PDA

Zobacz pełną wersję : Brak obrazu w wizjerze collpix 5700

qiun
20-02-2008, 19:18
Witam ,

Miesiąc temu wysłałem aparat do naprawy, gdyż miał mały defekt, a mianowicie nie robił ostrych zdjęć. Dzisiaj dostałem aparat z powrotem naprawiony. Lecz jest mały defekt ... jak się przełączy na wizjer to nie ma obrazu. Czy mieliście taki przypadek ? Czy w opcjach jakoś się włącza wizjer ?

Najgorsze jest to że aparat dopiero co wrócił z naprawy i nie wiem czy podczas składania coś nie dopieli, jakiś kabelków czy to może da się jakoś włączyć.

XXL
20-02-2008, 19:37
Nie jestem pewien czy dobrze zrozumiałem pytanie. Myślę że tak. Wizjer (nie ekran LCD) ma obraz tylko przy zamkniętym Panelu LCD, w takim przypadku przycisk przełączający nie działa. Poprostu nie da się przełączyć obrazu na zamknięty LCD. Jeżeli otworzymy panel LCD, obraz automatycznie zostaje przełączony na LCD, ale przyciskiem można go przełączyć albo na wizjer (gaśnie LCD), albo na LCD (gaśnie w wizjerze). Nie ma możliwości aby był obraz i w wizjerze i na panelu LCD. Jeżeli jest inaczej, to coś nie jest tak. Skoro aparat wrócił z naprawy w takim stanie to bez namysłu odesłał bym go z powrotem do serwisu. Jedno naprawili a drugie Sp....lili.

qiun
20-02-2008, 19:52
Tak wiem że można przełączyć między wizjerem a LCD tylko że jak się przełączy to obrazu w wizjerze nie ma, tak samo jak się zamknie ekran LCD :/

Kurka i znów miesiąc bez aparatu ....

XXL
20-02-2008, 20:34
Wszystko wskazuje na to że coś jest walnięte w wizjerze, albo poprostu jakiś "szybki Bill" technik zapomniał podpiąć taśmę wizjera. Nic tylko serwis. Wcześniej bym zadzwonił do nich.