Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Aleksandra

djbart
06-02-2008, 23:38
//EDIT
BRAK ZDJĘĆ, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.

No cóż, przedstawiam Olę i czekam na cięgi

1.

2

3

Pozdrawiam

malibu
06-02-2008, 23:47
nr 1 zdecydowanie najlepsza
nr 2 niewidac oczu... jakaś taka poświata wokół modelki , wydaje się być niostre
nr 3 chyba też wolałbym ostrzejsze

david555
06-02-2008, 23:48
Jedynka, to ciekawe zdjęcie, ma plastykę.
Dwa pozostałe już mniej.

Marta Baranowska
06-02-2008, 23:56
ja rowniez za 1 ;)

w dwójce jakis taki przytłaczajacy cien na twarzy modelki

chicken
07-02-2008, 00:49
1. Najlepsze, takie artystyczne... :)
2. Dobra ale bardziej twarz bym oświetlił
3. Najgorzej wypadłą... w ogóle mi się nie podoba.

Pozdrawiam!

Jacek_Z
07-02-2008, 02:23
ciekawe czemu wszyscy obstawiają jedynkę?
Najgorzej oświatlona - od dołu i z bliska. Ręka przepalona (łokieć), cienie idą "pod górkę". Oswietlenie takiego teatralnego typu bywa dobre - ale nie tu i nie tym razem. Szyja jasniejsza od twarzy.

dwójka - wiele lepsza choć szkoda, że oczy sa w cieniu. Trzeba było dac cokolwiek (ekran) by się w nich coś zaświeciło. Działaj dalej w tym stylu.

ocena subiektywna - jak zawsze :-D

tumiwisizm
07-02-2008, 02:41
przewinalem na gore, zeby spr czy aby nie byl zrobiony przez autora hohlik moze, i zdjecia nie zostaly pozamieniane. to wszystko za sprawa innych odczuc co do lansowanej jedyneczki :)

dwojka podoba mi sie za dwie rzeczy. stonowana kolorystyke braz braz braz, oraz gladkosc powierzchni tlo zamsz skora_buziowa.
ale zeby nie bylo - wady tez sa. i nie tyle co swiatlo rzuca mi sie w oczy, ale male halo wokol postaci oraz na pasku resztki po narzedziu burn(shadows) :D

djbart
07-02-2008, 08:53
Ooo rozumiem, że nieudolne zmiękczanie z mej strony was drażni, postaram się wrzucić później zdjęcia bez zmiękczania, może będą lepsze (choć mam wrażenie że najlepsze by były umiejętnie zmiękczone)

harb
07-02-2008, 09:03
nr dwa ,choć ostrość wypadła w okolicach biustu :-D pozdrawiam

ADAS
07-02-2008, 09:07
Ja pomimo niby ciemnych oczu jestem za 2. Faktura fantasztyczny brąz kurtki. i głębokie cienie tam gdzie trzeba.

djbart
07-02-2008, 09:11
//EDIT
BRAK ZDJĘĆ, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.

nr dwa ,choć ostrość wypadła w okolicach biustu :-D pozdrawiam

harb wiesz mi ostrość wyszła taam gdzie trzeba tylko przekombinowałem z "obrobką"

Ooo tutaj zarzucam może minimalnie zmienioną 2kę

2b

i na koniec nieruszana 3 prosto z aparatu - próbowałem zmiękczać /nieudolnie jak widać/ bo myslałem ze nawet kiepskie zmiękczenie będzie lepsze niż taki hmm ostre :)

3<beta>

no cóż może troche sie wytłumaczyłem, a może nie :)

BolWal
07-02-2008, 09:53
Jak dla mie najlepsza dwójka, mimo cienia zakrywającego część twarzy.
Druga wersja dwójki (2b) słabsza

Trójka w obu wersjach mi się nie podoba. Może uda ci się znaleźć jakiś złoty środek między chropowatą cerą, a zbyt zmiększonym zdjęciem.

MikeP
07-02-2008, 10:30
ciekawe czemu wszyscy obstawiają jedynkę?

To sie nazywa efekt pierwszego posta... Odezwales sie i juz wszyscy obstawiaja dwojke (hehhe to sie nazywa mniec autorytet :) ), ktora jest faktycznie lepsza od jedynki choc niewybaczalnie zle oswietlona twarz.

Pozdrawiam

MikeP