Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Zapodziało się...

MikeP
28-08-2007, 16:42
Witam,

juz zdazylem ja zgubic. Zaslepke, ta od gniazda po lewej. Czytalem troche w archiwum i nie znalazlem odpowiedzi jak to ustrojstwo zdobyc? Nikon Polska? Da sie tam zamowic taka malutka czesc? Przysla i jesli komus sie udalo jak dlugo czekal? Bede wdzieczny za odpowiedz.

Pozdrawiam zly jak nie wiem,

MikeP

pajonk
28-08-2007, 18:51
jestem w tej samej sytuacji, już w drugim tygodniu zdołałem zgubić to małe ustroństwo, ma ktoś jakieś informacje na temat tej mikro zatyczki ???

pozdro

glisek
28-08-2007, 19:06
sprawa prosta.
Serwis NIkona w Warszawie - kosztuja te cuda chyba po 12 albo 14 zeta.
Maja na miejscu i sa to chyba jedyne elementy aparatu jakie mozna u nich kupic :)

zreszta ostatnio kupilem po dwa komplety tak na zapas ;)

pajonk - jak chcesz, to ci moge jutro podwiezc, bo sie akurat wybieram do Rzeszowa.

Semi
29-08-2007, 09:04
Ehh te zaślepki, ja też już dwa razy zgubiłem tą od złącza Gps-u.
Serwis Nikona, jak przypilnujesz to wysyłają szybko.
Za całość z przesyłka do Kraku zapłaciłem 24 zł.

MikeP
29-08-2007, 09:30
Witam,

mnie udalo sie kupic jedna dzisiaj... z tym ze w Hong-Kongu...hehe

Pozdrawiam

MikeP

Robert_P
30-08-2007, 10:32
pajonk - jak chcesz, to ci moge jutro podwiezc, bo sie akurat wybieram do Rzeszowa.

Brawo Glisek , taka reakcja wymaga pochwały !

Mam również taką dewizę "jak moge to pomogę" :)
Pozdrówka

Semi
30-08-2007, 10:41
Witam,

mnie udalo sie kupic jedna dzisiaj... z tym ze w Hong-Kongu...hehe

Pozdrawiam

MikeP

A możesz podać sklep w którym kupowałeś ?? / tak na przyszłość i z ciekawości gdzie robi się zakupy / :)

art-74
03-09-2007, 23:34
sprawa prosta.
Serwis NIkona w Warszawie - kosztuja te cuda chyba po 12 albo 14 zeta.

Dokładnie to 11,90zł

sprocket
04-09-2007, 02:33
Do gniazda lampy pasuje od Nikona FE moze tez i od innych - jesli ktos ma niech pamieta.

MikeP
05-09-2007, 20:06
A możesz podać sklep w którym kupowałeś ?? / tak na przyszłość i z ciekawości gdzie robi się zakupy / :)

Sklep to byl gdzies na targu elektronicznym. Choc podejrzewam, ze maja w kazdym wiekszym sklepie foto tam. Taki juz jest HK. Sklepow gdzie jest caly system Nikona jest wiecej niz 20. A ceny... Nie bede pisal co kupilem i po ile bo dostane ostrzezenie od admina za rozpowszechnianie tresci nieodpowiednich hehee

Pozdrawiam

MikeP

pajonk
06-01-2008, 21:24
hey
nie wiem jak, ale nie poinformowało mnie o tym, że są jakieś odpowiedzi w tym wątku :(
dzwoniłem ostatnio do NIKONA i powiedzieli mi, że nie zajmują sie sprzedażą detaliczną i żebym szukał w sklepach albo na allegro.
Może ktoś pomoże w szukaniu tego małego ustroństwa ???

z góry dzięki za pomoc

pozdro

art-74
07-01-2008, 00:19
Ciekawe - widać zmienili politykę, bo jak bylem jesienią, to bez problemu mi sprzedali (chyba 12zł wyniosło)
Jeśli faktycznie teraz nie sprzedają, to takie małe ustrojstwa najłatwiej dostać zamawiając je w dowolnym Fotojokerze - co prawda trzeba poczekać od jednego do XX tygodni, ale przynajmniej nie trzeba daleko szukać, a cena w zasadzie taka jak sugerowana przez nikona do detalu

pajonk
22-01-2008, 07:28
napisałem maila do servisu Nikona, na maila ze strony. Dostałem 5 odpowiedzi z automatu, że w listopadzie zmieniły się numery telefonów, że jakiegoś kola nie ma w pracy i jest poza biurem. Minęło ponad dwa tygodnie i kurcze cisza.
Szukam po necie tego małego ustroństwa i jakoś nie mogę znaleźć :(
Jakie to ma oznaczenie, bo na stronie również nie ma o tym żadnej informacji :(
dajcie jakiś cynk !!!
z góry dzięki

pozdro

milo_ja
22-01-2008, 11:03
Szukam po necie tego małego ustroństwa i jakoś nie mogę znaleźć :(
Jakie to ma oznaczenie, bo na stronie również nie ma o tym żadnej informacji :(
dajcie jakiś cynk !!!
z góry dzięki

Na forum był link do sklepu, gdzie to można kupić, ale to był sklep za wielką wodą, więc opłacalność raczej średnia (kosz zaślepki to ok 10PLN). W Polsce to niestety chyba tylko serwis Nikona. Tych zaślepek to zwykle mają deficyt (jakiś chodliwy towar czy co). Trzeba swoje odczekać albo mieć farta.

ZbychuO
22-01-2008, 11:18
Mają te zaślepki w serwisie Nikona w Warszawie na Postępu, bo osobiście kupiłem jakiś czas temu.
Na wszelki wypadek dwa komplety obu zaślepek :) bo giną stadami

pajonk
22-01-2008, 22:03
jutro tam dzwonie ponownie, zobaczymy co powiedzą ...
pozdro

CodeBoy
24-01-2008, 11:27
A mam pytanie nie ma na zamocowanie tych zaslepek jakiegos patentu ?. Bo ostatnio jedna mało co zgubiłbym w mieszkaniu. Strach pomyśleć co będzie w plenrze :(

milo_ja
24-01-2008, 11:56
A mam pytanie nie ma na zamocowanie tych zaslepek jakiegos patentu ?. Bo ostatnio jedna mało co zgubiłbym w mieszkaniu. Strach pomyśleć co będzie w plenrze :(

Czarna taśma izolacyjna czy coś w tym guście. O ile oczywiście nie uzywasz często gniazd, które są zaślepione.

k-zu
25-01-2008, 17:43
moze warto sprobowac na TU (http://search.ebay.co.uk/search/search.dll?from=R40&_trksid=m37&satitle=10-pin+remote+cap) albo szukac: d200 10-pin remote terminal cap w google

k-zu
25-01-2008, 17:49

ja swoja przewiercilem w dwoch miejscach i przeciagnalem nitke, ktora potem przywiazalem do oczka paska. dziala.

stig
25-01-2008, 18:11
Z drugiej strony, zdzierstwo totalne -- ta cena. Koszt produkcji tego g... to pewnie 5 gr, a 12 zl w sprzedazy. :[ Niech mi ktos pokaze lepsze przebitke. :(
Ja pogubilem wszystkie te cholerne zaslepki w obydwu D200. Na szczescie w D3 chlopaki poszli po rozum do glowy. :)

Franko
27-01-2008, 20:50
Jesli zly dzial to z góry przepraszam...

Zapodzialem tą nakrętkę, tą mała zatyczkę czy jakto tam nazwać (na zdjęciu) - dziwnym trafem gdyż wogołe nigdy tego nie ruszalem wiec swoja drogą to dziwne że się samoistnie odkręciła.. ale ad rem...

Czy takie coś to mogę dostać jedynie w serwisie, gdzie napisać żeby mi przysłali takowe maleństwo, ktorego nawet nie wiem jak nazwac...
Orientuje się może ktos?

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us)

http://img112.imageshack.us/img112/5540/dsc9475tc8.jpg

Przemek Paśnik
27-01-2008, 20:55
:mrgreen: kolejny... zatyczki można kupić, poszukaj, było o tym. Coś koło 30 zeta za komplet

yaqb
27-01-2008, 22:02
Gdyby Ci się chciało przeszukać forum to kilka wątków niżej w tym dziale jest dokładnie o tym samym...
http://nikon.org.pl/showthread.php?t=34937

k-zu
27-01-2008, 22:06
mozna kupic tutaj (http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=150209735758)

RAQ
28-01-2008, 16:51
może w serwisie fuji będzie prościej, taniej i szybciej, przecież to takie same zatyczki jak w S5 pro

marszull
28-01-2008, 16:54
pyt do serwisu fuji:
zaslepki od gniazda lamp studyjnych
zaslepki od wezyka spustowego elektonicznego

odpowiedz serwisu:
obie części w sumie 30,00zł brutto + transport 20 pln

bylo to jakis czas temu i chodzilo o fuji s2 (a moze s3?)

milo_ja
28-01-2008, 17:32
pyt do serwisu fuji:
zaslepki od gniazda lamp studyjnych
zaslepki od wezyka spustowego elektonicznego

odpowiedz serwisu:
obie części w sumie 30,00zł brutto + transport 20 pln

bylo to jakis czas temu i chodzilo o fuji s2 (a moze s3?)

Ale zdzierstwo. Jaby nie mogli wrzucic w koperte i wyslac za 3PLN czy cos w tych okolicach zwykłym listem ... :/

marszull
28-01-2008, 21:23
i dlatego zrezygnowalem z takiego zakupu ;-)