Zobacz pełną wersję : Jak focić szkło laboratoryjne
Mam do sfocenia do skryptu chemiczną aparaturę laboratoryjną (takie tam kolbki, chłodnice i zestawy do destylacji). Żadne artystyczne fotki, raczej dokumantacyjne. Czy namiot bezcieniowy starczy, czy też lepiej szukać czegoś innego.
marszull
01-02-2008, 18:59
namiot raczej spokojnie jesli to ma byc tylko dokumentacja
Namiot może być, radzę dodatkowo przygotować sobie kilka czarnych kartoników jako zastawki podkreślające krawędzie.
sokrates
01-02-2008, 22:25
jak dokumentacyjnie mysle ze starczył by statyw i rozproszone światło zastane - ew. jakieś blendy do doświetlenia... oczywiście z namiotem bezcieniowym powinno być jeszcze lepiej
tumiwisizm
02-02-2008, 03:13
jw. dobrze dac ciemne karty bo bokach szkla, poza kadrem. odbijaja sie wtedy na powierzchni podkreslajac krawedzie.
Jak złożysz najprostsza aparaturę do destylacji ( z jedna chłodnica ) może sie okazać ze będziesz potrzebować naprawdę duuuuuuzy namiot bezcieniowy - Ja bym był za światłem zastanym
Dzięki za odpowiedzi. Aparaturę Quickfita z małymi szlifami powinienem zmieścić nawet do namiotu 55 cm.