Zobacz pełną wersję : Nikon 5700 jako kamera.
Witam,
mam Cp5700 i chciałbym go podłączyć do komputera jako kamerę?
Czy takie coś jest wogóle możliwe... :?: czy komuś udało się takie coś... oczywiście chciałbym później zachować nagranie na twardym dysku...
Dzięki za zaintetesowanie
Marcus
Grzechu
kiedys slyszalem o czyms takim ale szczerze mowiac nie znalazlem takiego programu. i jeszcze jedna sprawa ten aparat ma ograniczenie czasu nagrywania wiec chyba nie nadaje sie na kamere
kiedys slyszalem o czyms takim ale szczerze mowiac nie znalazlem takiego programu. i jeszcze jedna sprawa ten aparat ma ograniczenie czasu nagrywania wiec chyba nie nadaje sie na kamere
tak tak...to wiem tylko 60 sekund nagrywania, ale mi bardziej chodzi o bezpośrednie przekazywanie sygnału do komutera który będzie rejestrował obraz... słyszałem coś o tym żeby podłączyć kartę video do komputera i tyle... nic więcej nie udało mi się odnaleźć.
Ale tak na marginesie...uwielbiam zdjęcia z tego NIKONA.... są świetne...a jak jeszcze podrasuję je w GIMPIE to wogóle kopara opada :lol:
mam obawy czy przy bardzo długim czasie pracy matrycy nie uległa by ona uszkodzeniu, ale nie wiem jak to wyglada w praktyce, byl juz kiedys podobny watek i z tego co pamietam nie da sie tego zrobic, chyba ze znajdziesz wprawnego elektronika-wynalzce ;) generalnie chyba szkoda zachodu.
Ale tak na marginesie...uwielbiam zdjęcia z tego NIKONA.... są świetne...a jak jeszcze podrasuję je w GIMPIE to wogóle kopara opada Laughing
czekamy na efekty w dziale foto
dzięki za zaproszenie...;)
Wyjscie TV + karta gfx z wejsciem video.
Zadna filozofia, tylko jakosc slabsza niz normalnie.
Bywa jednak czasem znacznie lepsza, niz z kamerek "internetowych".
Co do czasu nagrania:
W niektorych trybach czasy wychodza calkiem spore (nie tylko 3 minuty),
wiec... pewnie sie da. Poza tym aparatu na podgladzie uzywa sie czasem
bardzo dlugo (jednorazowo) i nic nie wyczytalem w instrukcji
o przeciwwskazaniach (poza zywotnoscia baterii).
Nie wiem, czy jest to dobry pomysl na stale, ale mozliwosci istnieja.
Zasilacz mile widziany.
Masz porównanie z innymi aparatami, że ci kopara opada?
A może to taki szok bo to pierwsza cyfra. Ja miałem to samo przy canonie A30 1,2 Mpix