PDA

Zobacz pełną wersję : Fujitsu Siemens Scaleo 600

pierote
15-02-2008, 23:52
Nabyłem w/w sprzęt jako powystawowy.
Jego specyfikacja:
* PROCESOR: Pentium 4 2800 Mhz HT / czipset intel 865
* PAMIĘĆ OPERACYJNA: 2*512 MB DDR
* DYSK TWARDY: 250GB HDD S-ATA (WW)
* NAPĘDY: DVDRW, DVD, FDD
* KARTA GRAFICZNA: Ati Radeon 9600XT 256MB
* KARTA DZWIĘKOWA: ZINTEGROWANA
* KARTA SIECIOWA: ZINTEGROWANA
* ZŁĄCZA zewnętrzne: USB, LPT, COM, PS2, Audio, FireWire
* ZŁĄCZA wewnętrzne: 5xPCI, AGP, 4xDIM, 2xIDE, FDD, 2xSerial-ATA
Sprzęt czeka na odpalenie XP-ka.
Jedna kość ram ma oznaczenie CL2 a druga C2.5 ??! Na płycie 4 sloty.
Ile maxymalnie mogę zaaplikować w nim ramu i jaką największą prędkość kości?
Czy opłaca się dołożyć oddzielnego twardziela do systemu?

david555
16-02-2008, 00:08
Co do instrukcji obsługi płyty głównej to leży i czeka na Ciebie na stronie jej producenta i w niej też znajdziesz odpowiedź na większość swoich pytań.

pierote
18-02-2008, 23:29
Co do instrukcji obsługi płyty głównej to leży i czeka na Ciebie na stronie jej producenta

oj byłem na stronie i miałem niemałe trudności w znalezieniu jej, ewentualnie zajdę do serwisu jak będę w Wawie

ovserwator
18-02-2008, 23:35
więc tak:
maksymalnie wix xp 32bit obsluguje do 4gb ramu, tyle zaadresuje, reszta pójdzie w powietrze.
Jak dyski to tylko raptory - wydajność bez kompromisów.
Pozdrawiam i nie polemizuje z mającymi większą rację ;)

pierote
13-02-2009, 00:05
Odświeże mój wątek. Co mogę zrobić z w/w sprzętem. Zabawa nxem przestaje mnie już bawić kiedy widzę temp. na procku rzędu 65* a nef zaczyna mielić, (raz na Pacific Fighters pokazał 90*:shock: ) Po gruntownym przedmuchaniu jest 40*, na nx2 45~50*.
Chciałbym zostawić obudowę, zasilacz to Fortron oryginalnie aplikowany przes fsiem. b. przyzwoity ale tylko 300W.
Przydałyby się szybkie ddr2, 2-4rdzeniówka i do tego płyta gł, ale jaka pod grafikę. Mam jeszcze 2xWD s-ata 160 i 250. Czy zamieniać na sata 2?

nowart
13-02-2009, 17:57
domyślam się, że to te oryginalne zestawiki firmowe... sam takiego tydzień temu kupiłem za 400zł tylko, że IBM :)
Niestety grzeją się bo to P4 - czyli słynne grzałeczki :) W obudowie masz zwykłe, boxowe chłodzenie, buda mało przewiewna i robi się piekiełko.
Co do konkretnych komponentów to wątków była już cała masa , poza tym lepiej spojrzeć na fora komputerowe...
Podpowiem tylko, że grafę masz najprawdopodobniej na AGP więc przyzwoitą, nową płytę główną z AGP ciężko będzie Ci znaleźć więc pomyślałbym o kupnie całego, nowego kompa.