Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Idzie wiosna, idzie lato.
Nostromo
11-02-2008, 00:56
Idzie wiosna idzie lato, oj będzie się działo jak wszyscy wyciągną swoje nikusie i armaty z szaf. Czy zostanie choć troszkę wolnego nieba i ziemi do focenia?
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2008/02/6237558a90f60aa7-1.jpg
źródło (www.fotosik.pl)
O żesz w mordę...! Kapitalne!!!
Szuflada, czy przebywasz w egzotycznym terenie?
Nostromo
11-02-2008, 01:13
Przebywam w egzotycznym terenie, ale to szuflada.
mskowronski
11-02-2008, 17:48
te przepalenia wykluczają to zdjęcie moim zdaniem...
Przepalenia...? W którym miejscu? jeżeli chodzi Ci o punkt najbliższy słońcu, to ja bym tego tak nie odbierał. Moim zdaniem miejsce to wygląda tak jakby słońce oparło się na chmurach i za chwilę miało wpaść do morza. Według mnie efekt bardzo ciekawy.
Marek-frotka
11-02-2008, 20:27
Niesamowity efekt. Podoba się.
Co do widoku przebijającego się słońca , to wg mnie tak to w naturze pewnie wyglądało , więc chyba nie za bardzo pasuje tu określenie " przepalenia".
Nostromo
11-02-2008, 23:36
Sory stary robiłem fotke tylko nikonem. Wiesz jakie one są. Szumią, paskują i czort wie co jeszcze robią ( najsłabiej wychodzą im zdjęcia ). Słyszałem wręcz ze takie d200 to przestały zdjęcia robić. Przyjmij ze to tylko mój trening w fotografowaniu słońca tylko częściowo zasłoniętego przez te małe obłoczki. Wiesz nie mogłem się oprzeć
widząc ten spektakl na niebie. Krytykujesz przepały ok,(na wielu zachodach one są wraz z kiepskimi przejściami tonalnymi) ale nie dopatrzyłeś sie innego defektu.:-D. Zachęcam do treningu i zamieszczania swoich prac.
borregaard
11-02-2008, 23:55
Efektowne...!
Pzdr
Andrzej
Marek-frotka
12-02-2008, 00:35
Sory stary robiłem fotke tylko nikonem. Wiesz jakie one są. Szumią, paskują i czort wie co jeszcze robią ( najsłabiej wychodzą im zdjęcia ). Słyszałem wręcz ze takie d200 to przestały zdjęcia robić. Przyjmij ze to tylko mój trening w fotografowaniu słońca tylko częściowo zasłoniętego przez te małe obłoczki. Wiesz nie mogłem się oprzeć
widząc ten spektakl na niebie. Krytykujesz przepały ok,(na wielu zachodach one są wraz z kiepskimi przejściami tonalnymi) ale nie dopatrzyłeś sie innego defektu.:-D. Zachęcam do treningu i zamieszczania swoich prac.
O ile powyższa wypowiedź jest komentarzem do mojej opinii , a chyba tak (d200) , to chyba mnie nie zrozumiałeś.
Wg mnie , nie da się zrobić takiego zdjęcia bez jak to jeden z moich przedmówców napisał "przepalenia". Wiem coś na ten temat , bo moim ulubionym tematem są właśnie zachody słońca nad wodą. Sorry , ale opacznie zrozumiałeś moją wypowiedź. Nie ma w niej ani słowa krytyki. Co do D200 , to robi zdjęcia w miarę możliwości i wolnego czasu. :)
Pachanga
12-02-2008, 00:48
Nostromo, czy to zdjęcie było robione kitem 18-70?
Czy możesz zdradzić czy to zdjęcie było ulepszane w jakiś sposób?
Jest całkiem do rzeczy
Nostromo
12-02-2008, 01:07
Moja wypowiedz dotyczy tego wpisu.
Widać coś pokręciłem. Bardzo lubię takie zdjęcia i zdjęcia "pod świało".
Wiem jakie to proste. Tym bardziej ze mam D70s. Co do D200 to świetna maszyna, ale na forum pisali ze jak sie
D 300 pojawił...:-D
Nostromo
12-02-2008, 01:08
Z tego co pamiętam to kit no i CaptureNX.
bardzo ładna fotka ,ostatnio takie wszystkie :-D gratuluję
kapitalny widoczek. tylko pozazdroscic :) pozdrawiam