Zobacz pełną wersję : konwerter szerokokatny 0,7
witam coś takiego znalazłem na allegro co o tym sądzicie ?? Warto kupić czy nie zawracać sobie tym głowy ??
Troszkę brakuje mi szerokiego kąta a nie mam kasy na kolejny obiektyw :(
http://www.allegro.pl/item309463905_sony_r1_nikon_d70s_d80_konwerter_0_7 x_makro_japan.html
Wraz ze wzrostem szerokiego kata gwaltownie rosnie cena obiektywu. Myslisz, ze da sie to sensownie zastapic jakims duperelowatym dodatkiem...?
Wszystko bedzie zalezalo od przeznaczenia zdjec.
Do publikacje malego rozmiaru w internecie pewnie sie toto nada, co innego, gdy zalezy ci na jakosci.
Takie wynalazki maja znacznie wiekszy sens przy kompaktach i hybrydach. Z lustrzankami spisuja sie raczej "srednio".
gratis dostaniesz piękną abberację, spadek ostrości i kontrastu i może jakieś ładne flary i odblaski :D
Miałem coś takiego do służbowego "olka" (stara hybryda), może nawet jeszcze szerszy, miało ułatwić fotografowanie wnętrz. W sumie założyłem ze 3 razy. Tak jak piszą przedmówcy, gigantyczne abberacje, jeszcze większa beczka, spadek ostrości w centrum kadru - na brzegach całkowity brak. Ciekawa propozycja do zabawy a'la fiszaj. Jako szeroki kąt - hmmm.... ja bym pozbierał na "prawdziwy" obiektyw, albo jakieś raty...
To juz chyba lepiej kupic kita 18-55.
To juz chyba lepiej kupic kita 18-55.
Bez przesady :-P to już wole sobie kupić Tamronka 17-50/2.8 i chyba tak trzeba będzie zrobić ale kurcze będzie brakowało mi tych 70 mm które mam teraz, no cóż nie można mieć wszystkiego :(