PDA

Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] Duet z Grafton Street :)

stn82
31-01-2008, 02:12
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.2and2.net/files/47a110997c10a.jpg)

Marta Baranowska
31-01-2008, 04:08
heh... ciekawie złapane;D

sqb
31-01-2008, 04:38
hehe bardzo sympatyczna fotka :)

cudak
31-01-2008, 16:10
Bardzo ciekawe zdjecie. Dobry moment uchwycony :]

harb
01-02-2008, 15:23
Bardzo ciekawe zdjecie. Dobry moment uchwycony :]

moment ---czego ???

stn82
02-02-2008, 16:29
moment ---czego ???

Wiesz, ta kobieta nie stala tam i nie czekala na mnie az zrobie jej zdjecie. To byl moment. Mam jeszcze pare ujec z tego miejsca i zadne z nich nie jest niczym specjalnym, ale w tym akurat cos jest, dlatego je tu zamiescilem. Nie dopatruj sie w tym zdjeciu jakiegos glebszego sensu bo po prostu go nie ma.

cudak
02-02-2008, 20:48
moment ---czego ???

Dokladnie to, o czym pisal stn82 ciut wyzej ;)

harb
03-02-2008, 10:23
napisł stn82

Nie dopatruj sie w tym zdjeciu jakiegos glebszego sensu bo po prostu go nie ma.

czyli mam rozumieć że pstryknąłeś sobie ot tak saksofonistę i staruszkę która akurat się tam znalazła ,ale to jest fotografia uliczna i fotka powinna mieć jakiś przekaz ,bo uwiecznianie ludzi tylko dlatego żeby popełnić tylko samą fotkę nie ma większego sensu
takie jest moje zdanie :-D pozdrawiam

ps sama fotka technicznie niezła

canox
03-02-2008, 10:47
Nie dopatruj sie w tym zdjeciu jakiegos glebszego sensu bo po prostu go nie ma.

Ot i cała filozofia podejścia ludzi mlodych do .... biedy

stn82
03-02-2008, 14:51
Ot i cała filozofia podejścia ludzi mlodych do .... biedy
Mam nadzieje ze to byl zart.
Jak nie to po pierwsze: Skad wiesz jaki jest moj stosunek do ludzi biednych?
Po drugie: Ktoro z nich wyglada na biednego na tym zdjeciu? Kobieta dlatego, ze jest w podeszlym wieku, czy saksofonista bo gra?

Co do wypowiedzi harba.

fotka powinna mieć jakiś przekaz ,bo uwiecznianie ludzi tylko dlatego żeby popełnić tylko samą fotkę nie ma większego sensu
Wybacz, ale dawno nie slyszalem takich bzdur. Widzialem wiele swietnych fotografii (nie fotek :P) ktore nie maja konkretnego przekazu, lecz byly swietne poniewaz pokazywaly ludzi z pewnym CHARAKTEREM !!!

ekonet
03-02-2008, 14:59
Widzialem wiele swietnych fotografii (nie fotek :P) ktore nie maja konkeretego przekazu, lecz byly swietne poniewaz pokazywaly ludzi z pewnym CHARAKTEREM !!!
Czyli chcesz nas nakłonić do opinii, że Twoje zdjęcie jest świetne mimo braku konkretnego przekazu?
Chyba niespecjalnie się to zdjęcie obroniło jak do tej pory.
Ja widzę tu tylko ciekawe współgranie pochylenia saksofonisty i starszej pani. O charakterze niewiele się dowiedziałem. Niejasny jest kontekst zdjęcia.

stn82
03-02-2008, 15:26
Sory za blad, poprawilem :)

Ja wcale nie probuje nikomu wmowic, ze to zdjecie jest rewelacyjne. To akurat dopowiedziales sobie sam. Chodzilo mi o ta cala filozofie przekazu.

ArtX
03-02-2008, 15:38
Mz dorabianiem jakiejs ideologii probujesz obronic zdjecie, ktore jest po prostu slabe. Ot taki wlasnie pstryk, wybrany z kilku innych podobnych, tyle, ze na tym akurat jakas babcia Ci wlazla w kadr. Jak sam napisales, zdjecie bez glebszego sensu.. tego CHARAKTERU tez nie widze.

Veyron
03-02-2008, 15:42
slaba. na tej ulicy mozna wylapac duzo ciekawszych ujec. pozdrawiam.

harb
03-02-2008, 17:32
Co do wypowiedzi harba.
Cytat:fotka powinna mieć jakiś przekaz ,bo uwiecznianie ludzi tylko dlatego żeby popełnić tylko samą fotkę nie ma większego sensu

napisał stn82

Wybacz, ale dawno nie slyszalem takich bzdur. Widzialem wiele swietnych fotografii (nie fotek :P) ktore nie maja konkretnego przekazu, lecz byly swietne poniewaz pokazywaly ludzi z pewnym CHARAKTEREM !!!

myślę że sam mylisz troszeczkę pojęcia -piszesz

Widzialem wiele swietnych fotografii (nie fotek :P) ktore nie maja konkretnego przekazu, lecz byly swietne poniewaz pokazywaly ludzi z pewnym CHARAKTEREM !!!

czyli miały przekaz-ich celem było pokazanie jak piszesz "ludzi z charakterem"
i nie o to chodzi aby Ciebie tutaj sprowadzać do tkzw.parteru myślę że celem pisania postów jest danie autorowi wątku pewnej rady ,wskazówki ---Twoją sprawą jest jak ją odbierzesz i czy zrobisz z niej użytek
pozdrawiam Cię i bez urazy :-D

Nikuś
03-02-2008, 19:15
Mz zdjęcie nie jest słabe. Ogladam na tym forum duzo słabsze fotki, a często znajdzie się ktoś, kto się zachwyci nimi. Subiektywne odczucia.

Niejasny kontekst zdjęcia? tak, bo mozna pomysleć, że autor namawia nas do wspólnego nasmiewania się z babci i muzyka ( oboje zapewne biedni ). Babcia, która przystanęła, a byc może i ona dostanie pieniążka.. a może starsza pani ma fantazję i chciała się troszke ponabijać z saksofonisty naśladująć go, co uchwycił na zdjęciu autor.
Jesli, to był moment, to pani dziwnie "zaszła" w to miejsce.

W moim odczuciu zdjecie pokazuje starość człowieka i moge się tylko domyślać ogólnego stanu starszej pani.

Ja bym np nie umieścił tej fotki w dziale żart.

pozdrawiam