Zobacz pełną wersję : Brak miejsca na hdd
Witam
3 h temu zainstalowalem system na świeżo co sformatowanym dysku - partycja NTFS - 5 GB - 3 katalogi (documents, programs, windows) zajmują 1,71 GB natomiast zajęte miejsce na partycji wynosi 4,3 GB ... zgłupiałem bo coś mi zajmuje 2,5 GB a nigdzie tego nie widać ... defragmentator pokazuje ze są to jakies nieprzenoszalne pliki ... ja nic nie widze...
prosze o jakąś pomoc bo zgłupiałem do reszty ... ki diabeł ???
david555
07-02-2008, 23:26
Witam
3 h temu zainstalowalem system na świeżo co sformatowanym dysku - partycja NTFS - 5 GB - 3 katalogi (documents, programs, windows) zajmują 1,71 GB natomiast zajęte miejsce na partycji wynosi 4,3 GB ... zgłupiałem bo coś mi zajmuje 2,5 GB a nigdzie tego nie widać ... defragmentator pokazuje ze są to jakies nieprzenoszalne pliki ... ja nic nie widze...
prosze o jakąś pomoc bo zgłupiałem do reszty ... ki diabeł ???
W realnym świecie cudów nie ma.:)
Sprawdź temp-y, czy nie ma tam poinstalacyjnych śmieci i przede wszystkim zaznacz opcję pokaż wszystkie pliki, również systemowe.
Swap 'kochany' ;-)
czyli plik wymiany ..
wlacz zebys widzial wszystkie pliki i bedzie pagefile.sys ;p
przeniesc na inny dysk, albo zmniejszyc
zapewne plik wymiany + pliki odzyskiwania systemu + pliki tymczasowe
zobacz w %systemdir%\Documents and Settings\[nazwa_uzytkownika]\Ustawienia lokalne\temp
+ wlasciwosci systemu->zaawansowane->wydajność (ustawienia)->zaawansowane i na koncu masz opcje zmnien -- w ten sposob mozesz zmienic wielkosc plikow wymiany
(...)
+ wlasciwosci systemu->zaawansowane->wydajność (ustawienia)->zaawansowane i na koncu masz opcje zmnien -- w ten sposob mozesz zmienic wielkosc plikow wymiany
To było to!!!
Dzięki serdeczne. Jak mogłem tego nie sprawdzić ...
Temat do zamknięcia.