PDA

Zobacz pełną wersję : Kupiłem Lowepro Dryzone 200 i...

szaman
20-02-2008, 16:30
Kupiłem Lowepro Dryzone 200 i nie wiem czy nie jest dla mnie za duży.

Plecak super, ale może trzeba było się zdecydować na wersję Rover...

Czy ktoś korzysta z tego plecaka (Dryzone 200) i może mi napisać, czy da się go wziąć na pokład samolotu?

W.

matyjasz
24-02-2008, 13:16
Witam,
Na pokład (rozumiem, że masz na myśli kabinę i bagaż podręczny?) Ryanair wpuścili bez problemów, zarówno w Polsce jak i w UK. Innych doświadczeń nie miałem.
Torba napakowana w połowie mniej więcej, tylko chcieli wyjąć i obejrzeć calutką elektronikę jaką wiozłem.

pozdrawiam
mati

Veyron
24-02-2008, 14:53
hej.
ja mam ten plecak i latalem z nim juz do wilu krajow, roznymi liniami (ryaniarem tez) i oczywiscie nie bylo zadnych problemow.
sam plecak jest rewelacyjny. chodzilem wiele razy ze sprzetem w ulewy, brodzilem po bagnach i rzeczkach. sprzet zawsze byl caly i zdrowy.

szaman
25-02-2008, 10:15
Panowie pocieszacie mnie :-)

Teraz tylko będę czuł presje do dokupienia sprzętu (bo głupio taki pusty plecak nosić), albo zacznę ze sobą wozić MTO 1000 ;-)

W.

matyjasz
25-02-2008, 16:55
Tylko zważ, że napakowany do pełna nie zmieści się w limicie 10kg (Ryanair) dla bagażu podręcznego :D

pozrawiam
mati

charmside
25-02-2008, 17:44
Jak latalem Ryanair'em z podreczym napakowany ostro (okolo 10kg) do tego torba ze sprzetem okolo 5kilo i na dokladke jeszcze torba z laptopem. Sprawdzano mi tylko podreczny, reszta jak powiedzialem ze laptop i sprzet foto nikt nie sprawdzal. Wiec chyba laptop i sprzet foto jest poza limitem...

szaman
26-02-2008, 15:31
Tylko zważ, że napakowany do pełna nie zmieści się w limicie 10kg (Ryanair) dla bagażu podręcznego :D

pozrawiam
mati

Z tego co wiem limit nie dotyczy sprzętu fotograficznego, laptopów, etc. - linie wolą byś miał go przy sobie i sam go pilnował, niż płacić za sprzęt zniszczony w bagażu (np. w wyniku podrzucania przez obsługę naziemną).

W.

matyjasz
26-02-2008, 23:14
O! Tego nie wiedziałem. Okropnie mi to na rękę bo jutro zabieram 8kg gratów do Polski... :)

pozdrawiam
mati

szaman
27-02-2008, 07:59
O! Tego nie wiedziałem. Okropnie mi to na rękę bo jutro zabieram 8kg gratów do Polski... :)

pozdrawiam
mati

W razie czego pytanie, czy biorą odpowiedzialność za sprzęt działa magicznie ;-)

W.