Zobacz pełną wersję : [ Glamour/Beauty ] Kasia w piwnicy
Sztolcman
23-02-2008, 21:35
//EDIT
BRAK ZDJĘĆ, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
Jako, że nie mam studia, a pogoda jest ostatnio średniawa postanowiłem stać się "artystą undergroundowym" i zszedłem do piwnicy:)
1.
a tu coś dla fanów klimatów a'la Prison Break:-D
2.
co sądzicie?
david555
23-02-2008, 21:39
Hmm, co by tu.:)
Światło jest fatalne i na pierwszym i na drugim.
Na drugim to nawet sino barwne.
Modelka bardzo OK i nie ukrywaj jej już w piwnicy.;)
No i mów co chcesz, ale glamour, to to raczej nie jest.
co prawda nie jestem eksprertem, ale stwierdzenie ze swiatlo jest fatalne to chyba spora przesada :)
dla mnie jest takie surowo ala fashionowe, choc doswietlilbym troche dol i nie rozciagal tak cienia na 1
na 2 stylizacja nie pasuje do obrobki i miejsca
pozdrawiam
Sztolcman
23-02-2008, 23:03
Na drugim to nawet sino barwne.
Oj nie oglądało się Prison Breaka:mrgreen:
No i mów co chcesz, ale glamour, to to raczej nie jest.
Jakoś nie widzę tego w innej kategorii. Portret zawsze kojarzył mi się z uchwyceniem charakteru człowieka, a Kasia jest z natury skromną i wesołą młodą osobą, która z erotyzmem ma niewiele wspólnego. Wstawiłem do glamour, bo ten gatunek fotografii ma pokazywać piękno (często bezosobowo) i to zamierzałem osiągnąć.
Światło jest fatalne i na pierwszym i na drugim.
Możesz to rozwinąć? Ciągle się uczę i jeśli chodzi o oświetlenie każda rada jest dla mnie bardzo cenna:)
david555
23-02-2008, 23:19
Możesz to rozwinąć? Ciągle się uczę i jeśli chodzi o oświetlenie każda rada jest dla mnie bardzo cenna:)
Ani myślę podawać gotowych rozwiązań, choć przez lata nazbierało się trochę rutynowych schematów.:)
Niemniej na pierwszym, światło jest zbyt ostre i co prawda, muszę przyznać, że do piwnicznych klimatów pasuje idealnie, ale do glamour, który kojarzy mi się z miękkim upiększającym kobiece twarze oświetleniem, już nie za bardzo.
Na drugim z kolei, rozumiem, że to niebieskie, dość płaskie światło, miało wprowadzać w jakiś filmowy klimacik, ale mogę tylko powiedzieć jak na mnie to podziałało, a mianowicie, zamknąłem oczy.
To tylko takie moje subiektywne bredzenie i nie przejmuj sie tym zbytnio.:)
Ani myślę podawać gotowych rozwiązań
nie ma to jak pomoc na forum ;-)
mi sie swiatlo na 1 podoba, ustawił bym jednak źdródło swiatła niżej (w 1/2 wysokości modelki?) co to by równo oświetlic całą postać. Nie wiem jednak, czy było by lepiej ;)
pierwsze bardzo wyzywające, wg mnie polepszylbys kadr przemieszczajac postac bardziej w lewo, tak aby nie uciac cienia - ktory wg mnie bardzo tu pasuje.
Na drugim zdecydowanie kolory poleciały w niskie temperatury.
Nie ogladalem nigdy tego serialu - byc moze dlatego nie rozumiem klimatu .
Pozdrawiam
taka mala uwaga:) dzial to moda/glamour, wiec nie rozchodzi sie tylko o miekkie upiekszajace swiatlo. wiadomo, ze fashiionowe foty sa bardzo "rozne" czesto malo delikatne :)
pozdrawiam
za wiekszością - światlo niestety do bani.... za ostre cienie na 1 (a szkoda bo i piwnica i modelka niezłe)
No i kreacja na 2 - faktycznie chyba po ziemniaki zeszła do tej piwnicy ;)
Za to sukieneczka na 1 - mniam...
Kasia jest z natury skromną i wesołą młodą osobą, która z erotyzmem ma niewiele wspólnegoEhe, a na jedynce to stylizacja że jako monter w piwnicy sprawdza szczelność instalacji? ;)
Jedynka podoba się, IMO może tylko światełko za wysoko i nogi zostały za bardzo w cieniu. Dwójka - eeee... nie. Serialu nie oglądam i pewnie dlatego, na fioletowo mi się modelka "nie widzi".
swiatła się bym nie czepiał, bo to jest do poprawienie i nauczenia sie. To czysta fizyka i technika. Ja sie tam czepie tych pseudo póz. Bo to jakas masakra wyszla. Proponuje zaczac jak najbezpieczniej.... czyli wez sobie Vogue i zrob z modelka jakies identyczne pozzy jak tam znajdziesz. I tak przez ... rok. Potem mysl sam.
Fashionowe foty sa nawet wiecej niz malo delikatne. Czesto klient chce aby ciuch bylo dobrze widac, zeby pokazac jakie sa fajne guziki, zeby faktura zeby to i tamto i nagle sie okazuje ze z artowego podejscia nici bo trzeba calosc rowno jawnie i jasno naswietlic bez szalu i tyle. A ztych fotek to jednak nr 1 lepsiejsza.
Marta Baranowska
27-02-2008, 23:19
Niezłe:)
Mnie sie podobaja obydwa;)
Sztolcman
29-02-2008, 00:34
Dziękuję wszystkim za opinie i dobre rady. Pozdrawiam:)