PDA

Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Jezuicka Lublin brama

moab
18-02-2008, 03:06
Zaglądnąłem przez pewną bramę;-)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img172.imageshack.us/img172/9233/dsc1022filteredmy8.jpg)

david555
18-02-2008, 12:49
A ta jasność w zarysie bramy to już raj, czy inne niezwykłe miejsce?;)

Piotr_ek
18-02-2008, 12:53
Niestety jestem na nie... idziesz w dobrym kierunku ale jeszcze kawałek drogi przed Tobą...

Ale za to jestem za zorganizowaniem porządnego pleneru na lubelskiej starówce...

Pozdrawiam

moab
18-02-2008, 13:05
Niestety jestem na nie... idziesz w dobrym kierunku ale jeszcze kawałek drogi przed Tobą...

Ale za to jestem za zorganizowaniem porządnego pleneru na lubelskiej starówce...

Pozdrawiam

nie technicznie, czy nie kadrowo, czy i to i to?
Jestem Ci bardzo wdzięczny za uwagi, to już nie pierwsza..

sea21
18-02-2008, 13:55
mam bardzo podobny kadr tyle ze w nocy. co do pleneru jestem jak najbardziej za.

bombel
18-02-2008, 20:25
Technicznie na pewno nie - nie widzisz co się dzieje na zewnątrz? Jest tam jasność wiekuista, a powinna być normalna, lublińska starówka. Od razu powiem, zanim padną pytania - że akurat tu przydałoby się coś na kształt HDR - byle bez tego zasmarkanego Photomatiksa, tylko normalnymi metodami.

Kompozycynie zaś - czy nie dałoby się wziąć nieco szerszego kadru, tak, źeby prawa strona łuku weszła jeszcze w kadr? A przynajmniej tego środkowego łuku...

sea21
18-02-2008, 20:53
lublińska starówka.
chyba lubelska :mrgreen:

malibu
18-02-2008, 21:01

lubelska jest ładniejsza ta może być lublińska :D :D

vASQ
18-02-2008, 21:03
Po mojemu rowniez zdecydowanie za jasne, zmien pore dnia na pozniejsza i bedzie git...

bombel
18-02-2008, 22:25

Aaa tam... Licentia poetica.

moab
18-02-2008, 22:33
Technicznie na pewno nie - nie widzisz co się dzieje na zewnątrz? Jest tam jasność wiekuista, a powinna być normalna, lublińska starówka. Od razu powiem, zanim padną pytania - że akurat tu przydałoby się coś na kształt HDR - byle bez tego zasmarkanego Photomatiksa, tylko normalnymi metodami.

Kompozycynie zaś - czy nie dałoby się wziąć nieco szerszego kadru, tak, źeby prawa strona łuku weszła jeszcze w kadr? A przynajmniej tego środkowego łuku...

spróbuję zrobić pierwszego w moim życiu hdr'a
przy okazji faktycznie wezmę to szerzej
dziękuję;-)

cyrusvirus
19-02-2008, 01:22
Eeee no weź, że sie nie czepiajcie Krakowiakaaaaaa ;)

Piotr_ek
20-02-2008, 11:04
nie technicznie, czy nie kadrowo, czy i to i to?

wszystko zwaliłeś :)

wystarczyło skupić sie na schodach i drzwiach i miałbyś w miarę ciekawe foto... potem konwersja do BW bo w color to takie rzeczy się nijak prezentują :)

spróbuję zrobić pierwszego w moim życiu hdr'a

powodzenia :)

Calme
20-02-2008, 11:32
... potem konwersja do BW bo w color to takie rzeczy się nijak prezentują :)
Nie zgadzam sie :) kolor moze byc rownie ciekawy - odpowiednio zrobiony

Piotr_ek
20-02-2008, 13:31
Nie zgadzam sie kolor moze byc rownie ciekawy - odpowiednio zrobiony

ja mam małego hopla na puncie BW :) wszystko wiszę w czarno-bieli :)

ale dobrze pojechana saturacja też ładnie wygląda :)

motylanoga
20-02-2008, 14:03
ja mam małego hopla na puncie BW :) wszystko wiszę w czarno-bieli :)

Piotrek, Ty nie masz hopla, Ty masz daltonizm. ;-) (lub to (http://pl.wikipedia.org/wiki/Achromatopsja) ;-))

Jeśli chodzi o zdjęcie to panowie już wszystko wytknęli - bierz sprzęt i rób podejście drugie, bo miejsce bardzo fajne. Ale nie zgodzę się z ułomnym kolegą Piotrkiem ;-), kolor tutaj może być bardzo fajny, zwłaszcza, że chyba z góry na schody pada jakieś światło, porę dnia tylko dobrą wybierz.

david555
20-02-2008, 14:05
...porę dnia tylko dobrą wybierz.

Już bez tej "wiekuisto-rajskiej" światłości.:)

Piotr_ek
20-02-2008, 14:08
ej no bez takich :)

Kaśka nie zapominaj, że mam foty które vasco robił w barze :)

koniec off topu :)

a kolegę moab prosimy o zapisanie się do grupy o nazwie eikona... i ja nadal nalegam na plener gdzies w okolicach lubelskiej starówki :)

Pzdr
P.

gacek1
20-02-2008, 16:09
zdjęcie z klimatem. Troszkę inaczej wybrałbym głębię ostrości w tej bramie. Chodziłoby mi o takie rozmycie tła dośc duże.
Jestem chętny na sobotnio - niedzielny plener na starówce Lubelskiej w każdy weekend

moab
21-02-2008, 01:42
a kolegę moab prosimy o zapisanie się do grupy o nazwie eikona... i ja nadal nalegam na plener gdzies w okolicach lubelskiej starówki :)

Pzdr
P.bardzo chętnie się podczepię. A azaliż Wy wszyscyżesz z Lublina tu się wypowiadajacy i okolic jesteście w tej sekcie eikona?;-)

sea21
21-02-2008, 02:21
ja jestem i serdecznie zapraszam. czasami udaje nam sie zorganizowac jakis wspolny plener. moznaby cos pocykac na starowce. zapisuj sie do eikony i dzialamy. pozdrawiam :)

moab
21-02-2008, 16:22
ja jestem i serdecznie zapraszam. czasami udaje nam sie zorganizowac jakis wspolny plener. moznaby cos pocykac na starowce. zapisuj sie do eikony i dzialamy. pozdrawiam :)
gdyby się coś udało to poproszę o pm;-)

harb
22-02-2008, 18:43
niestety ale brama ze swoim światłem zepsuła wszystko ,ale miejsce bardzo fajne -podejdz do tematu jeszcze raz bo moim zdaniem warto :-D

david555
22-02-2008, 23:05
...podejdz do tematu jeszcze raz bo moim zdaniem warto :-D

No przecie się właśnie umawiają na plener, to pewnie nie omieszka jeszcze raz strzelić do tej bramy Jezu Ickiej.:)

ADAS
22-02-2008, 23:57
W eikonie jest nasz więcej, tylko nie wszyscy sie wypowiadają. A brama to nie Jezuicka tylko na Jezuickiej. Bo Jezuicka to jest furta. Najbliższa tego miejsca brama nazywa się gnojną.
Na umawianie się na plenery jest oddzielne miejsce. http://forum.nikon.org.pl/forumdisplay.php?f=123