Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] "Chwytając fale"
Pomimo słabej jakości technicznej lubię to zdjęcie
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img81.imageshack.us/img81/6669/1860001ti2.jpg)
warto by było zadbać o lepszą ostrość i kadr (szerszy) bo jak tak chodzą brzegiem morza to az się prosi o bose nogi, które niestety zostały ucięte :( no i b&w mógłby być ciekawszy, bo wszylo dość szaro-buro. pozdrawiam :)
wszystko racja, tylko że w tego rodzaju ujęciach liczy się natychmiastowa reakcja. Wtedy kupę rzeczy ucieka (chodzi mi o kadrowanie). Szerszy kadr - może się mylę - wyeliminowałby motyw "chwytania fali". Co do słabego b&w - fakt- zdjęcie jeszcze raz trafi do obróbki. Dziękuję i pozdrawiam.
ooo tak, z "momentami" zawsze jest ten problem -nie myśli się o kadrach wtedy :)
I teraz powinno paść pytanie, czy przewidziałem - robiąc zdjęcie- co się stanie...? No jasne - wiedziałem, że tak ręce ułoży :-)
Fajnie, że ma dla ciebie wartość sentymentalną, ale dla "innych" w tym zdjęciu nie ma nic co może przyciągnąć choć na chwilkę... Nie zrozum mnie źle, ale tak czasami jest. Patrzysz na to zdjęcie pod zupełnie innym kątem niż potencjalny użytkownik tego forum.... Niektóre zdjęcia powinny zostać w szufladzie...
Fajnie, że ma dla ciebie wartość sentymentalną, ale dla "innych" w tym zdjęciu nie ma nic co może przyciągnąć choć na chwilkę... Nie zrozum mnie źle, ale tak czasami jest. Patrzysz na to zdjęcie pod zupełnie innym kątem niż potencjalny użytkownik tego forum.... Niektóre zdjęcia powinny zostać w szufladzie...
niestety w tym przypadku i ja jestem tego zdania ,ta fotka z ucietymi stopami nie wyglada najlepiej :-D
poddaje się - macie rację. Nienawidze tego zdjęcia ;-)
poddaje się - macie rację. Nienawidze tego zdjęcia ;-)
No i nic z tego chłopie nie zrozumiałeś :) Sam mam takie zdjęcia, ale nie wrzucam na forum, bo po co? Mają dla mnie wartość sentymentalną, a kuleją pod względami np. techniki. Zupełnie jak w tym wypadku...
No i nic z tego chłopie nie zrozumiałeś :) Sam mam takie zdjęcia, ale nie wrzucam na forum, bo po co? Mają dla mnie wartość sentymentalną, a kuleją pod względami np. techniki. Zupełnie jak w tym wypadku...
Stary! Po czym wnosisz, że nie zrozumiałem? Przecież uderzyłem się w pierś, pokłoniłem bardziej doświadczonym koleżankom i kolegom... bardzo sobie cenię takie uwagi. Najgorzej gdy się nic nie pojawia. Ale, ale... Dlaczego wszyscy komentują ucięte stopy tych dwóch nieboraków, skoro zdjęcie ewidentnie zrobione było rodzinie Johansonów stojących na molo przy szwedzkim brzegu...????
A "Sprint Tarnów" wrzuciłeś.... ;-)