Zobacz pełną wersję : Cs3 Pl
Po zainstalowaniu wersji trial od razu wyskoczył mi komunikat Product license has expired i nie można odpalić PS Czy jest na to jakiś sposób?
Taki komunikat pojawia się jeśli przedtem był wgrany trial na tym samym kompie. Rozwiązania nie ma w sensie jakiegoś zahakowania, ale są dwa legalne:
1. Kupić CS3.
2. Wgrać trial na inny komp.
Czereśniak
04-02-2008, 23:49
Manfred:
ja nigdy nie miałem wgranego Cs3
spotkałem sie gdzieś w necie, że nie wgrasz CS 3, jeśli masz (miałeś) zainstalowanego CS 2. Ale ja tego nie sprawdzałem... więc to może byc plotka.
Nawet jeśli cs2 był legalny?
Czereśniak
05-02-2008, 02:52
Nie sądzę, by ktokolwiek z instynktem samozachowawczym przyznał się do do nielegalnego... a to było oficjalne forum. Chyba www.dobreprogramy.pl i wątek o PS-ie, ale nie jestem pewny, i szukać też mi sie nie za bardzo uśmiecha.
puchbeary
05-02-2008, 08:57
Edit
spotkałem sie gdzieś w necie, że nie wgrasz CS 3, jeśli masz (miałeś) zainstalowanego CS 2.
No to jest nas dwóch - ja też się natknąłem na podobną informację z tym że chodziło o CS2 trial. Niestety również nie jestem w stanie tego zweryfikować.
Nie ma takiej możliwości żeby legalny np cs2 zablokował triala cs3. Wiem bo tak miałem. Ide z PSami od ładnych paru lat. I w zeszłym roku właśnie miałem taką sytuację, że będąc użytkownikiem pakietu cs2 chciałem sprawdzić ps-a cs3. Ściągnąłem triala i spokojnie chodził obok równie spokojnie chodzącego całego pakietu cs2. Nie wiem czy by dochodził miesiąca bo wcześniej go zakupiłem i tylko dobiłem numer i chodzi do dziś. Aktualnie spokojnie pakiet cs2 sprawdza sobie w sieci upgrady, jak i cs3 też to robi. Wszystko chodzi jak należy.
manfred - mialeś przecież ps-a w kompie - jeśli to był legalny egzemplarz to chyba pozostaje zadać pytanie np u przedstawiciela na Polskę co robić. Jeśli to był trial to niestety nie wiem czy on potrafi zblokować triala wyższej wersji.
Czereśniak
05-02-2008, 15:51
Wczoraj było późno, ale dzisiaj znalazłem, drugi wpis od końca, jakis Areczek (wynika, że zawodowiec) ukuł taka tezę o braku możliwości zainstalowania CS 3 w przypadku posiadania na dysku CS2:
http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=19&id=2247&Photoshop+CS3+Extended+10.0.1#komentarz
To by było dziwne, bo przecież chyba nikt nie kupuje całego CS2, a potem całego nowego CS3. Zwykle kupuje się upgrade, bo przecież prawie trzykrotnie tańszy. I pierwsze słyszę, że trzeba wywalić CS2 przed upgradem. Natomiast słuszna może być teza, że jeśli na kompie był przedtem trial CS2 to trial CS3 może się nie otwierać z powodu wygaśnięcia licencji.
Nie trzeba kasowac wczesniejszej wersji przed upgrade'm. W ten sposob mam rownolegle pracujace 2 CS'y: CS2 i CS3
Nie ma takiej możliwości żeby legalny np cs2 zablokował triala cs3. Wiem bo tak miałem. Ide z PSami od ładnych paru lat. I w zeszłym roku właśnie miałem taką sytuację, że będąc użytkownikiem pakietu cs2 chciałem sprawdzić ps-a cs3. Ściągnąłem triala i spokojnie chodził obok równie spokojnie chodzącego całego pakietu cs2. Nie wiem czy by dochodził miesiąca bo wcześniej go zakupiłem i tylko dobiłem numer i chodzi do dziś. Aktualnie spokojnie pakiet cs2 sprawdza sobie w sieci upgrady, jak i cs3 też to robi. Wszystko chodzi jak należy.
manfred - mialeś przecież ps-a w kompie - jeśli to był legalny egzemplarz to chyba pozostaje zadać pytanie np u przedstawiciela na Polskę co robić. Jeśli to był trial to niestety nie wiem czy on potrafi zblokować triala wyższej wersji.
Cs2 trial a teraz cs3 tez trial i nato wyglada że niestety nie można zainstalować. Muszę się przeprosić z Fotofiltrem.