Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Portret
Mój portret zrobiony przez moją Szanowną Małżonkę wykazującą wybitną niechęć do zakładania kont etc.
PS. O przepale na czole wiem.
//EDIT
BRAK ZDJĘCIA, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
david555
04-02-2008, 00:21
To żart jakiś?;)
To żart jakiś?;)
Mój czy Kabu?
david555
04-02-2008, 00:45
Mój czy Kabu?
AUTORA, oczywiście, bo to co pokazał, to .................., właściwie nie wiem nawet jak to sklasyfikować.;)
AUTORA, oczywiście, bo to co pokazał, to .................., właściwie nie wiem nawet jak to sklasyfikować.;)
hiposowsko :)
Raczej nie żart a zdjęcie ze światłem przechodzącym przez witraż. Niemniej prosiłbym o uwagi troszkę bardziej konstruktywna. Ze zdania "czy to żart" nie bardzo można wyciągnąć wiedzę co jest skopane na zdjęciu. Lepiej brzmi "Czy to żart? Kadr zły, światło złe, ostrość do kitu". Albo "Czy to żart? Kadr dobry ale nad światłem i ekspozycją musisz jeszcze popracować". Tudzież "Nic mi to zdjęcie nie mówi, nieciekawe jak dla mnie".
Ot łatwiej mi będzie czegoś się przy okazji nauczyć.
Z ukłonem
Kadrowal bym umieszczajac Ciebie bardziej po prawej stronie. A co do przepalow nie sa one tylko na czole ale na calej dlg. twarzy.
Co do przepałów, są niestety. Ale zdjęcie w naszym odczuciu było na tyle ciekawe (jak dla każdego autora tudzież modela) że zależało nam na zweryfikowaniu naszej opinii przez osoby mające obiektywny stosunek do tego zdjęcia.
Co do kadru - w prawo jedynie crop bo w scenerii kadr był zapchany jakimiś Cortezami i innymi Aztekami
david555
04-02-2008, 11:26
Raczej nie żart a zdjęcie ze światłem przechodzącym przez witraż. Niemniej prosiłbym o uwagi troszkę bardziej konstruktywna. Ze zdania "czy to żart" nie bardzo można wyciągnąć wiedzę co jest skopane na zdjęciu. Lepiej brzmi "Czy to żart? Kadr zły, światło złe, ostrość do kitu". Albo "Czy to żart? Kadr dobry ale nad światłem i ekspozycją musisz jeszcze popracować". Tudzież "Nic mi to zdjęcie nie mówi, nieciekawe jak dla mnie".
Ot łatwiej mi będzie czegoś się przy okazji nauczyć.
Tak więc moim zdaniem, to co pokazałeś jest tylko jednym ze sposobów jak nie powinno się robić portretów.
Światło z witraży nie za bardzo się do tego nadaje.
kompleksowy
05-02-2008, 20:25
Czy zdjęcia już nie ma? Ja nie widzę. Chyba to wszystko przez te nowe soczewki.
Już jest. Inna sprawa że patrząc na inne prace prezentowane na tym podforum, chyba lekko nie trafiłem. Bardziej by pasowało "Ludzie - fotografia okolicznościowa i albumowa". Ale jak sie wstawiło trza wstrzymać.