dziękuję wszystkim za opinie i dobre rady. Pozdrawiam:)