Zobacz pełną wersję : Czy jest mozliwy update CS do CS2 ?
Damianus
01-03-2006, 11:59
Witam
Chciałbym sie dowiedzieć czy jest możliwe zrobienie update Photoshopa CS do wersji CS2 .Wiem że nefy można otwierać dopiero w wersji CS2 z zainstalowanym plug-inem Camera Raw 3.3 a ja mam wersje CS i niestety Camera Raw nie działa .
To moze poszukaj starszej wersji tego pluginu zamiast bawic sie w update :)
Ja mam 2.4 z CS i dziala. W stopce widze, ze masz D70, wiec starszy bedzie dzialac (otwierac RAW-y), a jezeli nie posiadasz D200 to do niczego nie potrzebujesz 3.3.
Jestem posiadaczem 2.4, ale na maca, wiec nie sadze, zebys byl zainteresowany, moze ktos ma i Ci podesle starszy...
Kto Ci to powiedział?
CR do wersji bodajże 2,4 działa z PS CS i czyta nikonowskie nefy z D70.
Nie będzie czytał natomiast nefów z D200, ale na upartego mozna zapodać plugin NV lub NC, i tez pójdzie.
Damianus
01-03-2006, 17:44
DZIĘKI CHŁOPAKI ZA INFO BO RZECZYWISCIE JAK BOGMERAŁEM W SIECI TO UDAŁO MI SIĘ ZNALEŹĆ WERSJĘ 2,4 I TA ŚMIGA WIELKIE DZIĘKI
Podłącze się.
Jak to się ma do D70s. Z tego co wiem to CR 2.4 nie czyta NEF'ów z tego modelu. Ma ktoś rozwiązanie na tą przypadłość? Czy istnieje CR, który będzie czytał NEF'y z D70s w PS CS?