Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Color Efex Pro 3.0

Marcin Jakubowski
25-01-2008, 18:10
myślę, że to całkiem ciekawy kawałek softu, coś jak dopalony NX

polecam zapoznanie się z tutkami:

http://www.niksoftware.com/colorefexpro/en/entry.php?

pozdrawiam

segl
26-01-2008, 20:55
tak dla sprostowania powiem, że jest to plugin do PS. Jak dla mnie najlepszy plug jaki wymyślono

T&T
26-01-2008, 21:54
To jezscze zależy do czego.

Marcin Jakubowski
26-01-2008, 22:00
że to plugin to jasne przecież:mrgreen:

Czereśniak
26-01-2008, 22:20
Witam, to mój pierwszy post na tym forum, więc pozdrawiam wszystkich userów. A CEP rzeczywiście jest super. Ale mz lepszy jest Curvemeister... od niego należy zacząć zabawę z fotą. Oczywiście bez znajomości pracy z krzywymi w PS mogą byc kłopoty...

TiTeUF
27-01-2008, 01:36
Witam, to mój pierwszy post na tym forum, więc pozdrawiam wszystkich userów. A CEP rzeczywiście jest super. Ale mz lepszy jest Curvemeister... od niego należy zacząć zabawę z fotą. Oczywiście bez znajomości pracy z krzywymi w PS mogą byc kłopoty...

Kiedys sie bawilem tym (wersja jeszcze ze stara interface) i jakos mi sie nie podobal. Po prostu wiekszosc efektow uzyskasz o wiele ciekawiej w PS. Widze jednak ze nowa wersja ma wiecej mozliwosci tzn suwakow bo na starej bo bylo nieciekawie. Takie filterki w stylu gradient u gory jeden kolor u dolu inny i tym podobne to mowie ci z PS recznie robi sie to lepiej i dokladniej.

Natomiast Curvemeister jest rzeczywiscie bardzo dobry ! Szkoda tylko ze $ :(

Squier
27-01-2008, 12:49
A PS to nie $ ??

TiTeUF
28-01-2008, 04:14
A PS to nie $ ??

Ale w PS masz juz curves wiec jesli nie jestes pro to ci wiecej nie potrzeba. Wiele pluginow robi to co mozna w PS zrobic recznie (cala seria Alien Skin, Eye Candy itp) tylko ze jak ktos nie zna jak pracowac w PS to mu ulatwiaja prace wynikiem czego mozna ogladac wiecej gniotow na deviantart i innych bo to od razu widac jakim pluginem bylo robione. Jakby CM bylo free to tez bym uzywal ! :)

Sa tez darmowe pluginy a szczegolnie akcje z ktorych mozna sie wiecej nauczyc niz ich uzywac tzn robic cos z funkcja step by step i wtedy uczysz sie jak robi sie dany efekt i uzywasz go pozniej czesciowo w polaczeniu z innymi rzeczemi ktore znasz. Chyba jedna z lepszych metod uczenia sie PS.

Gdzies mialem strone z darmowymi akcjami i pluginami - jak ktos ma to moze podrzuci. Tego bylo bardzo duzo

elanek
28-01-2008, 10:06
mi się wczoraj zawiesił... jakoś dziwnie chodzi