PDA

Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] "Chwytając fale"

nothing
27-01-2008, 14:36
Pomimo słabej jakości technicznej lubię to zdjęcie

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img81.imageshack.us/img81/6669/1860001ti2.jpg)

yousei
28-01-2008, 21:53
warto by było zadbać o lepszą ostrość i kadr (szerszy) bo jak tak chodzą brzegiem morza to az się prosi o bose nogi, które niestety zostały ucięte :( no i b&w mógłby być ciekawszy, bo wszylo dość szaro-buro. pozdrawiam :)

nothing
28-01-2008, 22:25
wszystko racja, tylko że w tego rodzaju ujęciach liczy się natychmiastowa reakcja. Wtedy kupę rzeczy ucieka (chodzi mi o kadrowanie). Szerszy kadr - może się mylę - wyeliminowałby motyw "chwytania fali". Co do słabego b&w - fakt- zdjęcie jeszcze raz trafi do obróbki. Dziękuję i pozdrawiam.

yousei
28-01-2008, 22:28
ooo tak, z "momentami" zawsze jest ten problem -nie myśli się o kadrach wtedy :)

nothing
28-01-2008, 22:46
I teraz powinno paść pytanie, czy przewidziałem - robiąc zdjęcie- co się stanie...? No jasne - wiedziałem, że tak ręce ułoży :-)

nothing
28-01-2008, 22:47
Ach te "momenty".... ;-)

mikkay
28-01-2008, 23:26
Fajnie, że ma dla ciebie wartość sentymentalną, ale dla "innych" w tym zdjęciu nie ma nic co może przyciągnąć choć na chwilkę... Nie zrozum mnie źle, ale tak czasami jest. Patrzysz na to zdjęcie pod zupełnie innym kątem niż potencjalny użytkownik tego forum.... Niektóre zdjęcia powinny zostać w szufladzie...

nothing
28-01-2008, 23:38
Amen

harb
29-01-2008, 11:56
Fajnie, że ma dla ciebie wartość sentymentalną, ale dla "innych" w tym zdjęciu nie ma nic co może przyciągnąć choć na chwilkę... Nie zrozum mnie źle, ale tak czasami jest. Patrzysz na to zdjęcie pod zupełnie innym kątem niż potencjalny użytkownik tego forum.... Niektóre zdjęcia powinny zostać w szufladzie...

niestety w tym przypadku i ja jestem tego zdania ,ta fotka z ucietymi stopami nie wyglada najlepiej :-D

nothing
29-01-2008, 14:48
poddaje się - macie rację. Nienawidze tego zdjęcia ;-)

mikkay
29-01-2008, 15:11
poddaje się - macie rację. Nienawidze tego zdjęcia ;-)

No i nic z tego chłopie nie zrozumiałeś :) Sam mam takie zdjęcia, ale nie wrzucam na forum, bo po co? Mają dla mnie wartość sentymentalną, a kuleją pod względami np. techniki. Zupełnie jak w tym wypadku...

nothing
29-01-2008, 19:33
No i nic z tego chłopie nie zrozumiałeś :) Sam mam takie zdjęcia, ale nie wrzucam na forum, bo po co? Mają dla mnie wartość sentymentalną, a kuleją pod względami np. techniki. Zupełnie jak w tym wypadku...

Stary! Po czym wnosisz, że nie zrozumiałem? Przecież uderzyłem się w pierś, pokłoniłem bardziej doświadczonym koleżankom i kolegom... bardzo sobie cenię takie uwagi. Najgorzej gdy się nic nie pojawia. Ale, ale... Dlaczego wszyscy komentują ucięte stopy tych dwóch nieboraków, skoro zdjęcie ewidentnie zrobione było rodzinie Johansonów stojących na molo przy szwedzkim brzegu...????

nothing
29-01-2008, 23:11

A "Sprint Tarnów" wrzuciłeś.... ;-)