PDA

Zobacz pełną wersję : ERR - Nikon D80

rstar7
16-02-2008, 21:55
Witam serdecznie,
Misiac temu bedac w USA zakupilem nikona d80 - do dzisiaj dziala bardzo dobrze - ale w dniu dzisijeszym cos mu odpilo -) i nie wiem co robic, moze ktos z was spotkal sie juz z tym problem, mianowicie przy probie zrobienia zdjecia przy dowolnych ustawieniach aparatu listro zostaje opuszczone i podniesione kilkanascie razy - prawie jak w d300 ;-) a na wyswietlaczu pojawia sie komunikat ERR - dodatkowa informacja jest taka ze fotki sie nie zapisuja, bardzo czesto lustro zostaje podniesione do polowy i tak zostaje - albo zostaje podniesione na maxa.

Bardzo prosze o pomoc ;-)
Przy okazji czy wiecie czy mozna oddac nikona kupionego w USA do serwisu w Polsce ??

pozdrawiam
Robert
rstar7(at)o2.pl

mpwt
16-02-2008, 22:08
Przy okazji czy wiecie czy mozna oddac nikona kupionego w USA do serwisu w Polsce ??

Oczywiście.

Spróbuj go zresetować.

Piotr_
16-02-2008, 22:13

Oddać można, tylko potem przy odbiorze trzeba płacić.

rstar7
17-02-2008, 00:19
Oczywiście.

Spróbuj go zresetować.

resetowalem tym malym przyciskiem po lewej stronie, resetowalem rowniez (nie wiem czy mi sie udalo) "twardym resetem"
i dalej mam to samo....

fader_audio
17-02-2008, 14:37
no to chyba jest problem dośc poważny, tak myśle że może być problem z mechanizmem sterującym lustrem
i ti jest powód dlaczegho wole zapłacić więcej ale kupić u nas w kraju, bo jak coś to mogę powołać sioe na odpowiednie paragrafy. pozdrawiam i życze powodzenia z serwisem

wasilewk
17-02-2008, 14:46
resetowalem tym malym przyciskiem po lewej stronie, resetowalem rowniez (nie wiem czy mi sie udalo) "twardym resetem"
i dalej mam to samo....

To za mało !

1. Podstawa: zastosuj inny (sprawny) akumulator - najwyżej pożycz. Myślę, że wystarczy, a jeśli nie, to:
2. Przyciskiem pod zaślepką gumową wykonaj reset. Jeśli nie pomoże, to serwis - najpierw ekspertyza, potem ocenisz czy opłaca się naprawiać. Gdybyś miał (za dodatkową opłatą w czasie kupna) opłacony serwis na cały świat, to nie wpędzasz się w koszty !

Pzdr.

rstar7
28-02-2008, 09:54
Witam ponownie,

Nikonek juz działa ale kosztowalo mnie to 400zł :-) padł układ wykrywania położenia aparatu.