Zobacz pełną wersję : Tamron 17-50mm F/2.8 do D40/D60 w marcu
Krzysiek29
29-01-2008, 11:25
http://www.tamron.co.jp/en/news/release_2008/0128_a16n2.html
jak będzie tak bzyczał jak wersja do canona to ja dziękuję za taka przyjemność...
Krzysiek29
29-01-2008, 12:14
jak będzie tak bzyczał jak wersja do canona to ja dziękuję za taka przyjemność...
A ten co masz w stopce jest cichy? u mnie w porównaniu do Af-s czy HSM to był jak łańcuch w rowerze :?
A używałeś wersję do canona? mój kuzyn ma taki, odgłos jego pracy jest zupełnie inny. Wysokie bzyczenie, jakieś popiskiwanie. Zupełnie inaczej to pracuje i mnie bardzo wkurza. A przypuszczam, że właśnie takie mikromotorki będą teraz ładować.
a ja powiem, że mnie AF w Tamronie przyjemnie zaskoczył... wszyscy mówią, że strasznie woooolny i głośny, więc przed zakupem bardzo się bałem...
okazało się, że co prawda nie jest tak szybki i cichy jak np w moim poprzednim 18-70 AF-S SWM, ale jest szybki i tylko troszkę głośniejszy... jestem mile zaskoczony
A używałeś wersję do canona? mój kuzyn ma taki, odgłos jego pracy jest zupełnie inny. Wysokie bzyczenie, jakieś popiskiwanie. Zupełnie inaczej to pracuje i mnie bardzo wkurza. A przypuszczam, że właśnie takie mikromotorki będą teraz ładować.
To chyba dawno go nie smarowałeś... :)
Bez przesady - Tamrony na śrubokrętach Nikona chodzą naprawde przyjemnie i w miarę cicho. Nie jest to oczywiście bezgłośnie jak AFS ale to już różnica dla audiofili. Na Canonie to jest dopiero bzykanko ;D
nikkorek
29-01-2008, 13:48
Po udanym produkcie jakim były szkał Tamron 28-75 i 17-50 czas na kosmetyczne zmiany i wypełnienie luki w sporym rynku D40. Ciekawe kiedy Tamron wypuści nową wersję kultowych szkiełek.
To chyba dawno go nie smarowałeś... :)
Bez przesady - Tamrony na śrubokrętach Nikona chodzą naprawde przyjemnie i w miarę cicho. Nie jest to oczywiście bezgłośnie jak AFS ale to już różnica dla audiofili. Na Canonie to jest dopiero bzykanko ;D
no przecież piszę wyraźnie o bzykaniu wersji dla canona ;) na bagnet F jest o niebo lepiej :)
Po udanym produkcie jakim były szkał Tamron 28-75 i 17-50 czas na kosmetyczne zmiany i wypełnienie luki w sporym rynku D40. Ciekawe kiedy Tamron wypuści nową wersję kultowych szkiełek.
wczoraj została zapowiedziana nowa wersja 17-50 z silnikiem, dostępna od marca
Wybacz qooba, oczywiście miałem zacytować kolegę krzysiek29, pomyłka.
Ciekawe tylko jak będzie z ceną tego Tamrona - tyle co wersja bez silniczka ~1350 zł czy nieco więcej ...
wasilewk
05-02-2008, 20:39
Ciekawe tylko jak będzie z ceną tego Tamrona - tyle co wersja bez silniczka ~1350 zł czy nieco więcej ...
Ma być w tej samej cenie, co zwykły AF - dlatego jest to inny silnik (innego typu niż SWM czy HSM).
Pzdr.
Ma być w tej samej cenie, co zwykły AF - dlatego jest to inny silnik (innego typu niż SWM czy HSM).
Pzdr.
To ma być zwykły mikrosilnik. Podobny to tych z body, więc cichy to on raczej nie bedzie. To samo stosuje Tamron w obiektywach do Canona.
Tamron moze nie jest mistrzem w cichym ostrzeniu ale szkiełko jest OK! Już sie nie mogę doczekać wymiany mojego kitowego 18-55. Na tej stronie piszą że w marcu będzie w Japonii. Ciekawe kiedy u nas...
Jeśli to będzie ten silnik co w wersjach canona, to polecam czym prędzej zaopatrzyć się w wersję obecną na zwykłym śrubokręcie... Wersja z mikrosilnikiem jest bzycząco-głośna
Uwaga nie dotyczy właścicieli D40/40X/60 :)
Co poniektórzy zbyt dużego pola manewru nie mają :) Mając ~2000 zł wolę przeznaczyć je na takiego bzyczącego Tamrona + SB600 niż najpierw kupować coś ze śrubokrętem (np. D80 - może kiedyś...) plus cichszego Tamrona :D
D80 kosztuje teraz ~2200 ;)
sprzedaj D40 i będzie może na używanego tamrona :)
No tez w sumie o tym myślałem. Tylko że wtedy juz na SB600 nie starczy :/ No ale w sumie swoje zakupy planuje na jesieni wiec ceny pewnie spadna - D40 w kicie tez pewnie bedzie warte nie za wiele:(