Zobacz pełną wersję : Nikon D40 18-88 zły podgląd zdjęć
Po zrobieniu zdjęcia jak chcę go wyświetlić to na tle zdjęcia wyświetla mi się ramka z jakimś wykresem (czerwona ramka ,żółty wykres). Wszystkie przeglądane zdjęcia do tyłu tak wyglądają. Po przeniesieniu zdjęć do komputera nie ma tego efektu. Aparat mam pożyczony bez instrukcji. Nie wiem jak się tego pozbyć.
Pozdrawiam
Rafał_Sz
08-02-2008, 17:59
... Nie wiem jak się tego pozbyć.
Pozdrawiam
Najlepiej oddaj. Ew. wyrzuć.
Naciśnij strzałkę w górę lub dół, w ten sposob zmieniasz tryb podglądu. Jest tak w D80, pewnie w D40 jest podobnie...
No chyba, że źle rozumiem problem...
A w instrukcji do D40 opisane jak zmienić ustawienia wyświetlacza LCD?
A w instrukcji do D40 opisane jak zmienić ustawienia wyświetlacza LCD?
Autor napisał, ze aparat ma pożyczony i bez instrukcji.
ja myślę, że autor wątku powiniem się zapytać gościa od którego aparat pożyczył.
nie wiadomo w jaki sposób "pożyczył" aparat....
nie wiadomo w jaki sposób "pożyczył" aparat....
Też o tym pomyślałem. Stąd mój trochę złośliwy komentarz.
Jeszcze się zastanawiam... 18-88 to jakiś nowy obiektyw?
Strzałka do góry i zniknie jast dokładnie jak w D80
temporalis
08-02-2008, 22:05
Ma byś 16-85 VR ale w sprzedaży dopiero od marca. Dlatego się tym wątkiem zainteresowałem bo mimo ciemności strasznie ciekawi mnie ten zakres. Chociaż lepiej mieć jasność niż VR ;)
Powtorze za kolegami, stralka w gore lub w dol. To co opisales to jeden z trybow podgladu zdjecia. Oprocz tego jeszcze pokazuje ustawienia aparatu na jakim bylo wykonane zdjecie czy wyroznia najjasniejsze obiekty.
nacisnij strzalke w dol az to oczekiwanego efektu. wiem bo sam mam D40
Może chodziło o 18-70 ?
Może chodziło o 18-70 ?
Trochę dziwne jest pomylić 88 z 70, no ale ok, ja się nie czepiam.
strzałeczkami w dół i w górę ... tak jak piszą koledzy... ale co to za obiektyw???
"Trochę dziwne jest pomylić 88 z 70, no ale ok, ja się nie czepiam."
Tez bym sie raczej 18-55 spodziewal.
Jak na moje oko to pewnie mialo byc '18-55' tylko piszac bezwzrokowo na klawiaturze numerycznej kolega zamiast dwoch piatek wcisnal dwie osemki :)
Tylko przypuszczałem:D ale faktycznie 18-55 bardziej pasuje:D
Dziękuję wszystkim. Przyciśnięcie strzałki pomogło. Oczywiście to jest 18-55. To była pomyłka. Aparat mam naprawdę pożyczony od kogaoś kto nie wie gdzie schował instrukcję. Ja korzystałam tylko z tej skróconej. Pozdrawiam
cyrusvirus
09-02-2008, 14:21
Tylko teraz żeby naciśnięcie strzałki nie przerodziło się w migające białe elementy na zdjęciach ;) bo wtedy trzeba raz jeszcze nacisnąć strzałkę :)
Tylko teraz żeby naciśnięcie strzałki nie przerodziło się w migające białe elementy na zdjęciach ;) bo wtedy trzeba raz jeszcze nacisnąć strzałkę :)
Wtedy włączy się tabelka z informacjami o zdjęciu :twisted:. Trzeba jeszcze raz strzałkę nacisnąć:mrgreen: