Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] www.aleksanderprugar.com
aleksanderp
29-01-2008, 20:34
Zapraszam na
www.aleksanderprugar.com
Zbiór reportaży, Podcasty, Śląsk, Warszawa.
Muzyka połączona ze zdjęciami.
Autorska galeria fotografii.
Otylia Jędrzejczak - polska medalistka. Antek - hałdziarz z Rudy Śląskiej.
Artyści z fabryki świętych figur, mieszkańcy Warszawy na codzień.
Poznaj ich.
"Święty beton" moim zdaniem najlepszy
"Dwa światy" - bardzo mi sie podoba.
Szczegolnie "piosenka o haldzie" mi sie podoba, "swiety beton" rowniez dobry. Gratuluje autorowi wykonania.
Powiem tylko tyle... pozamiatałeś mną podłogę. Jestem w trakcie oglądania.
Szkoda gadać...
Jak dojdę do siebie to coś napiszę....
Nie... no ludzie! Uczcie się bo Aleksaderp wiecznie żył nie będzie. G R A T U L U J Ę Świetne zdjęcia! No i..... oczywiście cała ta reszta: wypowiedzi, muzyka. Brawo, brawo, brawo, brawo....!
pierwsze odczucie - pojawia się zdjęcie gościa z psem - dla mnie kiepskie...
jednak jak zacząłem oglądać kolejne prace, po prostu wielki szacunek!!!
Cieszę się, że trafiłeś na nasze forum... pozdrawiam!
Świetnie reportaże, wspaniałe koncepcyjnie. Wielkie uznanie za humanistyczny sposób myślenia w fotografii. Chylę czoła, naprawdę...
Poza tym sama koncepcja strony, prostota, oszczędność, a jednocześnie wielka estetyka, wszystko to robi wrażenie.
Porządna robota - oglądałem z dużym zainteresowaniem !
Dobre, jak dla mnie to "dwa swiaty" na 5.
:-)
Thrasher
29-01-2008, 23:38
Świetne projekty i rewelacyjne zdjęcia. Gratuluję.
Naprawdę świetne reportaże...
jestem pod wielkim wrażeniem...
cyrusvirus
30-01-2008, 01:31
Genialne zdjęcia gratuluję :) , ale myślę, że powinieneś dodawać reportaże seriami w dziale "reportaż" ;)
paparazzo
30-01-2008, 02:49
Rewelacyjne reportaze, glebokie... pelne wrazliwosci... Pogratulowac!
O ile się orientuję "Dwa Światy" dostały jakąś całkiem ciekawą nagrodę lub wyróżnienie prawda? Z pewnością widziałem gdzieś ten reportaż. Albo byłem na wystawie ale pamięć już nie ta ;]
Pozdrawiam.
Że świetne zdjęcia to już poprzednicy napisali. Co tu mówić zresztą.
Dziś na plfoto oceniłem twoje zdjęcie, a teraz wpadłem na Twoją stronkę i jestem pod wielkim wrażeniem. Gratuluje pomysłu i realizacji. Dwa Światy...brak słów, piękne!
Dawno nie widziałem takiego reportażu, takiej wrażliwości. Jestem pod Wrażeniem, fotografie zapadną mi w pamięć i z pewnością będę do nich wracał . Czekam też na kolejne prace. Pozdrawiam
Rewelka! Śląski spacer mnie rozwalił, piękne zdjęcia!
Adam Trzcionka
30-01-2008, 13:55
pieknę zdjęcia, znam od dawna :)
Leszek_P
31-01-2008, 00:45
Znakomite fotografie, świetne reportaże...
a z dzwiękiem robią momentami piorunujące wrażenie !
5 gwiazdek !
Gratuluję
Wracam do tego wątku już po raz nie wiem który i stwierdziłem, że wypadałoby wkońcu coś napisać. Twoje galerie przejrzałem kilkakrotnie, największe i najlepsze wrażenie pozostawiła "Piosenka o hałdzie", którą oglądałem od wczoraj naprawde wiele razy. No poprostu rewelacja. Gdzie można obejrzeć więcej twoich zdjęć?
No i nie daliście pooglądać ;)
Bandwidth Limit Exceeded
Swietnie zrobione reportaze! Gratuluje Autorowi tak pomyslu jak i wykonania.
Jedyne moje zastrzezenie, to w tym dziale (jak i w pozostalych w tej grupie) chetniej widze zdjecia niz same linki do stron, bo te zwykly sie pojawiac w cafe ;)
Mogles dac chociaz jakas zajawke ;)
Tak czy owak, prace godne polecenia.
ArtX.
aleksanderp
31-01-2008, 13:14
Strona po problach technicznych znów wróciła do internetu :)
RomanZWrocławia
02-02-2008, 18:16
Proszę o przyklejenie tego postu.
Jeśli forum ma być miejscem zetknięcia się początkujących fotografów z zawodowcami z branży, to wyróżnienie szczególnie wartościowych prac w ten sposób ułatwi ich odnalezienie.
Ode mnie tradycyjnie jedna gwiazdka mnie od oceny doskonałej, żeby nie zamykać autorowi drogi na przyszłość.
Dziękuję, że zechciałeś się podzielić z nami swoimi pracami
POZDRAWIAM
Bardzo dobra stronka!
Pierwsze wrażenie za Madmipsem... bosze! kolejny pseudohadeerowy draganiarz... przepraszam jeśli kogoś uraziłem...
Natomiast później... rewelacja!
chylę czoło za reportaże i doskonałe wykonanie...
oczywiście na 5...
Przemek Paśnik
02-02-2008, 19:36
Widziałem już wcześniej Twoje zdjęcia, za każdym razem widzę jednak w nich coś nowego. Świetne oko. Witaj na forum!
Gratuluje spojrzenia, wrazliwości.. bardzo ciekawe prace.
pozdrawiam
Zbigniew
03-02-2008, 21:42
Pooglądałem - bardzo mi się podobało, tym bardziej, że kilkanaście lat mieszkałem na Śląsku (w Gliwicach) i "czuję" te klimaty. Pozdrawiam.
powiem tak ,dawno juz fotografia nie zrobiła na mnie takiego wrażenia jak Twoje fotki ,ogromne ogromne uznanie :-D
motylanoga
03-02-2008, 23:03
Rewelacja. Część tych prac widziałam bodajże na Grand Press Photo...
swietna strona. bardzo dobrze sie ja oglada. ciekawa.
najbardziej podoba mi sie 'plac zabaw'.
tak naprawde to nie wiem co napisac bo nmie zatkalo jak mysle o fotografi to mam w glowie takie zdjecia ale nie wiem jak je zrobic a tu patrze sa .... podziwiam i gratuluje
aleksanderp
06-02-2008, 21:51
Dziękuję za wszyskie ciepłe słowa.
Jeżeli pojawią sie pytania z przyjemnością odpowiem.
A jeżeli pojawią sie uwagi krytyczne - szczerze podziękuję
:)
arturkrz
08-02-2008, 12:08
Rewelacja!!!!!!!
wodstock
08-02-2008, 19:19
Po prostu rewelacja
aleksanderp
15-02-2008, 18:09
Jeszcze raz dziękuję.
Jak coś nie bedzie grać proszę o PW
Switne reportaże. Łapiesz te odpowiednie momenty i nie wiem jak dużo materiału masz do selekcji , ale wybierasz te właściwe zdjęcia. Obok odpowiedniej techniki i serca do tego rodzaju fotografii - przy reportażu właśnie chyba odpowiedni dobór zdjęć do zestawu powoduje , że te a nie inne serie oglada się doskonale i chce do nich wracać. Gratuluje.
Pamietam jak na wystawie pokonkursowej konkursku "Dziecko" 2006 w Poznaniu(w którym też brałem udział) zatrzymałem się urzeczony przy Twojej fotografii widzianego z góry boiska i przez chwilę rozmawiałem z jednym z jurorów dopytując dlaczego to zdjęcie nie znalazło sie wśród laureatów. Przyznał mi rację i powiedział , że też to zdjęcie było jego faworytem , ale nie potrafił przekonać do niego pozostałych jurorów. Cóż Twoje sukcesy i generalnie prace pokazują jak bardzo się mylili :)
aleksanderp
03-03-2008, 19:18
A to bardzo ciekawa historia z konkursem. Dzięki za odwiedziny i informację :)
aleksanderp
15-04-2008, 21:42
wiadomość od organizatorów:)
Jak w kazdy ostatni czwartek miesiaca (24-04-08 ) , Niezalezna Grupa Fotografow
"FotoCela" zaprasza do Pubu Oslo (Czestochowa, Korczaka 14)
na multimedialna prezentacje fotografii,
polaczona ze spotkaniem autorskim.
Prace swe zaprezentuje Aleksander Prugar.
Ze swojej strony mogę powiedzieć, że na spotkaniu przedewszyskim liczę na dyskusję o fotografii wogóle :)
Jezu, wyjasniejcie mi, czy ten podcast to ma sam grac z jakims dzwiekiem, dlaczego mi to stoi na 1 fotce i nic...? Moge sobie zobaczyc miniaturki, ale samo nie dziala... brak pluginu jakiegos???? Mam firefox... any help?
Jezu, wyjasniejcie mi, czy ten podcast to ma sam grac z jakims dzwiekiem, dlaczego mi to stoi na 1 fotce i nic...? Moge sobie zobaczyc miniaturki, ale samo nie dziala... brak pluginu jakiegos???? Mam firefox... any help?
Adobe Flash Playera najprawdopodobniej potrzebujesz.
Gratuluję. kawał porządnej reporterskiej roboty. każdy dokument ma coś w sobie, ma coś do opopwiedzenia. Obejrzeliśmy z Żoną z przyjemnością :)
spiritwood
20-04-2008, 17:41
Jakoś przeoczyłem ten wątek i o mały włos spadłby na drugą stronę... A ja żyłbym w nieświadomości, że mamy taki talent reporterki na forum. Nie będę oryginalny: bardzo mi się Twoja galeria podoba. Od dzisiaj jest w ulubionych.
Gratulacje!
pozdrawiam,
Marcin
Bardzo dobre reportaże! Wspaniale uchwycone kadry i obróbka! Gratulacje!!!
widać że mamy do czynienia z profesjonalistą i pasjonatem jednocześnie. Historie opowiedziane pięknie, prawdziwie i mocno! Gratuluje warsztatu, pomysłów i cholernej dawki talentu!!!
Darek Jankowiak
23-04-2008, 11:32
Gratuluję i szczerzę zazdroszczę wyczucia, podejścia, estetyki. Świetne serie !!!
Humoru też się trochę znalazło:
"Jak Pan robi zdjęcia mojemu domowi dla prasy to dziśc Panu przepuszczę, ale następnym razem proszę zapukać pod 8 i zapytać o zgodę"
Grzegorka
23-04-2008, 13:25
Zielonego pojęcia nie mam jak to się stało, że przegapiłam ten wątek. Świetne reportaże. Gratuluje wykonania. :)
No ja też to przeoczyłem...
I nie bede oryginalny. To są (zwłaszcza hałdy i górnicy) świetnie przemyślane, przygotowane i profesjonalnie zrealizowane projekty.
Absolutnie pierwsza liga - niektóre reportaże moga śmiało konkurować w najlepszych czasopismach.
Mysle zreszta, ze to były zlecenia na zamówienie konkretnych redakcji :-)
lepiej późno niż wcale
trafiłem tu, potem na Twoją stronę
od dawna nie zdarzyło mi się coś tak dobrego w obcowaniu z fotografią
dziękuję
dwa światy, święty beton...
będę wracał
aleksanderp
20-06-2008, 17:24
Cześć !
Na stronie 2 uaktualnienia.
Galeria Fotofelietony oraz projekt Reklamiasto. O Warszawie której nie ma. Reklamy w ostrym natarciu.
Pozdrawiam :)
Zapraszam
fajnie patrzysz, piękne fotografie, piękne opowieści - podziwiam
O Warszawie której nie ma. Reklamy w ostrym natarciu.
gratulacje publikacji w wyborczej
http://wyborcza.pl/1,75248,5331555,___a_dolem_Wisla_plynie___.html
kawal dobrej roboty .. swietne spojrzenie
aleksanderp
20-06-2008, 23:28
Dziekuje jestem ciekaw jak jest odbierany ten, najnowszy materiał
Doskonale zauważyłeś temat. Chyba jakieś dwa dni temu rozmawiałem na temat tych reklam z moją lepszą połówką, w kontekście mojego obecnego pobytu poza granicami naszego pięknego kraju zastanawialiśmy się czy są jeszcze inne kraje tak oblepione reklamami jak Polska. Tu gdzie jestem (Dania) takiego czegoś się po prostu nie widzi, reklamy, które spotkałem np. przy drogach mógłbym dosłownie policzyć na palcach, w większych miastach zachowana jest jakaś sensowna równowaga - w Polsce to niestety chyba nie jest w żaden sposób regulowane - jedna wielka samowolka.
Bardzo dobrze, że to tak dobitnie pokazałeś.
Dobrze pokazany temat. Centra wielu miast (Dublin, Lublin) są prawie wolne od reklam. Sam żyję z reklamy, ale wolałbym choć w kilku miejscach od nich odetchnąć. Na razie zostały mi wędrówki po lesie, ale tylko tam gdzie nie ma zasięgu i nie przychodzą reklamowe esemesy :-)
PS
A jeśli chodzi o urok Warszawy, to poza starówką, zakleiłbym ją całą. Fasady większości budynków nie pasują już do naszej mentalności.
aleksanderp
24-06-2008, 20:28
Przechodząc przez ulice w nieodpowiednim miejscu mandat. Za papierek rzucony na ziemie z braku kosza na smieci w okolicy. Madnat. Za spacer po parku poźną porą. Spisywanko. Za totalne oszpecenie miasta - nic.
Pomyśl.
aleksanderp
02-08-2008, 21:21
INFORMACJA POD ADRESEM
http://www.aleksanderprugar.com/
Powiem jedno - jako dziennikarz i próbujący fotoreporter - Dwa Światy, inny wymiar... w każdej galerii... Czapki z głów... Kazimierz Kutz fotografii Śląska...
aleksanderp
17-12-2008, 00:06
Do strony dołożyłem blog. Zapraszam również :)
http://aleksanderprugar.blogspot.com/
daromire
17-12-2008, 11:57
Świetne ... po prostu świetne ... najbardziej podobaja mi się reportaże ze Śląska ... może dlatego, że memu sercu bliski :-)))
bardzo dobre reportaże
dwa światy - super zestawienie portretowe
Cóż można napisać po tylu recenzjach??? Po prostu świetna robota i doskonałe zdjęcia. GRATULUJĘ i pozdrawiam.
dwa słowa : Mistrzostwo Świata !!! ;-) Wszystko genialnie a jakbym miał wybierać to : Piosenka o hałdzie
POZDRAWIAM
BSKraków
18-12-2008, 21:32
Dwa Światy ! WIELKI SZACUN !
Pozdrawiam
"Piosenka o hałdzie" jest niesamowita, przejmująca. Reszta już nie zrobiła na mnie takiego wrażenia, ale wszystkie bardzo dobre.
aleksanderp
04-01-2009, 19:40
uprzejmie dziękuję
aleksanderp
24-02-2009, 20:15
na www i blogu malutkie up'daty :)
ovserwator
24-02-2009, 21:20
No Aleksander, robisz kawał dobrej roboty, gdzieś już kiedyś trafiłem w Twoje strony... Teraz tutaj Cię odnalazłem - pełen szacun :) forma ,treść, całość...
Gratulacje :)
Stradivarius
25-02-2009, 11:47
POWALAJĄCE
Reportaż "Plac zabaw" wspaniały , a swoją drogą trzeba mieć dużo odwagi by pokazać się z sprzętem w Lipinach...
Jestem pod ogromnym wrażeniem . Gratuluję
Kupa i rzygi na blogu są żałosne i żenujące nawet jako prowokacja. Potrafią zetrzeć dosyć pozytywne wrażenie jakie pozostaje po obejrzeniu galerii z linka.
aleksanderp
25-02-2009, 23:06
no cóż i z takim odbiorem trzeba się liczyć. Raczej nie jest to prowokacja ironia.