Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Sterowniki Windows XP Profesional dla Coolpix 880 ?

Kanapa
02-03-2006, 14:56
:?
Pytanie:
Mam aparat Nikon Coolpix 880.
Pracował dotychczas z komputerem z systemem Windows 98.
Przeinstalowałem Windowsa na XP Profesional, ściągąłem ze stron nikona sterowniki
do systemu XP i kicha

Przy instalacji sterowników komunikat:
"Instalowane oprogramowanie nie przeszło testów zgodności z systemem Windows XP..."

Program Nikon View działa poprawnie jednak komputer żąda poprawnych sterowników.

Skąd mogę je ściągnąć ?
Czy Coolpix 880 może wogóle działać pod Windows XP Profesional?
Serdeczne dzięki za odpowiedź.

madmips
02-03-2006, 16:25
u mnie działa bez zarzutu...

andrzej500
02-03-2006, 22:25
Brak potwierdzenia testów zgodności z XP nie oznacza, że sterownik jest zły.
Trzeba potwierdzić, że chcemy go zainstalować i już.

HCL (Hardware Compatibility List) jest listą potwierdzonych sterowników.
Każdy inny ster będzie powodował komunikat o błędzie i często niepotrzebne obawy użytkownika.
Właściwie to system po zainstalowaniu wszystkich poprawek ze strony windows powinien samoczynnie wykryć sprzęt po podłączeniu do portu USB2 i go zainstalować.

madmips
03-03-2006, 11:26
no z tym automatycznym wykryciem, to w tym przypadku nie da rady...

Marcus
07-03-2006, 15:54
... a dorzuciłeś jakiegoś service paka do windy? To może pomóc... normalnie xp powinien wykryć twoje urządzenie ponieważ posiada własną bazę sterowników...

spróbuj odłączyć urządzenie i włączyć raz jeszcze do dniazda usb .... pamiętaj że aparat musi być właczony kiedy chcesz aby winda go widziała ... a i sprawdź jeszcze zgodność portu usb.

Zobacz do managera sprzętu czy czasem urządzenie nie jest wyłączone... i czy wogóle pojawia się pośród zamontowanych w kompie komponentów....

Powodzenia...
Marcus
Grzechu

tedplay
06-07-2006, 21:37
a paczales w panelu sterowania jak podlaczsz nikona to powinno byc dysk wymienny