PDA

Zobacz pełną wersję : coolpix 5700 - martwy spust migawki

robb.maciag
27-01-2008, 19:16
witam wszystkich :-)

historia jest taka:
aparat urzywany, w 100% sprawny, zrobilem nim kilkadziesiat zdjęć to czasu ... wyczerpania sie bateri. nie mialem orginalnie ładowarki i .. aparat leżał rozładowany przez 2 tygodnie.
PO kupieniu ładowarki .... aparata działa ...ale nie działa .. spust !

mogę przestawić całe menu itd ... ale nie mogę wyzwolić migawki ! i nie jest to uszkodzenie mechaniczne (spust jest czysty i ruchamy itd.)

czy ma ktoś pomysł co mogło się stać ??

pozdr robb

rychu_cmg
28-01-2008, 13:39
Przywróć aparat do ustawień fabrycznych mi to kiedyś w coolpixie 5900 pomogło na podobną przypadłość.

Aga19
29-01-2008, 17:50
Ja mam ten sam problem, tyle że mój aparat to Coolpix L6. Aparat zdaje się być w porządku, mogę go włączyć itp ale nie da się wykonać zdjęcia - naciskam spust i...nic. Wątpię, czy serwis Ci pomoże - mi nie pomogli. Wysyłałam aparat do naprawy 2 razy(!) i za pierwszym niby cos naprawili, tyle że problem powrócił po tygodniu, za drugim powiedzieli że aparat jest w porządku i musi to być wina mojej karty pamięci. Kupiłam nową kartę pamięci, podziałał 2 dni i znowu ten sam problem. Nie wiem, czy to te aparaty są tak beznadziejne, czy też może w serwisie nie znają się na rzeczy....Zyczę Ci tylko, żeby w Twoim przypadku nie było tak samo.