Zobacz pełną wersję : Maksymymalna karta do D70?
Mam microdrive 1Gb, ale ponieważ karty wielce staniały, chciałbym sobie coś dokupić. Moje pytanie brzmi jaka największa karta (lub dysk) jest obsługiwana przez D70?
Grzegorz
stachmuszel
12-02-2008, 19:12
D70 obsługuje FAT32, a więc karty o wielkości do 16 GB lub więcej. Ostatnio temat modny na forum.
http://www.sandisk.com/Compatibility/Device(8222)-Nikon-D70s.aspx
Pozdr!
Dziękuję pięknie - myślałem o 4GB CF, ale tyle się naczytałem o podróbkach, że strach kupować.
Grzegorz
Dziękuję pięknie - myślałem o 4GB CF, ale tyle się naczytałem o podróbkach, że strach kupować.
Grzegorz
Dlatego się nie oszczędza 10zł kupując na allegro tylko kupuje ciut drożej oryginał w opakowaniu w porządnym sklepie.
wasilewk
12-02-2008, 20:16
Dlatego się nie oszczędza 10zł kupując na allegro tylko kupuje ciut drożej oryginał w opakowaniu w porządnym sklepie.
Racja !
Szczególnie w tej chwili warto ! Pamięci są tak tanie, jak nigdy !
Ale spoko... ... już się słyszy, że podrożeją. Dokładnie, to chyba wejdą nowe droższe typy - ale na jedno wychodzi: starej 8-ki się już tak tanio nie kupi.
Pzdr.
Posiadam D70S i karty:
TRANSCEND CF 2GB,
zapis 20 MB/s
odczyt 18 MB/s
SANDISK CF EXTREME IV 4GB, (Technologia ESP)
zapis 40 MB/s
odczyt 40 MB/s
Aparat działa z kartami bezproblemowo nigdy nie był problemu, ale jak zakupiłem Sandiska EXTREME aparat dostał „kopa” to znaczy bardzo szybko zgrywa fotki z bufora na kartę no i w drugą stronę jak przegląda się fotki też bardzo fajnie.
zygmuntowicz
17-02-2008, 20:16
Jestem nowy na forum i nie wiedzialem jak napisać pierwszego posta, więc spróbowalem tutaj. Mam pewien problem z d70s otóż przy ustawieniu błysku na drugą lamelkę i trybie automatyki czasu nie można skorzystać z przydatnej funkcji wybrania maksymalnego czasu synchronizacji. W funkcjach custom można wybrać czas z zakresu 1/8 do 1/60s. To znaczy jeżeli chcę fotografować z lampą trybie A i korzystać z funkcji wyboru max czasu muszę wybrać opcję na pierwszą kurtynę migawki. Czy to jest prawdą ?
Wojciech
17-02-2008, 23:56
sadze ze 4GB powinny spokojne wystarczyc
ale jak kto woli i ile ma w skarbonce