Zobacz pełną wersję : Tryby tematyczne w D200
Witam, mam takie szybkie pytanie. Czy D200 posiada jakieś tryby tematyczne czt tylko P,A,S,M ??
I czekam na szybką odpowiedź
Czy D200 posiada jakieś tryby tematyczne czt tylko P,A,S,M ??
Również witam,
P,A,S,M nie są trybami tematycznymi. Tryby tematyczne to np. "portret", "krajobraz" itp, itd, etc. Posiadanie półprofesjonalnego body, jakim jest D200 zobowiązuje do czegoś, choćby do przeczytania instrukcji.
Witam, mam takie szybkie pytanie. (...)
Jest coś takiego jak netykieta. Poczytaj punkty dot. forum dyskusyjnych.
Witam, mam takie szybkie pytanie. Czy D200 posiada jakieś tryby tematyczne czt tylko P,A,S,M ??
nie ma, w tej klasie sprzętu to nie jest potrzebne
(ja tam by to wyrzucił też i z D80;))
Rozumiem, że nie masz tego body, bo byś chyba wtedy nie zadawał takich pytań. ;)
Zresztą na pewno w Internecie znajdziesz specyfikację tego aparatu..
Nie mam tego aparatu, stąd moje pytanie. W specyfikacji nic nie było napisane o trybach tematycznych, dlatego zadałem to pytanie na forum. i dziękuję za odpowiedź.
tak też się domyśliłem
cieszę się że pomogliśmy..
no właśnie - w specyfikacji ich nie ma, bo.. ich nie ma..:)
A reakcjom na posta i naszemu zaskoczeniu się nie dziw- to z założenia nie jest sprzęt przeznaczony dla kogoś komu potrzebne są tryby programowe...:)
I takie pytania należą do takich...no, łagodnie mówiąc właśnie "zaskakujących".
Pozdrawiam serdecznie,
Maciek
teoretycznie "tryby tematyczne" w pewnym ograniczonym zakresie możesz zastosować poprzez indywidualne ustawienie parametrów w menu aparatu ustawiając je w bankach pamięci które w dowolnym zakresie możesz zmieniać. Nie jest to może to samo co programy tematyczne w modelach Dxx na pokrętle sterowania aparatu, ale zawsze coś...
tumiwisizm
13-02-2008, 18:05
rsobka (http://forum.nikon.org.pl/member.php?u=14232) na pszyszlosc -
google -> wpisujemy d200 i klikamy szukaj obrazy
tam sa zdjecia duze i male, kazdego wichajstra
ale slyszalem, ze jak sie wgra firmware od d300 to ponoc w trybie P wykrywa twarz, ale tylko jak jest w pionie i jeszcze AF musi byc na C ustawiony :)
chodza tez plotki, ze po przestawieniu kilku bitow w sofcie oryginalnym potrafi wykrywac tez usmiech, ale tylko w trybie zdjec seryjnych :D
afterall
22-02-2008, 23:05
ale slyszalem, ze jak sie wgra firmware od d300 to ponoc w trybie P wykrywa twarz, ale tylko jak jest w pionie i jeszcze AF musi byc na C ustawiony :)
chodza tez plotki, ze po przestawieniu kilku bitow w sofcie oryginalnym potrafi wykrywac tez usmiech, ale tylko w trybie zdjec seryjnych :D
Tak podobno jest.
Wtedy literki stają się megaprogramami, np:
P - portrait - to wiadomo
A - Awesome - najlepsiejsza automatyka na świecie
S - Super Hiper bez poprawek
M - najbardziej zaawansowany i dopracowany - MEGAZAJEBIASZCZY ;-)
no i po w graniu nowego softu nagrywa filmy w hd:):)a tak na serio, to w d70 też nie powinno być.....
jacek.gold
22-02-2008, 23:47
M - najbardziej zaawansowany i dopracowany - MEGAZAJEBIASZCZY ;-)
A ja sie zastanawiałem co to za M :) :) :)
To i ja w końcu kapuję.
Myślałem że tryb M (Master) będę mógł włączyć dopiero za jakiś czas.
Do tej pory to tylko S (Semi-advanced) i czasami(!!!) nieśmiało włączałem A (Advanced) :-D:-D
spiritwood
23-02-2008, 00:45
i czasami(!!!) nieśmiało włączałem A (Advanced) :-D:-D
A - to amateur. Można śmiało robic w każdym stadium zaawansowania...
Kraftsman
03-03-2008, 15:57
Panowie - są naprawdę inne sposoby aby się dowartościować niż urządzenie grupowych, za przeproszeniem, podśmie****ek z kolegi.
Nie wiedział; dostał odpowiedź w pierwszej odpowiedzi. Temat do zamknięcia. Tymczasem podłącza się do wątku grupa prześmiewców, co to lubią sobie publicznie poużywać kosztem innych.
Szkoda ze nie ma B - dla baranow
w Zenicie jest:mrgreen:
[co prawda na pokretle z czasami ale jest]