Zobacz pełną wersję : Kupiłem Lowepro Dryzone 200 i...
Kupiłem Lowepro Dryzone 200 i nie wiem czy nie jest dla mnie za duży.
Plecak super, ale może trzeba było się zdecydować na wersję Rover...
Czy ktoś korzysta z tego plecaka (Dryzone 200) i może mi napisać, czy da się go wziąć na pokład samolotu?
W.
matyjasz
24-02-2008, 13:16
Witam,
Na pokład (rozumiem, że masz na myśli kabinę i bagaż podręczny?) Ryanair wpuścili bez problemów, zarówno w Polsce jak i w UK. Innych doświadczeń nie miałem.
Torba napakowana w połowie mniej więcej, tylko chcieli wyjąć i obejrzeć calutką elektronikę jaką wiozłem.
pozdrawiam
mati
hej.
ja mam ten plecak i latalem z nim juz do wilu krajow, roznymi liniami (ryaniarem tez) i oczywiscie nie bylo zadnych problemow.
sam plecak jest rewelacyjny. chodzilem wiele razy ze sprzetem w ulewy, brodzilem po bagnach i rzeczkach. sprzet zawsze byl caly i zdrowy.
Panowie pocieszacie mnie :-)
Teraz tylko będę czuł presje do dokupienia sprzętu (bo głupio taki pusty plecak nosić), albo zacznę ze sobą wozić MTO 1000 ;-)
W.
matyjasz
25-02-2008, 16:55
Tylko zważ, że napakowany do pełna nie zmieści się w limicie 10kg (Ryanair) dla bagażu podręcznego :D
pozrawiam
mati
charmside
25-02-2008, 17:44
Jak latalem Ryanair'em z podreczym napakowany ostro (okolo 10kg) do tego torba ze sprzetem okolo 5kilo i na dokladke jeszcze torba z laptopem. Sprawdzano mi tylko podreczny, reszta jak powiedzialem ze laptop i sprzet foto nikt nie sprawdzal. Wiec chyba laptop i sprzet foto jest poza limitem...
Tylko zważ, że napakowany do pełna nie zmieści się w limicie 10kg (Ryanair) dla bagażu podręcznego :D
pozrawiam
mati
Z tego co wiem limit nie dotyczy sprzętu fotograficznego, laptopów, etc. - linie wolą byś miał go przy sobie i sam go pilnował, niż płacić za sprzęt zniszczony w bagażu (np. w wyniku podrzucania przez obsługę naziemną).
W.
matyjasz
26-02-2008, 23:14
O! Tego nie wiedziałem. Okropnie mi to na rękę bo jutro zabieram 8kg gratów do Polski... :)
pozdrawiam
mati
O! Tego nie wiedziałem. Okropnie mi to na rękę bo jutro zabieram 8kg gratów do Polski... :)
pozdrawiam
mati
W razie czego pytanie, czy biorą odpowiedzialność za sprzęt działa magicznie ;-)
W.