Zobacz pełną wersję : Dwie sabiny tak, a trzy?
autograf
18-02-2008, 11:22
Pytanie krotkie, zwiezle.
Mam dwie sztuki. Wiem ze je wyzwole bezprzewodowo z lampki wpudowanej w D80.
Czy w ten sam sposob moge walnac trzecia? Jesli nie, to w jaki sposob moge ta trzecia blysnac?
Wszystkie SB-600
poczytaj w instrukcji od D80. Body ma możliwośc wyzwalania nieskończonej ilości lamp które będą w zasiegu. ma wbudowany sterownik błysku. mozesz je wyzwolic jeszcze inaczej za pomoca zewn. sterownika su-800 jako że sb-600 nie ma fotoceli nie mozna tak jak w sb-800 odpalac lampe od lampy
Możesz ale mając dwie z nich przypisane do jednej grupy. Czytaj - dwie z nich błysną z takimi samymi nastawami przypisanymi dla konkretnej grupy w body. :)
Możesz ale mając dwie z nich przypisane do jednej grupy. Czytaj - dwie z nich błysną z takimi samymi nastawami przypisanymi dla konkretnej grupy w body. :)
może nawet jesli sa przypisane do róznych grup wtedy ma mozliwosc sterowania z osaobna mocą lamp jedną np. z wiekszą mocą a drugą z mniejszą itd.
może nawet jesli sa przypisane do róznych grup wtedy ma mozliwosc sterowania z osaobna mocą lamp jedną np. z wiekszą mocą a drugą z mniejszą itd.
ale d80 obsługuje tylko dwie grupy, czyli jak kolega wyżej napisał dwie lampy muszą być w tej samej grupie
autograf
18-02-2008, 11:57
ale d80 obsługuje tylko dwie grupy, czyli jak kolega wyżej napisał dwie lampy muszą być w tej samej grupie
No i teraz zatrybilem, bo cos mi sie tu nie zgadzalo. W menu korpusu moge ustawiac ino zwei grupen ;)
No to w tej materii wszystko jasne jak sloneczko ;)
Podsumowujac: moge wyzwolic nieskonczona ilosc sabinek, jedynym ograniczeniem jest mozliwosc ustawienia tylko dwoch grup, co za tym idzie dwa ustawienia mocy blysku.
A jak sie ma sprawa przy uzyciu SU-800? Ile wtedy moge ustawic maksymalnie grup?
...A jak sie ma sprawa przy uzyciu SU-800? Ile wtedy moge ustawic maksymalnie grup?
3 grupy.
Przemyśl jeszcze sprawę SB800 - za jej pomocą także sterujesz trzema grupami mając do tego jeszcze błysk 800-ki.
autograf
18-02-2008, 12:10
3 grupy.
Przemyśl jeszcze sprawę SB800 - za jej pomocą także sterujesz trzema grupami mając do tego jeszcze błysk 800-ki.
No ale warunkiem jest aby 800 siedziala na saniach korpusu, tak?
No ale warunkiem jest aby 800 siedziala na saniach korpusu, tak?
Może być na kablu.
Może być na kablu.
dodajmy na kablu wielostykowym - SC 17, 28, 29 albo zamienniku
kruszyna
21-02-2008, 19:55
Wszystko oki a może ktoś szybko podpowie ile wyzwolę a raczej ile mam grup w D200 i D300?