Zobacz pełną wersję : Rozkalibrowny wyświetlacz LCD w NIKON COOLPIX 5900
Witam wszystkich i bardzo prosze o pomoc. :( Pół roku temu kupiłem aprat firmy NIKON, dokładnie model COOLPIX 5900. Aprat jest jak na moje potrzeby super. Lecz ostatno zauwarzyłem jeden mankament i prosze o rade. Mój wyświetlacz (obraz monitorka LCD) jest rozkalibrowany, lekko przekrzywiony w lewo. Użytkowująć ten sprzęt nie poddałem go działaniom atmosferycznym typu: pozostawienie go na słońcu, robie zdjęć w tempertaurze -10 lub -15 C. Równierz nie został uszkodzony mechanicznie (nie spadł z dużej wyokości, lub został uderzony). Teraz zwracam się do wszystkich użytkowników apratów co mam zrobić??? Czy mam się z moim sprzętem zgłosić porsto do serwisu??? Czy do sklepu gdzie go zakupiłem??? Mam jeszcze na niego gwarancje około 6 miesięcy. Będe bardzo wdzięczny jeżeli ktoś mi pomoże i doradzi. STIFF Pozdro dla Wszystkich. :wink:
Damian_dd
22-08-2006, 23:33
Witaj. Od jakiegoś czasu jestem posiadaczem tego modelu i również przyuważyłem te przypadlość pochylonego ekranu. Myslalem że to moja wina, ale podobnie jak Ty nie narażałem go na działania z zewnątrz. Myslę że ten typ tak ma :) taka jego wada, uchyb. Polecam wybrać sie do sklepu gdzie był zakupiony i skorzystać z gwarancji, a jesli to nie przeszkadza w normalnym użytkowaniu, cieszyć sie dalej funkcjonalnościa swojego cool5900. pozdro
pablos84
23-08-2006, 19:37
witam,jestem rowniez posiadaczem coolpixa 5900 i mialem identyczny problem.Po zakupie dopiero zauwazylem lekko rozkalibrowany wyswietlacz (podobno w tym modelu aparatu i 7900 zostaly zle ustawione wyswietlacze ).Bedac w Warszawie skorzystalem z okazji i zaszedlem do serwisu Nikona, usterke naprawili w 30 minut,przy okazji wyczyscili obiektyw itp.Wplywu na zdjecia to nie mialo ale jakis taki dyskomfort pozostawialo :wink:
Mój wyświetlacz (obraz monitorka LCD) jest rozkalibrowany, lekko przekrzywiony w lewo. :wink:
Jestem użytkownikiem N coolpix 7900 - tę nieprawidłowość zauwazułem równiez u mnie. Nie powiedziałbym, że to rozkalibrowanie wyświetlacza, raczej wada fizyczna polegajaca na przekrzywienu LCD względem obudowy.. Mój czas na reklamację jednak minąl dlatego mam pytanie ile kosztuje naprawa? Moze ktos wie? Poza tym pojawiła sie mała biała plamka (wygląda jak gdyby nie była to wina wyświetlonych pikseli (lub ich braku) ale nie wygląda równiez na plamę która pojawiła się w wyniku mechanicznego uszkodzenia wyświetlacza). Może ma ktos takie doswiadczenia?