PDA

Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] Leniwe swinie (Kambodza)

groszek76
23-02-2008, 06:00
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img247.imageshack.us/img247/3975/dsc1506gsr6.jpg)

Wioletta
23-02-2008, 06:36
:shock:

jacek.gold
23-02-2008, 11:51
świetne :)

Ezuark Kemot
23-02-2008, 22:10
genialne

Onsajt
24-02-2008, 03:58
O k......!:)

Korchez
24-02-2008, 09:04
Jest na świecie masa dziwnych rzeczy..... :)

venom07
24-02-2008, 10:04
Pomysłowość ludzka nie zna granic :D he he

so_martinha
24-02-2008, 10:12
genialne

Moze mi ktos wytlumaczyc co jest takiego genialnego w przewozeniu dwoch martwych swin z punktu A do punktu B za pomoca dostepnych srodkow?

Dla mnie to zdjecie jest na idealnie takim samym poziomie jak "Golabkow z Makao" umieszczonych przez ta sama osobe w dziale "Przyroda", czyli po prostu niesmaczne.

EDIT: Do autora: jestes (byles?) w jakze fascynujacym kraju, moze pokazalbys jakas jego piekna strone?

ozzy
24-02-2008, 10:30
eee, chyba nie czaję genialności. Nawet nie widzę w tym repotażu. Nic ciekawego w tym zdjęciu nie widzę

so_martinha
24-02-2008, 10:35
eee, chyba nie czaję genialności. Nawet nie widzę w tym repotażu. Nic ciekawego w tym zdjęciu nie widzę

Ciesze sie niezmiernie, ze nie jestem jedyna.

ptero
24-02-2008, 10:51
zaje......

Ezuark Kemot
24-02-2008, 11:09
Moze mi ktos wytlumaczyc co jest takiego genialnego w przewozeniu dwoch martwych swin z punktu A do punktu B za pomoca dostepnych srodkow?

Dla mnie to zdjecie jest na idealnie takim samym poziomie jak "Golabkow z Makao" umieszczonych przez ta sama osobe w dziale "Przyroda", czyli po prostu niesmaczne.

EDIT: Do autora: jestes (byles?) w jakze fascynujacym kraju, moze pokazalbys jakas jego piekna strone?

juz sie tak nieunoś :*:)
genialnie złapana chwila ...a czy niemsmaczne kwestia gustu
pozdrawiam

Wioletta
24-02-2008, 17:22
Ciesze sie niezmiernie, ze nie jestem jedyna.
Nie nie jestes jedyna,dla mnie to nic genialnego ,w sumie to tylko czekac jak ktos nie daj Boze zapoda fote z rzezni,czy jak np.swinie wala w leb. Tez bedzie dobry moment :???:

venom07
24-02-2008, 17:30

Kobity to mają poczucie humoru :/ Wogóle się nie znają na zdjęciach :D Koleżanko uśmiechnij się troszkę :)

legologo
24-02-2008, 17:46
Yuck!

Ładnie uchwycone, choć genialnym również bym tego nie nazwał.

Onsajt
24-02-2008, 18:43
Nie sadze, ze ktos twierdzi,ze to zdjecie jest genialne, ale uwazam, ze przynajmniej ciekawe...
A Ci wszyscy oburzeni pewnie cwicza joge, jedza soje i tofu...i sa aktywnymi uczestnikami Frontu Wyzwolenia Zwierząt.
Ps. Jak to jest, ze czesto na forum oburzenie wywoluja: a to papieros:), a to bardziej odważny akt albo martwa swinia; byc moze zyje w rynsztoku:), ale w normalnym zyciu nie mialem szczescia spotkac takich krysztalowych ludzi..to nie jest jakas personalna uwaga jakby co..tak tylko pomyslalem...moze musze sie zastanowic nad swoim zyciem:)
Pzdr

so_martinha
24-02-2008, 19:36
Ezuark Kemot : fakt, gusta sa rozne i sie o nich nie powinno dyskutowac, mea culpa. Moja wypowiedz zostala chyba jednak zle odebrana, bo pisalam ja tonem nie naburmuszonym czy tez uniesionym, ale czysto nazwijmy to zaintrygowanym. Tak czy inaczej, dziekuje za rozwiniecie mysli a tym samym odpowiedz na moje pytanie. :)

Venom07: "kobity" ??? uznam to za zwykla literowke i przejde dalej.

Onsajt: Ezuark Kemot wyraznie napisal, ze to zdjecie JEST genialne, ja swoim pytaniem chcialam sie tylko upewnic, czy aby przypadkiem cos mi nie umknelo (sprawa juz wyjasniona). Nie cwicze jogi (a nawet jesli, to czy jest cos zlego w cwiczeniu jogi ???) , ani nie naleze to zadnego Frontu (uwaga bynajmniej bezpodstawna) niemniej jednak mam chyba prawo do wlasnego zdania? Z oburzeniem nie ma ono nic wspolnego.

Reasumujac: w dzisiejszych czasach wszystko mozna nazwac sztuka i OK. Ja swoja (jakze w wyniku "kontrowersyjna") wypowiedzia (a raczej pytaniem) chcialam wyrazic, ze dla mnie to zdjecie (i juz tym bardziej jego tytul) nie przedstawiaja swoim poziomem nic nadzwyczajnego . Jezeli ktos uwaza inaczej, to pisze, ze jest "genialne" , "O k....." albo "zaje....." (jak zreszta widac powyzej) a ja zaintrygowana takim odbiorem prosze o uzasadnienie, z czego nagle robi sie wielkie halo i czyni ze mnie osobe nalezaca do grona o okreslonym stylu zycia oraz jadlospisie. Conajmniej smieszne.

Pozdrawiam Was wszystkich,
Marta

Ezuark Kemot
24-02-2008, 19:42
martwa świnia i leżąca poniekad w tej pozycji tez jest aktem ;) nadodatek pedzoca na jawie .... jeszcze tylko swiatło zeby było ładniejsze ;)
pozatym jezeli mnie pamiec niezawodzi byla jeszcze bardziej okropna fotka ze swińskimi nóżkami i to na dodatek we krwi ;) czyli prawie jak od rzeznika, musze przeszukac archiwum ;)

poraz kolejny chcialbym sprostowac i ostatni genialnie uchwycony moment!
pozdrawiam

Ezuark Kemot
24-02-2008, 19:51
mozna powiedzieć że wątek podzielił się na damsko meski...

a wedlug wiekszosci pań panowie to swinie ....wiec ...tym optymisycznym akcentem koncze wypowiedz ;)

jacek.gold
24-02-2008, 19:54
no i z powodu pędzącego jawką żywca zrobiło się feministycznie ( Venom07: "kobita" ??? uznam to za zwykla literowke i przejde dalej.)
i bojowo ( A Ci wszyscy oburzeni pewnie cwicza joge, jedza soje i tofu...i sa aktywnymi uczestnikami Frontu Wyzwolenia Zwierząt.)

Przecież to i tak ciekawe ujecie i nie każdy z nas ma szansę takie strzelić więc jest świetnie

Ezuark Kemot
24-02-2008, 19:57
założe sie ze motocyklista miał z przodu kasku napis taxi :D i ze to wcale niebyła free delivery :D:D

mirage 710
24-02-2008, 21:10
Mimo wszystko bardzo ciekawe zdjecie, takie cos uszczelic to jest naprawde cos.

Pozdrawiam Tadeusz

Ezuark Kemot
24-02-2008, 22:00
spojrzałem jeszcze raz :)
a może koleś wiezie je do weterynarza :D

vasco5
24-02-2008, 23:50
higiena przede wszystkim :)

Marek Urbanowski
25-02-2008, 00:03
spojrzałem jeszcze raz :)
a może koleś wiezie je do weterynarza :D

Gdybyś w razie kiedyś chciał się tak przejechać to daj znać.Chętnie ci w tym pomogę,zrobię fotę, pokaże na forum i pocztam jaki to genialny strzał:) może nawet na fote roku się załapiesz.

Vadim
25-02-2008, 11:21
Nie nie jestes jedyna,dla mnie to nic genialnego ,w sumie to tylko czekac jak ktos nie daj Boze zapoda fote z rzezni,czy jak np.swinie wala w leb. Tez bedzie dobry moment :???:

Skoro oburza Was ten obrazek, to rozumiem, że ślecie protesty do tych wszystkich, co to na swoich światowych konkursach promują zdjęcia z rzezi ludzi... A potem robią z tego objazdowe nieme kino...:evil:
Dla mnie to zdjęcie jest znakomite poprzez ukazanie fragmentu rzeczywistości tamtego regionu. Bez zbędnych ubarwień i zafałszowania.
Komentarze to dowód na spełnienie przez fotę nie tylko warunku emocjonalnego, ale także (a może i przede wszystkim) - informacyjnego.
Zdjęcie reporterskie jak najbardziej.
Duży plus dla autora.

Pozdrawiam

Vodafone
25-02-2008, 17:50
Ciekawy sposób na przewożenie zwierząt ;-)

Ezuark Kemot
25-02-2008, 22:02
Gdybyś w razie kiedyś chciał się tak przejechać to daj znać.Chętnie ci w tym pomogę,zrobię fotę, pokaże na forum i pocztam jaki to genialny strzał:) może nawet na fote roku się załapiesz.

ok bardzo chetnie ;) moze omowimy w najblizszym czasie wiecej szczególow ...chcialbym by fotka robiona przez Ciebie była jak najbardziej szczególowa ;) a z ta fotka roku to juz przesadziles ...prawie sie zarumienilem....
a pozniej pozwolisz ze ja ciebie przewioze na ....
taczce :) i tez zrobie co do mnie nalezy
pozdrawiam
Tomasz :)

misiobudrysio
26-02-2008, 23:16
fotka swietna
co do oburzonych forumowiczow proponowal bym wycieczke na polska wies
tam to dopiero zwierzeta sa "swietnie" traktowane od poczecia do smierci od obucha siekierki

e-Tadzik
28-02-2008, 13:52
Do so_Martinha

Hmmm ...a gdzie jest Twoja genialnosc ? ...bo "przejrzalem" Twoje zdjecia i jakos jej nie widze he he he

Ty robisz zdjecia Nikonem czy PS ? ;-)

Pozdrawiam serdecznie

so_martinha
28-02-2008, 17:50
Do so_Martinha

Hmmm ...a gdzie jest Twoja genialnosc ? ...bo "przejrzalem" Twoje zdjecia i jakos jej nie widze he he he

Ty robisz zdjecia Nikonem czy PS ? ;-)

Pozdrawiam serdecznie

A gdzie przeczytales, ze moje zdjecia beda genialne ??? Jakis taki komentarz z choinki... "he he he".
Pozdrawiam,
Marta

nikoniara
29-02-2008, 19:34
so_martinha (http://www.forum.nikon.org.pl/member.php?u=13346) jestem z Tobą ;)

ja w tym zdjęciu nic śmiesznego nie widzę wręcz przeciwnie

Ruppel
29-02-2008, 20:06
zwyczajnie, kawałek życia z Kambodży, dla nas może dziwne, wyjątkowe, ale czy śmieszne?? jeżeli tak to może do kat. żartu, kadrowanie leży i jak na dokument trochę mało w tym emocji, ot takie sobie.

Ezuark Kemot
01-03-2008, 20:22
znalazlem cos dla tych co sie oburzaja ta fotografiią
dla ludzi o mocnych i stalowych nerwach z ciekawosci wlaczylem niewytrzymalem nawet kilku sekund

http://www.smog.pl/wideo/16478/najbardziej_brutalne_wideo_z_rzezni/

udanej lektury!

mark3
04-03-2008, 20:54
rzeczywiście - na filmie niepotrzebny sadyzm "technologii"
smutne....

najbardziej razi mnie tytuł wątku - zdjęcie potraktowane jako reportażowe może być
ale nie jest ani dobre specjalnie, ani tym bardziej zabawne, .....taki sobie "strzał turystyczny"

bez wrażeń

LOGODTP
05-03-2008, 17:52
super... kategoria raczej foto żart :mrgreen: