Zobacz pełną wersję : Nikon
MMAAGGAA
26-01-2008, 12:18
Mam Pytanie Chce Kupic Nikona Ale Nie Wiem Czy D40x Czy D80
Gdzie Tkwia Roznice?
Czy Obiektyw Tamron Od Niecyfrowej Lustrzanki Pasuje Do Cyfrowego Nikona?
Co do body to zdecydowanie radzę D80.
Co do obiektywu, to prawdopodobnie tak, jeśli obiektyw ma mocowanie Nikon.
Obiektywy pasuja.
Różnica kosmiczna kup d80
Wow. Różnice znajdziesz na nikon.pl, warto czasem najpierw użyć opcji szukaj. Co do obiektywu Tamron - to napisz który model konkretnie...
W D40x na pewno nie będzie AF.
PiotrGrafik
26-01-2008, 12:45
Temat już niejeden raz poruszany....warto poszukać i poczytać na forum....
Ja mam D40x, chciałem D80 ale niestety zostałem na jakiś czas jedynym żywicielem rodziny...może w następnym roku coś zmienię..
Odpuśc sobie lustrzankę, to nie jest sprzęt dla leniwych. Jeśli nawet nie chce ci się poSzukać informacji, to proponuję zakup kompaktu.
autograf
26-01-2008, 18:01
Odpuśc sobie lustrzankę, to nie jest sprzęt dla leniwych. Jeśli nawet nie chce ci się poSzukać informacji, to proponuję zakup kompaktu.
DOBRE :P
velaskez
26-01-2008, 18:43
zdecydowanie D80 i podpiszę się pod tym co napisał Xathloc
kronos28
26-01-2008, 18:46
A Czemu Wszystko Z Dużej Litery Piszesz, Shift To Twój Ulubiony Klawisz?
A co do tematu to tu masz wszystkie info na temat
D40x >klik< (http://www.google.pl/search?client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Apl%3Aofficial&channel=s&hl=pl&q=nikon+d40x&lr=&btnG=Szukaj+w+Google)
D80 >klik< (http://www.google.com/search?ie=UTF-8&oe=UTF-8&sourceid=navclient&gfns=1&q=nikon+d80)
A decyzji co do wyboru puszki to nikt za ciebie nie podejmie, bo to indywidualna sprawa każdej osoby...
Ale chyba tak jak Xathloc napisał najlepiej kompakt - nooo chyba że chodzi ci o sam prestiż posiadania lustrzanki i bycia "pro" - ale to już inna para kaloszy... ;)
autograf
27-01-2008, 18:57
Jak cos to ja mam do sprzedania D40 w dobrej cenie, a sprzet cacuszko:P